SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
BÖLÜM-1 : ABDULLAH SATOĞLU’NUN HAYATI
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
05/07/2014, 01:01
ABDULLAH SATOĞLU’NUN HAYATI
Mustafa CEYLAN
****************
Abdullah Satoğlu, 15 Mayıs 1934 te Kayseri’ de doğdu. Babası Mehmet Ali Efendi Hoca, annesi Behiye hanımdır.
Mayıs ayının o en güzel, en çiçekli günlerinden birisinde, ilerde:
Talaş bahçesinde, Gesi bağında Burcu burcu kokan gülün olayım
Tekir yaylasında, Alidağı ’nda Küfül küfül esen yelin olayım.
diye, Kayseri sevdası ile yanıp tutuşacak, inançlı, imanlı, milletine ve devletine bağlı, ağırbaşlı, ciddi, samimi, dost bir insan, dünyaya “Merhaba” diyordu...
Kayseri, bir zamanlar “Dar’ül Feth” ve “Makarr-ı Ulema” yâni âlimlerin beşiği olarak vasıflandırmakta idi. Mevlana’nın ilk hocası Seyyİd Burhaneddin, ünlü hükümdar ve şair Kadı Burhaneddin, büyük mutasavvıf Şeyh İbrahim Tennurî, ilk Osmanlı medresesinin müderrisi Dâvud-ı Kayseri, Hacı Bayram-ı Velî’nin mürşidi olan ve “Somuncu Baba” diye bilmen Şeyh Hâmid-i Velî gibi ulu âlimlerin aydınlattığı bir belde idi.
Mehmet Ali Efendi Hoca’nın, o zaman Hacısaki Mah. Kart Sk. No:37 deki Düvenönü semtinde bulunan evi de, Kayseri’nin kültür merkezlerinden biri durumundaydı.
Belirli günlerde ilim erbabı bir araya gelir, sohbet toplantılarında; Şeyh Sadi Şirazî, Gazalî, İbn-i Sînâ, Mevlâna Celâleddin-i Rûmî ve Yunus Emre gibi şair ve şahsiyetlerin eserleriyle, Kaside-i Bürde okunur, tefsir ve tahlilleri yapılarak, bugünkü topluma bile ışık tutan ve yön veren görüşleri üzerinde durulurdu.
1876 yılında dünyaya gelen ve 18 Aralık 1968 Kadir gecesinde, 92 yaşında Hakk’a yürüyen Mehmet Ali Efendi Hoca, fıkıh, edebiyat, tarih ve tıp gibi her türlü ilimlerde mümtaz idi. Dokuz yaşında iken Kur’an-1 Kerim’i hıfzederek hiç hatasız okuyan ve 7 saatte hatmeden, nâdide din adamlarımızdan biriydi.
15 Mayıs 1934 günü dünaya gelen oğluna “Abdullah” ismini özellikle koymuştu. Abdullah, yâni Allah’ın kulu.... Allah’a dost olacak, İslama, vatana hizmet edecek bir evlât...
Kadirî tarikatına mensup olan ve Şeyh İbrahim Tennurî’ye kadar uzanan şeceresi (soy kütüğü) tesbit edilebilen Mehmet Ali Efendi’nin, ilk eşinden iki erkek, iki kız, ikinci eşinden de iki erkek çocuğu olmuştur. Abdullah Satoğlu bunların en küçüğüdür.
OKUL YILLARI:
Mehmet Ali Efendi Hocanın evinde yapılan İlmî, dinî sohbetlerden yararlanan Abdullah, o sohbetlerden aldığı feyzle büyümeye başlamış ve daha Gazipaşa ilkokuluna başladığı yıllardan itibaren gönül gözünü açmıştı bile...
Evdeki kütüphane, onun yetişmesinde etkili olmuştur.
Babasının vefatı üzerine yayınladığı broşür’de, kütüphane için Satoğlu bakınız ne diyor:
“Oldukça zengin ve nâdide eserlerle müzeyyen bir kütüphanesi vardı ki, büyük sofanın iki duvarını kaplardı.
Her sayfasını satır satır okuduğu kitaplarının, bir resmî kütüphaneye devredilmesi teklif edildiği zaman:
- Onların her yaprağı birer altundur, demişti....”
Satoğlu, kendisiyle yapılan bir röportajda ise: “Ben, o zaman yaygın olan Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Karacaoğlan, Sümmanî gibi kitapları satın alır, elime geçen her şiiri mutlaka okuyup ezberlemeye çalışırdım...
Ortaokul sıralarındayken, evimizde, ayrı bir çalışma odası ve elektrik bulunmadığı için, o zaman Halkevi kütüphanesine gider, orada ders çalışırdık. Kütüphaneye yurdun her tarafından kitap ve dergiler gelir, biz onları sıcağı-sıcağına okuma imkânını bulurduk.
İşte bu atmosfer içerisinde, bir yandan okurken, bir yandan da, birşeyler yazmaya özeniyordum....”
SANAT VE EDEBİYATLA TANIŞMASI:
Abdullah Satoğlu diyor ki: “1949’un yaz aylarından birgün, Kayseri’nin Hisarcık kasabasında gezerken, bir gazete parçası gözüme ilişmişti.
Günlerdir gazete yüzü görmediğim için olacak ki, hemen yerden alarak her satırını okumaya koyuldum. Bu arada:
Değirmenci dostum boşa bekleme
Dallar kıpırdamaz yel yorgun yorgun
Bir derdin var biliyorum saklama
Söyle maceramı gel yorgun yorgun.
Gençlik hayâl meyal sisler içinden
Elini kaldırır tutar saçından
Bugün daha meraklısın geçenden
Söylemeye varmaz dil yorgun yorgun.
mısralarını ve altında, sonradan Kayseri’li olduğunu öğrendiğim Mustafa Necati Karaer imzasını okuyorum.
Gazete parçasının alt köşesinde ise: ŞADIRVAN 15 Nisan 1949 yazılıydı.... Şehire iner inmez ilk işim, kitapçılardan Şadırvan dergisinin o güne kadar çıkmış bütün sayılarını temin etmek olmuştu...
Şiir ve sanata karşı, metodlu bir şekilde merak sarmama; o zaman (1948’de) Bakkal Yirmidokuzun Mehmet Ağa’nın dükkânına paket yapılmak üzere getirilmiş, eski dergi ve gazete yığınlarının arasından seçip aldığım, Nihat Sami Banarlı' nın “EDEBİ BİLGİLER” isimli kitabı ile, halen kitaplığımın nadide eserlerinden biri olarak sakladığım ve 35 sayı çıkan “Şadırvan” dergisi imkân vermiştir.
Yazdıklarım, demek tâ o zamanlarda birşeye benziyor olmalıydı ki, gönderdiğim gazete ve dergilerde yer almaya başlamıştı. 1949 yılında henüz 15 yaşında iken, yazmış olduğum şiirler Halkevi Dergisi, “Erciyes” ve mahallî gazetelerde yayınlanmıştı,..,”
1950 li yılların “yaygın ütopyası içinde filizlenen mefkure ve milliyetçilik” duygularıyla, henüz 15-16 yaşlarında iken kaleme aldığı şiirler büyük ilgi görüyordu. Nitekim:
Nerde Fatih, nerde Yavuz
Nerde Bozkurt, nerde Oğuz?
Marşımızı çalsın kopuz
Turancıyız, Turancıyız!
Kalblerimiz viran bizim
Hedefimiz Turan bizim
Budur ülküm, budur söziim
Turancıyız, Turancıyız!
mısralarıyla başlayan “Turancıyız” isimli şiiri o zaman Türkçülük ülküsünün önderi durumunda olan Nihal Atsız’ın İstanbul’da çıkardığı “Orkun” dergisinin, 12 Ekim 1951 tarihli sayısında yayınlanınca, âdeta dünyalar onun olmuştu...
Şiirlerindeki islâmi semboller, kelimelerin zenginliği ve doğduğu şehre tutkunluğunda, babasının küçük yaşlarda aşıladığı kültür hâzinesinin esintileri, olaylara ve insanlara yaklaşımında yine onun etkisiyle şekillenen bir kişilik vardır.
SATOĞLU SOYADI NEREDEN GELİYOR :
Abdullah Satoğlu’nun babası Mehmet Ali Efendi gibi, dedeleri de çok iyi bir hattat imişler. Yazdıkları güzel levhalardan dolayı, bâb-ı hümâyûn tarafından (üç tuğ) ile taltif edilmişlerdir.
Bu sebeple de kendilerine farsça (üç) karşılığı olan (SE TUĞLU) denilmiş ve bu ifade zamanla (SATOĞLU)na dönüşmüştür.
GAZETECİLİĞİ:
Muharrir merhum Muin Feyzioğlu’nun dediği gibi;
“Gazetecilik, yazarlık, şairlik ve hatiplik, Abdullah Satoğlu ’nun hep sevdiği ve başardığı şeylerdir. ”
1951 yılında, Kayseri’de çıkmakta olan günlük siyasî “Hakimiyet” gazetesine, “Alfabe” müellifi merhum Ahmet Hilmi Güçlü Hoca’mn tavassutu ile musahhih ve muhabir olarak girdi.
O yıllarda, İstanbul’daki Yıldız Teknik Okulu”nun Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümüne devam eden Ağabeyi Mehmet Satoğlu’nun, aldığı burs ve harçlığını bölüşerek, 1953 te girdiği İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’nu ve Sarıkamış’ta Yedek Subay olarak vatanî görevini ikmal ettikten sonra, 18 Haziran 1956 da, Şaban SarıyıIdız’dan gazetenin imtiyazını devraldı.
“Hakimiyet” gazetesi, 15 yıl aralıksız olarak, Satoğlu’nun elleriyle vücut buldu ve Kayseri’nin ufuklarına, siyasî ve ekonomik konuların dışında, edebiyat ve kültür ışıklan da saçmaya devam etti.
“Diplomalı bir Gazeteci” olarak tarafsız ve seviyeli gazetecilik anlayışı ve bu prensiplere bağlı davranışı dolayısıyladır ki; 27 Mayıs 1960 İhtilâliyle birlikte, “kuyruk- düşük” gibi yaygaraların koparıldığı ve Necip Fazıl' ın ifadesiyle:
“Yoğurttan bir iktidara, mukavvadan bir hançer saplandığı” dönemde, yayınlanmakta olan dört mahallî gazetenin üçü, kapatılmak ve kapanmak durumunda kaldığı halde, yalnız Abdullah Satoğlu’nun sahibi bulunduğu “Hakimiyet” gazetesi, yayınını pervasızca sürdüregelmiştir.
Satoğlu, 1958 den itibaren aylık olarak, fikir ve sanat alanında muhteşem izler bırakan “Filiz” dergisini de çıkarmağa başladı.
“Filiz” dergisi, kısa zamanda “Satoğlu” ismini, sanat ve edebiyat dünyasının mihverine oturttu ve ülkenin dörtbir yanında yankılanmaya başladı.
Bu arada, İstanbul’da çıkan “Son Posta”. “Tercüman”, “Milliyet” ve bir ara günlük olarak yayınlanan “Büyük Doğu” gazeteleri ile “Anadolu Ajansı”nm Kayseri muhabirliklerini deruhte etti.
1965 yılında, Basın İlan Kurumu’nca İstanbul’da düzenlenen ve Ahmet Emin Yalman’la Yusuf Ziya Ortaç’ın da konuşmacı olduğu “Anadolu Basın Semineri”ne katıldı.
1967 yılında Genel Kurmay Başkanlığı’nın daveti üzerine, Türkiye’den seçilen 20 gazeteci arasında, “özel” bir geziye katılmış ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimizle ilgili intibalarını, o zaman: “Kara-Hava ve Deniz Kuvvetlerimizle On Gün” başlığı altında, serî bir röportaj halinde yayınlamıştır.
Abdullah Satoğlu, son derece titiz ve metodlu bir derîemeci ve araştırmacıdır. Onun sahip olduğu, ülke çapındaki şair ve edebiyatçılarla ilgili dokümanın dışında, Kayseri’de ilk gazetenin çıkış tarihi olan 29 Ağustos 1910 dan bu yana, yayınlanmış bütün gazete ve dergilerin ilk sayılarından müteşekkil bir kolleksiyonu bulunmaktadır.
İlk defa, Kayseri Basınının 50. yılı dolayısıyla, 1960 yılında Kayseri Orduevi salonunda, sonra da 1965 te Kız Enstitüsü salonunda düzenlediği , ilk sayıları ihtiva eden “Basın Sergisi”, devlet ricali ve halkın büyük ilgisini görmüş ve takdir toplamıştır.
1970 yılına gelindiğinde, Satoğlu, nakl-i mekân etmiş ve Ankara’ya yerleşmiştir.
Kızılay’daki Karanfil Sokakta “As Matbaasının kurmuş ve “Filiz” dergisinin yayınına yeniden başlayarak 26 sayı daha sürdürmüştür.
Daha sonra “Son Havadis”, “Hür Anadolu” ve “Başkent” gazetelerinde makaleler yazmış, “Sanat-Edebiyat” sayfalan düzenlemiştir. Nisan 1975 den itibaren de, Erdoğan Ünver ve Hüseyin Yurdabak’la birlikte, aylık edebiyat dergisi “Bahçe”yi çıkarmış, “Bahçe” yayınına 29 sayı devam etmiştir.
“Sürekli Basın Kartı” sahibi bulunan Abdullah Satoğlu, 50 yılı aşan meslek hayatını, şiir ve araştırma kitaplarının yanında, başta Türk Edebiyatı, Çağrı, Erciyes ve Türk Dili gibi dergilerde yer alan yazılarıyla sürdürmektedir.
SATOĞLU’NUN MAHLÂS VE MÜSTE AR İSİMLERİ:
Abdullah Satoğlu, divan ve halk edebiyatımızdaki “mahlas” kullanma geleneğine uyarak kimi şiirlerinde “Bülent Müşker ve “Aşık İsmet” mahlâsını kullanmıştır.
Çeşitli röportaj ve inceleme yazılarıyla makalelerini de kimi zaman “Bülent Müşker” ve 'İsmet Turan" müstear isimleriyle yayınlamıştır.
Hâkimiyet gazetesindeki, “İ.A.Sve “İslâh” rumuzunu taşıyan fıkralar da, Abdullah Satoğlu’ııa aittir.
----------------DEVAM EDECEK---------------
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
BÖLÜM 16-İÇİNDEKİLER(Lale Şairi Abdullah SATOĞLU) Kitabım
Site Yönetimi
0
1,139
06/07/2014, 12:06
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 15-ABDULLAH SATOĞLU HAKKINDA BİLGİ VEREN KAYNAKLAR
Site Yönetimi
0
1,009
06/07/2014, 12:04
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM : 14-SON SÖZ
Site Yönetimi
0
1,158
06/07/2014, 11:58
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 13-Abdullah Satoğlu ve Eserler İçin Dediler kİ
Site Yönetimi
0
1,140
06/07/2014, 11:49
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 12-İKİ “ÜNİVERSİTE BİTİRME ÇALIŞMASI VE SATOĞLU’NUN DİĞER ESERLERİ
Site Yönetimi
0
1,158
06/07/2014, 11:23
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 11-ABDULLAH SATOĞLU’NUN YAYINLANMIŞ ESERLERİ
Site Yönetimi
0
1,651
06/07/2014, 10:59
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 10-BESTELENEN ŞİİRLERİ:
Site Yönetimi
0
975
06/07/2014, 10:32
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 9-“SU” ŞİİRİ ÜZERİNE SONUÇ YORUM:
Site Yönetimi
0
1,105
06/07/2014, 10:16
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 8-SATOĞLU’NUN FEYZ VE İLHAM ALDIĞI BİRİSİ VAR MI?
Site Yönetimi
0
1,317
06/07/2014, 00:36
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
BÖLÜM 7-SATOĞLU’NUN “SU” TUTKUSU VE ŞİİRLERİNDEKİ “SU” UNSURLARI
Site Yönetimi
0
1,170
06/07/2014, 00:24
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2024
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder