Gülce Edebiyat Akımı

Tam Görünüm: Komisyon 1- Şiirimiz ve Net dünyası-Ümüt Güngör
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Sayfayı normal görüntülemek için, buraya tıklayın.
Ümüt Güngör Raporu

Komisyon 1- Şiirimiz ve Net dünyası
-I-

İşimiz gül yetiştirmek olmalı koklayıp bırakmak değil. Gülün yetişeceği ortamı hazırlamak onun açmasını engelleyecek engelleri ortadan kaldırmaya çalışmak olmalıdır.

Temiz bir ortamda büyümeliler ki etraflarına neşe saçabilsin yüreklere aşkı katabilsinler.İnternette de benim amacım bu işte.İnternet ayrı bir ortam tabii ki bazen de sanaldan gerçek dünyaya açılan kapı dostlukların başlangıcı.Bir çok arkadaşla tanıştık ve artık şiir programları düzenliyoruz. Katılan tüm şairlerin internette şiir için şiirlere şiir gözüyle bakıp yeni yetişecek şair arkadaşları bulup keşfedip şiir dünyasına katmalarını diliyorum.Yoksa herkes kendi arkadaşlarının şiirlerine bakıp methiyeleri aşırı bir şekilde sıralarlarsa bunun ne şaire ne şiire faydası olmaz. Bütün güzel gülleri vazomuza tıkıştırmak yerine onları şiir yüreklere paylaştırmak bence daha yararlı olacaktır.
-II-
Haydi gül dermeye gönüllere yüreklere sermeye devam edelim ne dersiniz. Öz Türkçe’ me bağlı kalıp temiz şair yüreğiyle aksın yüreklere şiirler ve gönüllerden yankı bulsun.
Gül dermeye devam edelim gönüllere ermeye yüreklere dermeye devam edelim.Öz Türkçe’miz bizlere fazlasıyla yeter, acem dillerinde nasıl anlatırız şiirlerimizi nasıl dizeriz sözlerimizi ? .Necip Fazıl'a Mehmet Akif Ersoy'a Fazıl Hüsnü Dağlarca' ya Yahya Kemal ve Ziya Gökalp' lere rağmen ve nice üstadımıza rağmen mi yabancı dil kullanacağız.Elbetteki Türk’ üz ve bizler Türk şiirini Türkiye'yi temsil ediyorsak Türkçe konuşacağız Türkçe yazacağız elbet.Taneye duracağız bizden önceki üstadların taneye durduğu gibi… Hacı Bayram'ı Veli Hazretlerinin taneye durduğu gibi….Her yeni şair adayı bir filizdir, ellerinden tutulmalı şiir ve şair dünyasına hazırlattırılarak katılımı sağlanmalıdır. Bu milletin elbet şairleri haykırmalı ve sesleri duyulmalıdır.Haydi üstadlarım haydi bu filizleri bulalım ! Şiir dünyamıza katalım… Sizlerden dileğim.Şiirimizin gelişmesi adına ne yapmamız gerekirse el birliği içinde çalışalım, koşalım.
-III-
Denizde inci tanesi gibi şiir aradığını söylüyor bazen arkadaşlar.Çünkü çoğu üstadın şiirlerini zaten ezbere almışlar ve özümsemişler. Amatör arkadaşların şiirlerinden şiir arıyorlar… Şöyle kendine, insanına, özüne hitap eden Türkçe şiirler olsun diye... Çünkü anlayanda anlamayanda, yazanda yazamayanda bir sürü şiir kaydedebiliyor net’in sanal göğsüne…. Bir kişinin hem kendi adıyla hem de rumuzlarıyla katılıp başka adlarla yazışması ve şiir eklemesi de mümkün.Yani aynı benzer şiirleri bir kaç sayfada okuyabiliyoruz.Bir de bundan dolayı yoğunluğun artışını sistemin zaman zaman tıkandığını da düşünün. Bence tüm şair arkadaşların şiirlerine bakmak gerekli… Tekel olmamalı, belli bir gruba yada belli kişilere göre biçemeyiz bu kumaşı...Şiir zaten bakınca kendini belli eder… Biz amatör şairler bende dahil yarıştaymışız gibi şiir kaydediyoruz...Hatalarımızı gözden geçirmeden olduğu gibi kaydediyoruz bazen şiirlerimizi… Bir de şaşaalı bir yorum yapan bir arkadaş oldu mu tamam….Şiir öldü bitti… En güzel şiiri sadece biz yazdık gibi geliştirmeyi, araştırmayı, okumayı bırakıveriyoruz.Bir kısım arkadaşlar da kendi 60 70 şiirleri arasından dışarıya çıkmayıp diğer bir sürü göz nuru ile yaşanan hatıralarla yürekten yazılmış şiirleri görmeyince….Bir de diyoruz ki birlik olalım.Herkes kafasına göre bir grup kuruyor… Dar bir çerçeve oluyor ister istemez…. Diğer gruplarda da ancak yazılanları okumak için misafir kalıyor….Bundan sonra sanırım işte hu Antalya programı bu durumlara noktayı koyacaktır. Şairler bir olma adımlarını atacaktır tahmin ediyorum; saygılar… sunuyor.En güzel güller ve çiçekler sizlerin olsun.