Gülce Edebiyat Akımı

Tam Görünüm: Gelin canlar bayramlaşalım ; Yorumum
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Sayfayı normal görüntülemek için, buraya tıklayın.

" Gelin canlar bayramlaşalım


Sevgili dostlarım, bayram; ulusal ya da dinsel bakımdan önemi olan ve kutlanan gün ya da günlerdir. Sevinçtir, neşedir… Sevgidir, barıştır, kardeşliktir. Paylaşmaktır başlı başına bayramlarımız.

Yarın, mübarek Ramazan Bayramını, bütün İslam alemi ile birlikte kutlayacağız. Bu günün, apayrı bir yeri vardır dinimizde. Aynı zamanda, paylaşmaktır Ramazan Bayramı. Yetimlerin, yoksulların, güçsüzlerin düşünüldüğü günlerdendir.

Oruç tutmakla, hem dini vecibemizi yerine getiriyoruz. Hem vücudumuzu bir ay boyunca dinlendiriyoruz. Hem de, asıl önemli konu olan, yoksulları, açları anlıyoruz. Oruç tutan bir mümin, elinde var olduğu halde yiyemeyerek, nefsini terbiye ediyor ve açları daha iyi anlıyor.

Ya, elinde olmayıp da yiyemeyen yüzlerce, binlerce insan? İşte orucun bize anlattığı öncelik bu... Diğer açları düşünmek... Elimize olanı, olmayanlarla paylaşmak...

Paylaşmak sadece yemek içmek midir? Asla değil! Tabii ki, elimizde varsa, olmayanlarla paylaşmak kadar güzel bir şey yoktur. İnsana huzur verir. Ama elimize yoksa işte o zaman, bir çocuğu sevindirmek, bir yetimin başını okşamak, bir yaşlıyı ziyaret edip halini hatırını sormakta paylaşmaktır. Gülümsemek paylaşmaktır.

Yarın bayram; gelin dostlarım bayramlaşalım. İnsan yüreği, yeri geldiğinde kadife gibi yumuşacık olur sarar sarmalar bütün kainatı. Yeri geldiğinde, dalgalı deniz gibi hırçınlaşır, kırar geçirir etrafındakileri.

Benim de kadife gibi yumuşak olduğum zamanlar gibi, dalgalı deniz olduğum zamanlarda olmuştur elbet.

Ah keşke! Hep kadife yumuşaklığında olsak, kimseyi kırıp incitmesek, son lokmamıza kadar paylaşsak elimizde olanları… Bazen yapıyoruz, bazen yapamıyoruz bütün bunları; nefis denilen benlik duygumuza yenildiğimiz çok oluyor.

Ben de, nefsime yenilip, kırdığım, üzdüğüm tüm dostlarımdan helallik istiyorum. Her kimi kırp üzdüysem, özür diliyorum.

İki bayramın ender bir araya geldiği bir yıldayız ve; Bütün dostlarımın, 30 Ağustos zafer Bayramını ve Ramazan Bayramını kutlarım.



29.08.2011 /Emine UYSAL "




Bayramın anlamını, derinliğini kavramış, içi dışı bir, sevecen ve sevgiyi çoğaltan paylaşımcı yüreğin duru dilekleriyle yeniden anlam kazanmış bayram sözcüğü.

Bayramınız içtenlikle kutlar, her zamankinden daha çok olumluluklarla dolu yaşamlar, nice bayramlar dilerim güzel insan, sevecen yürek, dost Emine' m...Saygı ve dostlukla esen kalın can...



kaynak: http://www.edebiyatdefteri.com/