SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
ANTALYALI ŞAİRLER(1) : Baki Süha EDİBOĞLU
Mustafa Ceylan
Site Yönetimi
Üyelik tarihi:
Nov 2008
Mesaj Sayısı:
2,007
Konu Sayısı:
1,502
#1
11/05/2013, 01:55
(Bu mesajı son düzenleyen: 11/05/2013, 02:07
Mustafa Ceylan
.)
ANTALYALI ŞAİRLER(1) : Baki Süha EDİBOĞLU
Mustafa CEYLAN
**************
Şairler bilirim, doğmadan ölür şiirleri; kalem ucunda can verir mısraları. Şairler bilirim sonsuzluğa kanat açar şiirleri. Unutulmazlar arasına nakışlanır isimleri. Özellikle günümüz şiir dünyasında internetin getirdiği kolaylıkla bir curcuna, bir sis, bir duman var ki göz gözü görmemektedir. Ölen kim, kalan kim, geleceğe yürüyen kim onu bile fark edemiyoruz.
Bugünden 1930’lar Türkiye’sine yani bundan 80-100 yıl öncesine hareket edecek olur isek, orada, o eski zaman diliminde; mikrofonunun başında Ahmet Muhip Dıranası heyecanla bekleyen bir program yapımcısını görürüz. O spiker, o radyocu, o program yapıcı, has şiirin has bahçelerinden derleyip topladığı şiire dair soru güllerini soracaktır röportajında konuğuna… Ve televizyon denilen renkli, sihirli beyaz cam daha girmemiştir ülkemiz insanının gündemine. Radyo, o efsunkâr, o kısa dalga, uzun dalga, orta dalga diye üç dalgasıyla insanlarla asla dalga geçmeyen, ciddi, içten, sevecen, samimi, candan alet yok mu? O güzelim âlet ki, evlerde bulunması o evin havasına hava katar, bir ayrıcalık getirir, üstünlük sağlar ki onu haber saatlerinde, ajans saatlerinde en çok rahmetli halk ozanı amcam dinlerken sevmişimdir ben de… Evin ahşap sedirleri ve minderleri üstüne rahatça uzanmış halk ozanı amcam, karşı duvarda, yerden biraz yüksekçe, benim çocuk boyumun yetişemeyeceği yükseklikte, ancak bir sandalye koyarak “kulağını büküp sesini açıverdiğim” yerde dururdu, üstünde annemin yorgun parmaklarından gül nefesi sürülmüş dantel işlemesiyle… Gerçi, bizler televizyonun ilk gelişine, renksiz gelişine, haftada bir gün yayın yapışına şahit olduk, amma, en çok radyoda “arkası yarın”, “silahlı kuvvetler saati”, “yurttan sesler” unutulmaz besteler” gibi programları dinlemekten hoşlanırdık.
Bizden tam 20 sene öncesine uzanırsak, mikrofon başında Yahya Kemal Beyi veya Ahmet Muhip Dıranas’ı bekleyen şair yürekli spikeri, yani BAKİ SÜHA EDİBOĞLU’ nu görürlerdi…
Aylardan Nisandır ve yıllardan 1915 de doğmuştur Cennet Antalya’da. Babası müderris Ahmet Edip Beyin ve doğduğu şehrin portakal limon bahçeleri nakışlamıştır duygu dünyasını. Akdeniz kadar mavi ve engin, Toroslar kadar yüce ve yeşil, Antalya kadar güzel ve özel bir dünyadır, çevresini saran Baki Süha Ediboğlu’ nun.
Her kab içindekini sızdırırmış. Ya içi boş kaplara ne demeli? Günümüzde estetikten, sanattan ve şiirden yoksun kabların teneke gürültülerini şiir sanmayın aman ha ?!
Ya kabın içini kim ve ne ile doldurur dersiniz?
Aile mi, çevre mi, eğitim mi, töreler mi, arkadaş çevresi mi, yaşananlar mı, okunanlar mı, hayat tecrübeleri mi? Ne ile doldurursanız doldurunuz illâ ki, yaşadığınız coğrafya ve iklim sizin dilinizin sesi olacaktır.
Baki Süha Ediboğlu’da Antalya ve İstanbul’u doldurmuştur yüreğine. Şiirlerinin ruh köklerinde en çok bu iki cennet vardır.
Şiirlerini dalgalar, rüzgâr, dağlar, deniz, gece, çiçekler, ışıklar, orman, bahçeler, kuşlar, yaz veya bahar, ve mutlaka bir çocuk, portakal bahçeleri, gökler, kilimlerle dolduran, hayatın akışına uygun, sıcacık, sivri çıkışları olmayan, yırtmayan, yıkmayan ifadelerle, kadife yumuşaklığında dokuyan bir şairimiz. Ve şairimiz, bu dokuduklarıyla, şiir evreninin ana malzemeleriyle, suların, şırıltıların, renklerin ve kokuların şehri Antalya’ nın şairidir. Antalya’dan ayrılıp İstanbul veya Ankara’ya göç ettiğinde de yine bu efsunkâr falezler şehrinin özlemini yazmadan edememiştir. İstanbul’da İstanbul’u yazmıştır, ama daha çok Antalya’ya özlemini yazdığı mısralarla büyülemiştir beni.
Şiirlerinin iç musikisini genellikle1930-1945 lerin modası olan “tekerrür-tekrar sanatı” ile sağlamaya çalışarak, kendisini zora sokmamış, kolaycasına, sanki huzurla, tuvali karşısında resim yapan, bir manzara resmi çizen kelimelerin ressamı olarak kaleme almıştır. Bu tekrarlar kelimelerden oluşunca yapısı sağlam ses yansımalarını getirmiştir. Tekrarları redifler veya mısra tekrarları şeklinde olan şiir mimarisinde, konunun anlatım kolaylığını yakalamış, kupleler arasında geçişlerde asla kopukluklar meydana getirmemiştir.
Bazen tekerrür sanatını o kadar ileri götürmüş ki, Türk Halk edebiyatının zincirbendini yeni bir normda kendi şiirine sokmuş veya Fransız kökenli Villanelli, İNGİLİZ-Catena Rondo şiir türlerini bile geçmeye çalışmıştır. Bana göre şiirde tekerrür sanatı yapmak iyidir, hoştur, güzeldir ama, fazlası da iyi değildir. Detanasyon- yani VURUNTU yapar ki, kelimeleri oluşturan harflerin ağırlıkları dinleyici yorar ve şiiri sesli okumakta zorlanırsınız. Nitekim şairimizin “O Andaki Coşkuyla” başlıklı şiiri bu türden, içinde zorlama ve ses yığılmaları olan bir şiirdir.
Oysa Baki Süha Ediboğlu, fazlaya kaçmayan kelime tekrarları ile kafiyenin sağladığı ses ritmini yakalamış, yalın söylemleriyle de şiir halısını riske sokmadan dokumuş bir şairimizdir.
Şu dizelerdeki duyguya bir bakın hele :
“Dün akşam gün batmadan/Yaşlı ölülerin arasına/bir küçük misafir geldi./Çocuk bahçesinde kovası kalmış/Kumları n üstünde küçük küreği/besbelli çok yorgun hemen uyudu///
Doğruldu yerinden yaşlı bir ölü/Örttü üstünü:/Mademki annesi burada yok/Bu küçük kız bize emanet/İlerde yatan bir başka ölü/Yavaşça seslendi:/Başındaki kurdelayı çözüp katlayın/Ütüsü bozulmasın/
Diyen bu kadar duygulu, bu kadar ince, hassas bir kelime ressamının anlatım tekniğine bakınız. Bu şiir, ne kadar yalın ve ne kadar derin… Asla imgeye boğulmamış bir anlatım tekniği. Lirik, yalın…. Resmine ve resmindeki manzaraya yüreğini aksettiren bir kelime ressamı işte.
En çok “Toroslu Ceylan” gözleriyle görüp, şiir topraklarımıza düşen en eski aydınlığın sesidir şair. Kendi eşine bile sade, yalın, yapmacıksız “
Avuçlarımda evimin bereketi/Gözlerindedir huzurum/Sabahlar güvenim/Akşamları sükunum///Çocuklarımı karnı tok/Sırtı pek gezdiren/Sabahları kahvemi pişiren/Elbiselerimi ütüleyen sen///
Akşamları mahzun şehirlerimiz/Köylerimiz için/Radyoda şarkılar söyleyen///Gözü tok eli açık/Aşçım çamaşırcım/Ütücüm sanatkârım/karım” diye seslenen şair.
Şimdi de şairi şair yapan Akdeniz’e ve Antalya’ya bakalım, olmaz mı?
Antalya’mızın bana göre dağları denizi kadar güzeldir. Şairimiz “Dağ Türküsü” şiirinde;
“Ben dağlarla konuşmasını bilirim/Şu dev yürekli dağlarla/akıllıca delice ////Ya ben onlara giderim/Ya onlar bana gelir/Gün aradan çekilince///Susmasını onlardan öğrendim/Acılara katlanmayı/Kurtlarınca kuşlarınca///Ben dağlarla konuşmasını bilirim/Ağaç ağaç, çiçek çiçek/İnsanlardan kurtulunca////diyor.
“Akdeniz” başlıklı şiirinde “Şarkısı başkadır sümbülün/Torosların eteğinde/Işıl ışıl güneş kokar/Mor teninde” der.
“Londralı Sokak Çalgıcılarına” seslendiği şiirinde “Avşar türküleri bozlaklar uzun havalar/Toroslarda Beydağı’nda saltanat kurmuşlar/Siz benim şarkılarımı bilemezsiniz” dedikten sonra;
Bir başka şiirinde “Sen Akdeniz’i bilirsin/Mavi hem ölüm hem aşktır/Korkularla paylaşılan/İşte şu dağın ardında” deyiverir. “Karanlıkta geçen Gemiler” şiirinde “Sizi gördüğüm günü hatırlıyorum/Akdeniz’de sular kabarırken/Göğsümü parçalayan aşkın/Güzelliği boyunca/Dağlarda bulduğum kokun/Sularda yitirdiğim gölgen”
Dağ der “ Dağ rüzgârı” demez mi?
“Aman ne güzelsin dağ rüzgârı / Ayışığı kokuyorsun/Kat beni önüne sür götür/ Nereye olursa olsun/”
Ve
“Seslen bana dağarın ardında kalan çocuk/Antalya’da saatler şimdi kaçı çalıyor?”
Ve
“Torosun bir yanı deniz/Bir yanı gece/ Mosmor sümbül bahçesi/Akdeniz’de gece”
Ve
“Çıralı dağın başı bulutları deliyor/Gölgesi denize vurmuş/Eteğinde kabristan/Mor ışıklar içinde/Yağmur yağıyor…”
Ve
“Dağlar devrile devrile/Rüzgâr savrula savrula/esip geçer esip geçer”
Özetle;
Şairimiz DAĞLAR’ı kaleme aldığı mısralarında;
Devrile devrile geçen/başı bulutları delen/gölgesi denize vurmuş/bir yanı deniz, bir yanı gece ve kabristan/ardında şairin çocukluğunu saklayan dağlardır.
Ayışığı kokan rüzgârları vardır, Aşkı, ölümü ve korkuyu paylaşan dağlardır. Yâr kokusunu şairine getiren dağlar… İnsanlardan kurtulunca en çok insana benzer dağlar ya da insana kendini hatırlatan, şairiyle konuşan dağları vardır şairin.
Şair, dağlardan deniz, portakal ve limon bahçelerine atar kendini. Dilinde Avşar türküleri ve bozlaklar vardır.
Alıntı
osman7159
Site Yönetimi
Üyelik tarihi:
Sep 2008
Mesaj Sayısı:
1,772
Konu Sayısı:
555
#2
11/05/2013, 02:07
DAĞLARI HER ZAMAN YA EŞKİYA YA ŞAİR SAHİPLENMEK İSTEMİŞTİR. AMA EŞKİYA KAYBETMİŞ ŞAİR KAZANMIŞTIR.
Alıntı
RefikaDogan
RefikaDoğan
Üyelik tarihi:
Feb 2008
Mesaj Sayısı:
2,701
Konu Sayısı:
1,516
#3
11/05/2013, 02:25
Değerli hocam, merhum şairimizi anlatırken kendi lirik duygularınızı da harmanlayarak muhteşem bir armoniyle yüzleştiriyorsunuz bizi! Gerçekten o yalın ve etkili, Anadolu' m kokan mısralar bana hiç mi hiç yabancı gelmedi! Teşekkürler, saygı ve dostlukla...
Alıntı
asuman soydan
Yasaklı
Üyelik tarihi:
Sep 2009
Mesaj Sayısı:
260
Konu Sayısı:
98
#4
11/05/2013, 10:19
Sizin anlatımınız da en az onun şiirleri kadar yalın,duru ve akıcıydı değerli hocam...su içer gibi zevkle okunan bir yazı....kaleminize teşekkürler,saygılar.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Yakılan Şairler ve Mustafa CEYLAN'ın ÖLDÜRÜLEN 101 ŞAİR KİTABI
Site Yönetimi
0
1,719
03/07/2014, 01:58
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
SÜRGÜNDEN ŞAHANE İHSANLARA BİR ŞAİR : BAKÎ
Mustafa Ceylan
0
1,291
05/05/2014, 01:02
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(101):Nesimi Çimen
Mustafa Ceylan
1
2,490
05/01/2013, 01:24
Son Mesaj
:
RefikaDogan
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(100): METİN ALTIOK
Site Yönetimi
1
1,500
15/11/2012, 02:39
Son Mesaj
:
osman7159
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(99): BEHÇET AYSAN
Site Yönetimi
0
1,309
12/11/2012, 01:54
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(98): UĞUR KAYNAR
Site Yönetimi
0
4,028
12/11/2012, 01:38
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(97): İSMAİL GERÇEKSÖZ
Site Yönetimi
0
1,449
12/11/2012, 01:15
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(96):KEMAL FEDAİ COŞKUNER
Site Yönetimi
0
1,439
12/11/2012, 00:47
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(95):SABAHATTİN ALİ
Site Yönetimi
0
2,031
12/11/2012, 00:16
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ÖLDÜRÜLEN ŞAİRLER(94): TÂLİB
Site Yönetimi
1
1,341
11/11/2012, 19:56
Son Mesaj
:
RefikaDogan
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2019
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder