SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
AHMET HAMDİ TANPINARIN KALEMİNDE SOLMAYAN GÜL(1)
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
04/01/2015, 16:08
(Bu mesajı son düzenleyen: 21/02/2015, 00:41
Site Yönetimi
.)
20.02.2015 GÜNÜN ŞİİR TAHLİLİ OLARAK SEÇİLMİŞTİR
***********************************************************
AHMET HAMDİ TANPINARIN KALEMİNDE SOLMAYAN GÜL (1)
Ahmet Hamdi Tanpınar bilginin, kültürün, sanatın kendi deyimiyle; zamanının“sükût suikastına”
[sup]
1
[/sup]
uğramış; kalemiyle, düşünceleriyle savaş vermiş hem romantik hem realist şövalyesi… Zamanın içinde ölmemek için direnirken, zamanının dışına taşan aydın. Yaşadığı dönemde fikirleri Araf’ta kalmış değerli şahsiyet. Ancak ölümünden yaklaşık on yıl sonra 1970 li yıllarda anlaşılmaya başlanmış. O gün bugündür eserleri ve hakkında birçok araştırmalar kaleme alınmış tek tek şiirleri, hikâyeleri, romanları ve romanlarındaki karakterler konusunda sentezlemeler yapılmış ve onun bir mücevher gibi satır aralarına ve yüreğine gizlediği asıl dikkat çekmek istediği konulardan birisi olan kadın için de perdeler yeniden aralanmıştır.
Sahi kimdir Kadın, nedir ne değildir neden edebiyata konu edilmiştir? Tanpınar’la neden gündeme gelmiştir? Konuyu ayrıntılarıyla inceleyelim:
Kadın sırlı âlemin örtüsü, bir bütünün diğer yarısı, tamamlayanı şefkatin merhametin huzurun temsilcisi; ana, yar, yaren... Aşkın mayasıyla karılıp sabrın ateşinde kavrulup, bir tohumun bünyesinde tüm detayları barındıran, çatlayıp yeşerirken başka canlara hayat veren, bulunduğu yeri bereketlendirip yurt yapan, yurtları vatan eden kutsal varlık…
Sanatı da, sanatın dalı olan edebiyatı da doğuran, ilham kaynağı olan da yine kadındır. Ebede uzayan yolda aydınlatan ışık, güneş… Edebiyat ise yaşamın kelimeye dökülmüş halidir.
1-Ahmet Hamdi Tanpınar, Edebiyat Üzerine Makaleler,
Birçok mütefekkir edebiyatı “hayatı yansıtan bir ayna”[sup]1[/sup]ya benzetirler ki işte o aynadaki donuk görüntüye de soluk getiren, yüreğiyle, samimiyeti sıcaklığıyla tabiri caizse ruh veren hareket ve bereket katan vazgeçilmez varlık yine kadındır. Bu gerçeği bilen; kalemi, yüreğiyle ve derin duygu dünyasıyla tanıklık eden bir isim daha var ki; o da Ahmet Hamdi Tanpınar
”Hissin, şuurun, dikkatin adamı”[sup]2[/sup].Edebiyatı doğuran doğuşuna vesile olan kadın’ı yüreğinde hissedip en ince detayları dahi atlamadan hafızasına yerleştirip ve hep içinde; içten içe kaynayan hayat membası olarak yaşatan adamdır Tanpınar. Annesini Dicle kenarında tifüsten çocuk yaşında kaybetmiş olmanın verdiği derin hüznü o edebiyat, sanat aşkına çevirmiş çok hassas ince ruhlu bir insandır. Anneme adlı şiirinde:
“
Bir günümüz bile sensiz geçmezken
Şimdi mezarına hasretiz anne.
Seni gömdük anne yıllarca evvel
Göz yaşlarımızla bu ıssız yere
Kimsesiz bir akşam ziya bedel
Matem dağıtırken hasta kalplere.
Kimsesiz bir akşam, ezelden yorgun
Hüznüyle erirken Dicle de sessiz,
Öksüzlük denilen acıyla vurgun
Bir başka ölüydük bu toprakta biz.”[sup]3[/sup]
O hem yaşadığı o anın hem de içine düştüğü yalnızlığın hüznünü yıllarca içinde biriktirip yıllar sonra şiire böyle dökmüştür. İçinde acının Dicle’si akmıştır adeta, edebiyat tarlasını duygularıyla sulayıp yeşerten şairin. Hiç evlenmemiştir Tanpınar. Fakat aşk adamıdır, aşkı içinde büyütüp yeşerten adamdır.
1-Bu tanımlamaları M. Parkhomenko ve A. Myasnikov, Platon yapmışlardır.
Sanatta Sosyalist Gerçekçilik, çev. Seçkin Cılızoğlu, Yeni Dünya Yayınları, s. 19”
2- Nurdan Gürbilek(Yer Değiştiren Gölge)
3-A. H. Tanpınar,”
Annem İçin”,
Bütün Şiirleri,
(Haz.: İnci Enginün) Dergâh Yay., İst. 1989, s.104
O yaşadığı coğrafyaların taşınmış alüvyonlu toprağı gibi içinde bütün mineral ve zenginlikleri taşıyan hem kültürün hem bir aşkın özlemiyle yaşamıştır bir ömür. “bütün hayaller dört başı mamur olsa da”
[sup]
1
[/sup]
içinde kadının zarafeti, ulviyeti yoksa o üzerinde çalışılan hangi sanat eseri olursa olsun hiçbir şeydir dediğini kelimeleri bize söyler. Duygu düşünce ve hissiyatla estetiğin olmadığı bir edebiyat söz yığınından öteye gidemezdi. Bu taş ustasında da, mimaride de, musikide de edebiyatta da aynıdır. İşte Tanpınar bu hakikati bilen bir şair, yazar ve düşünce adamıydı.
Hem kendi ailesinde hem de tanık olduğu yaşadığı şehirlerin kültüründe aile mevhumunun önemini gayet iyi öğrenmiş ve gözlemlemiştir. Buna annesini kaybetmiş olmanın verdiği derin hicran yarasının hüznünü ve dolduramadığı derin yalnızlık acısını da eklersek durumun vahametini çok daha iyi anlamış ve yansıtmış olacağız. Kadın erkek ilişkilerinde, ailede, hayatın her alanında kadının varlığı ve onun bir aileyi olduğu gibi bir kültürü medeniyeti nasıl şekillendirdiğini nasıl değerler kattığının farkındaydı. Anadolu kültüründe büyümüş, hamuru onunla karılmıştı. Batıcı arkadaşlarına:”benim yarım Osmanlı”[sup]2[/sup] derken yetiştiği kültürden ayrı düşemeyeceğini vurgulamıştır. Kadının yokluğunun veya yok oluşunun nasıl bir ızdırap, çöküş yarattığını romanlarında en ince detaylarına kadar işleyip tahlil eden, bu gerçeğe ayna tutan bir toplum ve ruh bilimciydi aynı zamanda Tanpınar. Yaşadığı dönemde herkes gözünü Batıya çevirmişken o gönlünün bağı olan Doğu Kültürünün birikimlerine sırtını dönmemiştir.
Batılılaşmanın hem medeniyet hem aile ve fert üzerinde nasıl bir yozlaşmaya sebebiyet verdiğini ele aldığı konularla çok güzel işlemiştir.
1-A.Hamdi Tanpınar
2-Selim İleri, Tanpınar’la Zaman
Araştırma: DENİZ GARİPCAN
Alıntı
Mustafa Ceylan
Site Yönetimi
Üyelik tarihi:
Nov 2008
Mesaj Sayısı:
2,007
Konu Sayısı:
1,502
#2
21/02/2015, 01:29
(Bu mesajı son düzenleyen: 21/02/2015, 01:31
Mustafa Ceylan
.)
Diyorsunuz ki:
"Kadın erkek ilişkilerinde, ailede, hayatın her alanında kadının varlığı ve onun bir aileyi olduğu gibi bir kültürü medeniyeti nasıl şekillendirdiğini nasıl değerler kattığının farkındaydı. Anadolu kültüründe büyümüş, hamuru onunla karılmıştı."
Evet;
Bizim asırlardır sürüp gelen geleneğimizde "kadın-evdeş-yâr-bacı-ana" hep "mukaddes" bir yerdedir, Hep de öyle olmuştur. Kağanlarımızın yanında "divan-meclislerde" onun sözüne, görüşlerine baş vurulurdu. Kadın, her yönüyle "kutsaldır."
Anadolu kültüründe de bu saygın davranış vardır.
Ama,
Gelin görün ki, günümüzdeki olaylara bir bakalım. şu Özgecan olayı. Şu kadın cinayetleri. Bu şerefsizlerin, hayvandan daha aşağılık kişilerin yaptıklarına ve bunların ardına "kadını aşağılayan" yetkili yetkisiz bir sürü "zübüğün beyanatları, fetvaları..."
İnanın müthiş sinirleniyorum bunlara şahsen ben...
*
Ahmet Hamdi TANPINAR ve KADIN konulu bu incelemenizden-tahlil çalışmanızdan dolayı sizi tebrik ediyor, bu tür analizlerinizi daha sık okumak istediğimizi de belirtiyorum...
*
Tebrikler... Teşekkürler....
Alıntı
Nazende GÜLİSTAN
Yetkili Şair
Üyelik tarihi:
Aug 2014
Mesaj Sayısı:
88
Konu Sayısı:
28
#3
21/02/2015, 18:42
Maalesef Ceylan Hocam malesef günümüzde olduğu gibi yıllar öncesinden süregelen kadın-erkek ayrımı ve kadına zulüm günümüzde en vahşi şekilde işlenen cinayetler,kadının ruhuna,bedenine kişiliğine yapılan gasplar en acımasız şekliyle her gün manşetlere taşınıyor.Yürekleri dağlıyor.
Ve kendini bilmez sözüm ona namus abidesi insanlar tarafından da suçlu yine kadın görülüyor.
Tek başına çıkmasaydı,o saatte dışarıda ne işi vardı?Onu giymeseydi,bunu yapmasaydı.......-dı'lar ve di'ler kimse dönüp ne kendine bakıyor ne meselenin özüne iniyor ne yazık ki...
Ortada bir "günah keçisi" var o da kadın!
Kadını ana,bacı,evlat olarak göremeyişin ve sözde müslüman geçinen insanların "kadını Allah'ın emaneti" olarak göremeyen görmezden gelen tüm haklarını gasp eden zihniyetle ,farklı uç zihniyetin çatışması arasında kadın bir türlü bir hak ettiği yeri ne yazık ki hâlâ bulamamıştır.
Ne kanunlar etkin olabiliyor ne de caydırıcılığı vazgeçiriyor.Tedavisi mümkün, telafisi olmayan vahim bir durum.
Tanpınar'ın iç dünyasıyla işte bu araştırma sayesinde tanıştım.Yaşadığı vahim ızdırap ve kaleme aldıkları günümüzün kısa bir özetiydi aslında elbetteki bunları bilmek ve paylaşmak görevi de birey hele ki edebiyat tutkulusu bireyler olarak bizlere düşmektedir.
Umarım daha başarılı çalışmalara imza atmayı geleceğe taşımayı başarabilirim.
Bizlere en güzel örnek sizlerin yürekli kalemleri.
Selamlar saygılar Hocam
"Ben sustuğumda konuşan sözcüklerdi."
-----------------------------------------------------
( c) Bu şiirin (yazının) her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
TANPINAR'IN KALEMİNDE SOLMAYAN GÜL (ARAŞTIRMA-SENTEZ)-4
Site Yönetimi
0
829
04/01/2015, 16:28
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
TANPINAR'IN KALEMİNDE SOLMAYAN GÜL (ARAŞTIRMA-SENTEZ)-3
Site Yönetimi
0
775
04/01/2015, 16:20
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
TANPINAR'IN KALEMİNDE SOLMAYAN GÜL (2)
Site Yönetimi
0
738
04/01/2015, 16:15
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2023
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder