Gülce Edebiyat Akımı

Tam Görünüm: ÇOCUKLARINIZI EĞİTİMDEN KORUYUN
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Sayfayı normal görüntülemek için, buraya tıklayın.
 

            İnsanlığın iyiliği, güzelliği için, birlikte yaşama arzu ve refahı için, insanlığın barış içinde huzur, mutluluk ve selameti için en önemli araç ve rehber sayılan eğitim, şu anda insanlığın felaketi olma yolunda hızla ilerlemektedir.
            Çünkü devletler kendilerine köle ve robot yetiştirmek istiyor. İlerde insanlardan vazgeçilip robotlarla dünyayı yönetmeye kalkarlarsa da hiç şaşırmamak gerek. Din, sivil toplum, siyaset ve partiler bu amaçla kullanılıyor. Devlet dernek, mafya terör hepsi de eğitimi kendi amaçları doğrultusunda şartlanmış insanlar yaratmak için kullanıyor. İnsan ve insanlık onuru kimsenin umurunda değil.
            Bir gün bir devlet başkanı bu işler insanlarla yürümüyor, ben işlerimi robotlarla yürüteceğim derse de şaşırmayalım. Ör: Hitler haralarda özel insan yetiştirmeyi düşünmedi mi? Osmanlı Padişahları Türk-İslam bir sadrazam yerine, köle dönmeleri tercih etmedi mi? Yani yöneten en rahat yöneteceği ve en kolay kullanacağı insanı istiyor. İnsanın insanlığı, mutluluk ve refahı onların umurunda değil.
            Eset, Saddam, İdi Amin, Kaddafi, Hitler, Stalin böyle değimliydi? Bu yüzden her an için, az gelişmiş bir üçüncü dünya liderinin iç savaşlarda kendi insanlarına karşı biber gazı ve tomaların yanında robot orduları oluşturması tehdidi vardır, diye düşünüyorum. 
Fakat asıl tehlike bunu yapabilecek teknolojiye sahip gelişmiş ülkelerden beklenebilir. Çünkü onların da dünya ve insanlık kaygısı bu katillerden daha fazla değildir. Ayrıca bunların çıkarları ülkeleri ve bölgeleriyle de sınırlı olmayıp küreseldir.
            Üçüncü dünyanın katil diktatörleri salt kendi ülkelerinde egemenlik kurmak isterken, çağdaş uygarlığı sahiplenen emperyalist canavarlar, tüm dünyayı ele geçirmek istiyor. Bunun için ne insan, ne ahlak ve ne de doğayı düşünmüyorlar.
            Çağdaş uygarlık ve demokraside dünyaya model olduklarını savunan ABD ve AB hiçbir neden yokken çıkarları doğrultusunda asılsız nedenlerle Irak’a saldırırken, İşit katliamını seyretmekte, Filistin’de İsrail katliamını desteklemektedir.
            Oysa Suriye’deki iç savaşı da bunlar tahrik etmişti, Esed’e karşı halk bunlara güvenerek ayaklanmıştı. Şimdi durun ve düşünün, ölen bir milyondan fazla Suriyelinin katili kim? 6 milyon göçmen ve yıkılan bir ülke.
            Savaşı başlatanlar şimdi katliamı timsah gözyaşlarıyla ve keyifle seyrediyor. Çünkü AB ve ABD safi çıkardır. Dünya ve insanlık adına hiçbir kaygı ve sorumluluk taşımaz.
            Almanya’nın zaten tarih boyunca bu güne dek hiç kendi çıkarlarının ötesinde bir dünya ve insanlık kaygısı olmamıştır. İngiltere ve Fransa’nın da kendi çıkarları ön planda olmakla beraber, bizde bu gemideyiz düşüncesiyle birazcık olsun dünya ve insanlık beklentisi olsa da, bunlardan Fransa bugün Hitler Almanya’sının ötesinde bir milliyetçilik sarasının pençesindedir. Bilmem dünya ve insanlık için İngiltere’den bir şeyler beklenebilir mi?
            Doğu Bloğu dağıldıktan sonra Rusya ve Çin de kendilerini bu kapitalist canavarlara teslim ettikten sonra, bunların önünde durulabilir mi? Tarih boyunca insan hiç bu kadar terk edilmiş ve bu kadar kaderiyle baş başa yalnız bırakılmamıştır diye düşünüyorum.
            İşte bunların hepsi ve dünyada her şey eğitimle yapılıyor. Her tür silah, hastalık mikrobu ve kötülük eğitim ve bilimle yapılıyor. Beyinler eğitimle köreltilip eğitimle yıkanıp istenilen yönlere yöneltiliyor. Şehitlik diye insanlara ölmenin yaşamaktan daha kutsal olduğu öğretiliyor. İnsanlar eğitimle savaşa teşvik ediliyor, eğitimle canileştiriliyor. Onun için derim ki çocuklarınızı eğitimden koruyun.