Gülce Edebiyat Akımı

Tam Görünüm: ÖLDÜRÜLEN 101 ŞAİR-MUSTAFA CEYLAN
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Sayfayı normal görüntülemek için, buraya tıklayın.
  





 “ÖLDÜRÜLEN 101 ŞAİR”  Mustafa Ceylan tarafından araştırılıp yazılmış nadide eserlerden bir tanesi…Edebiyatımıza kırktan fazla eser kazandıran Sn Mustafa Ceylan ın bu kitabının bir benzeri yok sanırım.Edebiyatımızda öldürülen şairler tek tek ele alınmış ama bu şekilde 15. Yüzyıldan beri öldürülen şairleri anlatan başka bir eser araştırmalarımda ben bulamadım.  
        Kitabın başlığını gördüğüm zaman bu kitabın biyografik bir kitap olduğunu düşünmüştüm.  Evet öldürülen şairlerin kısa bir biyografik öyküsü vardı kitabın içinde ama öldürülüş nedenlerini açıklayan kapsamlı bir araştırmada yapılmıştı. Değerli Araştırmacı yazar Mustafa Ceylan bey ince detayları yakalayarak öyle güzel ve sade bir dille araştırmalarını kitaba dökmüştü ki biyografiden çok öteye geçen düşündüren gerçeklikleri okuyucuya sade ve yalın bir dille sunmuş, şiirlerle bu duyguları pekiştirmiştir. Ayrıca kitabın içinde şairlerin kendi eserleride bize dönem hakkında detaylı bir bilgi ve duygu aktarımı yaratmıştır. 
      Şiiri seven, şiirle ilgilenen hatta tarihe ilgisi olan herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm kitap Gelişim Sanat tarafından basılmış okuyucularla buluşturulmuştur.
     Sn Mustafa Ceylan edebiyatımıza verdiğiniz bu hizmet için çok teşekkür eder kitabınızın okuyucusunun bol olmasını temenni ederim.
Sündüz Yaşar Biga
30-01-2015