SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
Âşıklık Geleneği ve Âşık Edebiyatı
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
16/05/2009, 19:30
Yrd.Doç.Dr. Refiye Şenesen
Ç.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Doç.Dr.Erman ARTUN, Âşıklık Geleneği ve Âşık Edebiyatı, Akçağ Yayınları, Ankara 2001, 432 s.
“Âşıklık Geleneği ve Âşık Edebiyatı”, Doç.Dr.Erman Artun’un konuya ilişkin bilgi birikimini aktardığı ikinci kitabı olarak Akçağ Yayınevi tarafından 2001 yılı Ekim ayında okuyucunun ilgisine sunuldu. 23,5x16 ebatlarındaki kitap 432 sayfadan ve sekiz ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler pek çok alt başlıkta ele alınıp incelenmiştir.
Giriş bölümünde Âşıklık Geleneği ve Âşık Edebiyatı çalışmaları sıralandıktan sonra âşık edebiyatını hazırlayan etmenler, “İslâmiyet Öncesi Türk Edebiyatı” ve “İslâmiyet Sonrası Türk Edebiyatı” başlıklarıyla değerlendirilmiştir.
Âşık edebiyatının Anadolu’da oluşumu ve gelişiminin anlatıldığı birinci bölümde, İslâmiyet öncesi Türk edebiyatından itibaren âşık tipinin gelişimi ve âşık edebiyatını hazırlayan kültürel dinamikler; ozan-baksı geleneğinden başlamak üzere 20.yy’a gelinceye kadar değerlendirilmiştir. Bu bölümde yazar, “Günümüz âşıkları edebî gelişmelere ne kadar açıktır? İnsan gerçeğini bireysel ve toplumsal boyutlarıyla ne ölçüde dile getirebilmişlerdir? Seslendikleri kitlenin kimliğini ne ölçüde ortaya koyabilmişlerdir? Âşık şiiri geleneği, işlevini tamamlayıp kültür tarihinin malı olup tarihteki yerini mi alacaktır?” gibi soruların yanıtlarını vermeye çalışmıştır. Türk kültüründe âşık şiirinin belirleyici rolü ve işlevi, günümüzde yeniden yapılanan âşıklık geleneğinin sosyo-kültürel boyutu ile iletişim çağında âşıklık geleneği ve geleceği konuları da bu bölümde değerlendirilen konular içindedir. Yazar bu bölümlerde, günümüzde hem kırsal kesime hem de şehir çevresine seslenen âşıkların, değişen dünya koşullarıyla beraber ortaya çıkan kültürel değişimlerin farkında olduklarını ve bu değişimi yakalayıp halkın beğenisine sunmazlarsa geleneğin kaybolacağının bilincinde olduklarını ifade etmektedir.
Âşıklık geleneğinin incelendiği ikinci bölümde, âşık ve âşıklık kavramı, ozan-âşık ilişkisi, âşık yerine kullanılan terimler, âşık kolları açıklanmıştır. Âşıklık geleneği ise çırak yetiştirmeden başlamak üzere mahlas alma, âşık musikisî, saz, bade içme ve rüya motifi, gelenekte aranan âşıklık kuralları, âşıkların yetiştikleri sosyal çevreler ve âşıklarda halk hikâyesi anlatma geleneği başlıklarıyla ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Âşık edebiyatının diğer edebiyatlarla ilişkileri, âşık edebiyatına bakışlar, bu bölümü tamamlayan konular olarak eserde yer almışlardır.
Üçüncü bölümde âşık şiirinde biçim ve tür konusu ele alınmıştır. Âşık şiirinin gelenekçe belirlenmiş bir dili, üslûbu ve estetiği vardır. Şiirin estetiğini bozma kaygısıyla ayak ve kafiye ikinci plâna atılmıştır. Âşıklar bunu “manayı kafiyeye kurban etmeme” olarak nitelerler. Bu bölümde ayak konusu ile form, şekil, biçim, tür kavramları değişik araştırmacıların da görüşlerine yer verilerek irdelenmiş ve âşık şiirinin biçim ve türleri sıralanarak örnekler verilmiştir.
Âşık edebiyatında üslûp konusunun tartışıldığı dördüncü bölümde âşık edebiyatında ortak anlatım özellikleri, anlatım şekilleri, anlatım kalıpları ile anlam ve söz sanatlarıyla anlatım başlıkları yer almıştır. Âşıklar, âşık şiirinin geleneksel yapısı ve kuralları içinde ürünlerini icra etmişlerdir. Ancak bir âşığın üslûbunu diğerinden ayıran şey yaradılışı, kültür yapısı, şiiri söylediği andaki ruhsal durumu, şiiri söyleme nedeni, seslendiği kitleyle ilişkisi ve dilin sunduğu olanaklar arasında yaptığı seçimdir. Üslûbu, âşığın esere yansıması olarak değerlendiren Artun, bu bölümde, “Âşık şiirinde kime sesleniyor? Dış dünyaya bakışı nasıl? Bunları şiirine aktarırken gelenek ne ölçüde etkili? Tesbitlerdeki dikkati ve ayrıntılara eğilişi nasıl? Anlatımlardaki dil âşığın dil özelliği mi yoksa bir başka âşığın üslûbunu taklit mi ediyor? Kelime seçiminde geleneğin payı nedir?” gibi soruların cevaplarının, bir âşığı diğerinden ayıran üslûp özelliklerini belirleyeceği fikrini savunuyor.
Âşık edebiyatında konular ve âşık edebiyatına tematik bakış gibi iki alt başlık taşıyan âşık edebiyatında içerik bölümü, çalışmanın beşinci ana bölümünü oluşturmaktadır. Âşık şiirlerini içeriklerine, yönelişlerine, doğa ve toplum karşısında aldıkları tavırlara göre çeşitli bölümlere ayıran araştırmacı bunları aşk, özlem, yiğitlik, ölüm, toplum, din, zamandan şikâyet, doğa gibi alt başlıklar halinde incelemiştir. Âşık edebiyatına tematik bakış bölümünde ise, âşıklık geleneğinde mizah, ölüm-mezar, öğütleme, yiğitleme-koçaklama-yiğit üstüne türkü, alkış-kargış (kara alkış), taşlama, salavatlama, sicilleme başlıklarına yer vermiş, bunun yanı-sıra âşıklık geleneği bünyesindeki dinî-tasavvufî şiirlerden örnekler vererek âşıkların sosyal tarihe kaynaklık etmeleri durumuna değinmiştir. Destan söyleme geleneğinde şâirnâmeler, elifnâmeler, yaşnâmeler, medednâmeler konusu da aynı bölüm içinde işlenmiştir.
Âşıklık geleneğinde özel bir yeri olan âşık fasılları ve âşık karşılaşmaları altıncı bölümde incelenmiştir.Türkiye’de âşıklık geleneğinde belli yörelerde “karşılama”, “deyişme”, “atışma” veya “karşıberi” gibi adlar altında toplanan sistemli deyişmeler ve serbest deyişmelerin anlatıldığı bölümün ardından âşık toplantıları ve âşık fasıllarının ayrıntılı bir değerlendirmesi yer almaktadır. Bu bölümde ara başlıkları tamamlayan örnek parçaların günümüz âşıklarından seçilmiş olması geleneğin bugün de sürdüğünü göstermesi açısından önemlidir.
Âşık şiiri geleneğinin, kendine özgü kavramlarını karşılayan motifler, mecazlar, semboller, remizler gibi özel ve dolaylı bir anlatım dili vardır. Âşık şiiri, hece veya aruz ölçüsüyle söylenmesine, aruzun belirli kalıplarıyla yazılmasına, dörtlük ve beyit düzeninde kurulmalarına, kafiye örgüsüne ve konularına, âşıklık geleneğindeki durumlara göre çeşitli adlar almıştır. Bu durumun âşıklık geleneğinde ve âşık şiirinde zengin bir terminoloji ortaya çıkardığını söyleyen Artun, bunları 11 başlık altında toplayıp sınıflamıştır: 1-Âşıkla ilgili terimler, 2-Âşıklık geleneğiyle ilgili terimler, 3-Âşık şiirinde biçimle ilgili terimler, 4-Âşık şiirinde heceli şekiller, 5-Âşık şiirinde aruzlu nazım biçimleriyle ilgili terimler, 6-Ezgilerine göre âşık şiiri terimleri, 7-Âşık şiirinde nazım türleriyle ilgili terimler, 8-Âşıklık geleneğinde halk hikâyeciliğiyle ilgili terimler, 9-Âşık toplantıları – âşık fasıllarıyla ilgili terimler, 10-Âşıklık geleneğinde müzik aletleriyle ilgili terimler, 11-Divan şiiri geleneğine bağlı terimler. Terimler kitapta alfabetik olarak sıralanmıştır. Bu bölüm, kitabın ana bölümlerinde yer alan terimlerin de bir dökümü gibidir. Bu nedenle konuya yabancı olan okuyucunun ana bölümleri anlamasına olanak sağlaması ve aynı türden bir çok kavramı derli toplu bir şekilde bir araya getirmesi bakımından da ayrıca yararlı olmuştur.
Sekizinci bölüm, geçmişten günümüze âşıkların tanıtıldığı ve şiirlerinden örneklerin verildiği bir bölümdür. Çeşitli yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen bilgilerle âşıklık geleneği içinde yer aldığı bilinen toplam 99 âşık, 16.yüzyıldan günümüze uzanan bir çizgide ortaya konulmaya çalışılmıştır. Küçük bir antoloji görünümünde olan bu bölüm, konuya ilgi duyan okuyucunun, âşık şiirinin en güzel örneklerine zahmetsizce ulaşmasını sağlaması açısından önem taşımaktadır.
Eser kaynakça ve dizin bölümleriyle son bulmaktadır.
Akçağ Yayınlarının Kaynak Eserler serisinden çıkan kitap, âşık edebiyatı ile ilgili bir çok konuyu bir araya getirip incelemesiyle, günümüz âşıklarından seçilmiş yeni örneklerle güncelliği yakalamasıyla dikkati çekiyor. Yazarın sade ve anlaşılır bir dille kaleme aldığı eser, hem Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin Halk Edebiyatı derslerinde tavsiye edilecek bir kaynak kitap hem de konunun meraklıları için rehber niteliğindedir.
Yrd.Doç.Dr. Refiye (Okuşluk) ŞENESEN
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Âşıklık Geleneğinde Ekoller ve Bunlarda Dil
Site Yönetimi
1
1,923
22/01/2012, 01:40
Son Mesaj
:
RefikaDogan
Âşık Veysel İçin Küçük Notlar
Site Yönetimi
0
1,934
16/05/2009, 19:41
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Âşık Budala
Site Yönetimi
0
2,023
16/05/2009, 19:39
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Bir Âşık Ailesi: Âşık Yüzbaşıoğlu ve Ailesindeki Diğer Âşıklar[1]
Site Yönetimi
0
2,197
16/05/2009, 19:37
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Âşık Hasretî ve Şiirleri
Site Yönetimi
0
2,299
16/05/2009, 19:33
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
AŞIK VEYSEL İLE SÖYLEŞİ
Site Yönetimi
0
1,540
16/05/2009, 19:31
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Âşık Veysel
Site Yönetimi
0
1,820
16/05/2009, 19:27
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Âşık Edebiyatında Rüya Sonrası Âşık Olma (Bade İçme)
Site Yönetimi
0
2,664
16/05/2009, 19:24
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Âşık Veysel’in Şiirlerinde Geleneğe Bağlı Unsurlar ve Etkileşim
Site Yönetimi
0
2,558
16/05/2009, 19:23
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2025
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder