SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
BÖLÜM-1 Gülende'nin Beşiği-GİRİŞ
Mustafa Ceylan
Site Yönetimi
Üyelik tarihi:
Nov 2008
Mesaj Sayısı:
2,007
Konu Sayısı:
1,502
#1
06/07/2014, 16:10
OZAN MUHARREM YAZICIOĞLU' NUN HAYATI
Mustafa CEYLAN
**************
Koskoca bir ömrü, halk kültür ve edebiyatına vermiş olan ozan Muharrem Yazıcıoğlu, 1928 yılında Malatya-Arguvan tlçesi’nin Halpuz Köyü ’ (Şimdiki adı Dolaylı Mahallesi) nde Bölükemini adı ile tanınan Mehmet ve Gülende’nin evlâdı olarak dünyaya gelmiştir.
Alevi-Bektaşi geleneğine bağlı ozanımız, yaşamı boyunca sazından ve inandığı doğrulardan ayrılmadan, kendi şiir dünyasını çizmeye çalışmıştır. Daha çocukluk yıllarından itibaren çileyle tanışan Yazıcıoğlu, köyünde okul bulunmaması nedeniyle komşu bir köyde okula gitmek zorunda kalmıştır. Türk Halk Şiiri altın zincirinin son halkası olan Aşık Veysel ile küçük yaşlarda iken tanışmış, ondan aldığı ışıkla, “kâmil insan" olma ve sanat yaşamımn çizgisini bu doğrultuda çizme çabasını sürdürmüştür.
Babasının iki evli olması nedeniyle, “Gülende” isimli annesiyle birlikte yoksulluğun kader kıskacına düşmüş, çektiği çileler ozan yüreğini içten arıtmıştır.
Hastalıklarla geçen askerlik görevinden sonra, Tahir Nahiyesi’nde köy kâtipliği yaptığı sırada eğitmeninin kızı Fatma Doğan’ la evlenmek istemiş, sevdiği kızı alamayınca sazını omzuna aldığı gibi diyar diyar dolaşıp, yürek yangınım sazıyla dile getirmiştir. Daha sonra, 1952 yılında sevdiği kızla evlenmiştir.
1. Eylül. 1953 tarihinde Ali Abbas ismini verdikleri bir çocukları dünyaya gelmiştir.
Malatya’ da açılan Sıtma Savaş kursuna katılmış ve Sağlık Memuru olarak Adıyaman’ın Kâhta ilçesine atanmıştır. Kâhta ilçesinde bir kız evlâdı vefat etmiş, Alevi olması sebebiyle cenaze namazı kılınmayan çocuğunu kendi elleriyle toprağa vermiştir.
Ozanımızın yaşamında annesi Gülende, eşi Fatma ve namazı kılınmadan toprağa verdiği kızı “Irakiye” nin derin izleri vardır. Sabrı, direnci ve isyanı öğreten yaşam çizgisinde önemli bir olay da; genç yaşta vefat eden elektrik mühendisi oğlunun acısıdır. Çile ve acı bil* bakıma ozanımızın ekmeği ve aşı olmuştur.
Kâhta’ da ilk memuriyete başlamasıyla birlikte, kader rüzgârı onu, ilden ile atmıştır. Üç yıl Kâhta’ da görev yaptıktan sonra, Elazığ’a naklen gelmiştir. Sağlık grup memuru olarak Tunceli, Elazığ ve Bingöl köylerinde halkın çektiği eziyeti bizzat görmüş ve yaşamıştır. 1950’ li yılların Türkiye’ sinin en önemli problemi olan “Sıtma ile mücadelede halk ve çevre sağlığı” konularında, yeri geldiğinde at sırtında, yeri geldiğinde yaya veya Unicef' in sağladığı bir “jeep”le koy köy dolaşmıştır. Bu esnada, adliye sınavını kazanmış ve Keban Adliyesine atanmıştır. Adli görevini de Keban, Tunceli, Hozat, Malatya, Arguvan, Akçadağ mahkemelerinde sürdürdükten sonra, bu görevden ayrılıp eşi ile birlikte Almanya’ ya işçi olarak gitmiştir.
Elazığ’ da görev yaparken 1957’de Ali Asker ve 1958’de de Hüseyin Tahir isimli çocukları dünyaya gelmiş ve aile böylece kalabalıklaşmış, devlet memurluğundan kazancıyla geçim sıkıntısı çekmeye başlamıştır. Bu sıkıntılı dönem 1965 yılma kadar devam etmiştir.
Umut, onun yüreğinden asla eksilmemiştir. O tarihlerde bütün ülkede Almanya’ ya işçi olarak gitme sevdası vardı. Yazıcıoğlu’ da bu sevdaya düşenlerden birisiydi. 1965’ de önce eşini Almanya’ ya göndermiş, ardından da kendisi ve çocukları Almanya’ ya gitmiştir. Almanya’ da da “durmadan değişen künye ” si ona durdurak tanımamış, çeşitli işler değiştirmiş, “gurbet havası” ozan yüreğine dar gelmiş, oğlunun motosiklet tutkusundan korkarak, çok sevdiği ülkesine geri dönmüştür.
1974’ de yurda dönünce Ankara’ ya yerleşmiş, Numune Hastahanesi’nde göreve başlamıştır. Çocuklarından Ali Abbas Almanya’ da kalmış ve orada çalışmaya devam etmiştir. Birkaç ay sonra, o da gurbet elde duramamış Ankara’ ya gelmiştir. Ve çalışma hayatına atılmış, bir tır alarak yurt dışı taşımacılığına başlamıştır. Diğer iki çocuk ise lise öğrenimine devam etmişlerdir.
Ve 1964’ den beri yazdığı şiirlerini “UYANDIK” isimli ilk kitabında toplamıştır. Bu ilk kitabım “Bir gün aldatılır, Dört yıl cezasını çekeriz” sözleriyle “armağan” olarak sunmuştur. “Uyandık” kitabı aynı yıl içinde ikinci baskısını yapmıştır.
1975’ de Aşık Ali İzzet Te birlikte Almanya’da çalışan Türk işçilerine konserler vermek üzere Kültür Bakanlığı’nca yurt dışında görevlendirilmiştir. Almanya’ dan 4 ay sonra elinde bir kuruş olmadan dönmüş, yurt genelindeki ozanların “birleşmesi, bir araya gelmesi için” durmadan çırpınıp durmuş, bir çok konserlere ve yarışmalara katılmış, dereceler almıştır.
Halk Ozanları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Pirsultan ve Aşık Veysel Demeği gibi derneklerde üye yada yönetici olarak görevler yapmış, aynı zamanda Hacıbektaş Vakfı’nın kurucuları arasında yer almış, kültür etkinliklerini gerçekleştirmiştir.
Bu arada çocuklarından Ali Askar Gazi Eğitim Fakültesinin Almanca bölümüne, Hüseyin Tahir ise İstanbul’ da Yıldız Teknik Üniversitesi’ nin elektrik mühendisliği bölümünde okumaktaydılar. Hüseyin Tahir İstanbul’ da Profesör Tütengil’ in cenaze töreninde silâhla vurulmuştu.
1979’ da Halk Ozanları Kültür Derneği’ nin Ozanlardan Seçmeler Dizisi’ nin
3. kitabı olarak “GÖZE” isimli şiir kitabı yayınlanmıştır.
Anadolu sevdalısı ozanın şiirleri, birçok dergi, gazete ve antolojilerde yayınlanmış, kendisi ve eserleri hakkında çok sayıda kişi tarafından, tanıtım, röportaj, inceleme yazısı kaleme alınmıştır.
1991 yılında “ KAYNAĞIMI KURUTMA " isimli şiir kitabı ile, edebiyat dünyamızda önemli ve aranan bir ozan olarak yerini almıştır.
Numune Hastahanesi’nden emekli olduktan sonra, Antalya’ dan bir ev alarak, kış aylarında Antalya’ da, yaz aylarında da Ankara’ da yaşamaya başlamıştır.
Devamlı okuyan, araştıran, çağdaş ve aydın bir halk ozanı olarak, Antalya’da da boş durmamış, şiirsel yolculuğuna devam etmiş, birbiri ardından eserler vermiştir.
Çocuklarından Ali Asker, Trabzon’ da öğretmenliğe başlamış, mühendis Hüseyin Tahir ise bir türlü iş bulamamış, girdiği sınavlarda başarılı olmasına rağmen, “araştırıyoruz” denilerek savsaklanmıştır. Daha sonra Erzurum’ da özel sektörde mühendis olarak işe başlamıştır. Kent dışında bir göreve giderken 28 yaşındaki mühendis oğlu bir trafik kazası sonucu hayatını kaybedince, diğer oğlu öğretmenliği bırakıp Almanya’ da Gothe Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine başlamadan Ankara’ya dönmesi” için ısrarlı olmuşlar ve onda da başarılı olmuşlardır.
Hüseyin Tahir isimli, genç elektrik mühendisi evlâdını kaybeden Yazıcıoğlu’ nun çilelerle ve acılarla dolu hayatına unutulmaz bir büyük acı daha eklenmişti. Evlât acısı... İşte, ozanımızın şiirsel yaşamının önemli kilometre taşlarından birisi de bu elim ve acı olaydır.
Yine 1991’de “ANADOLU’MUN MEYVELERİ” isimli şiir kitabını yayınlayan ozanımız, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk sevdası ile Anadolu insanına seslenmiştir. Bu eseri 1992’de 2. baskısını 1993’de 3. baskısını yapmıştır.
Siyasal iktidarların zam ve zulüm uygulamalarım tüm şiirsel yaşamında dilinden düşürmemiştir.
Ülkemizin Avrupa Gümrük Birliği’ ne giriş haberi üzerine duygu dolu kalbi isyan etmiş ve kalp krizi geçirmiştir.
Orta öğrenimini de memuriyeti sırasında tamamlayan Yazıcıoğlu, çok okuyan, araştıran ve bol ürün veren bir ozan olarak, birçok radyo ve televizyon programlarına katılmış, haykırışları ile "insanı esas alan felsefesi” m şiirinin Özüne yerleştirmiştir.
Yaşantısının önemli kilometre taşlarından birisi Malatya’ da yaşanan Hamido Olayı, ötekisi ve en önemlisi de Sivas’ da meydana gelen “Madımak Oteli Yangını ” olayıdır,
I-Her iki olayı da içinde bulunarak yaşamış ve çileyle-acılarla örülü ozan gönlünü susturamamıştır.
Çocuklarından en büyüğü olan Ali Abbas dayısı kızı Selda ile evlenmiş, Emrah ve Esra isimli iki torunu büyümüş, tahsil hayatına başlamışlar, gelecek için umut vermekteydiler.
Yazıcıoğlu ve eşi Fatma, artık büyük baba ve büyük anne olmuşlardı. Ali Askar ise Ankara Aydınlıkevler’ de oturan Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretmen Zuhal Akpınar ile evlenmişti. Ali Askar’ in da Ceren ve Barış isimli iki çocuğu olmuştu. Böylece dede ve büyük annenin mutluluğuna diyecek yoktu. Anadolu sevdalısı ozamn çilekeş yaşantısında torun sevgisi, onun yeni boyutlara yelken açmasını sağlıyordu...
1994’ de “BİRBİRİNDEN KAÇAR OLDU İNSANLAR” ve “KİTAPLAR AĞLIYOR” isimli iki şiir kitabını yayınlamıştır. 1998’ de “SEVDALIYIM” isimli şiir kitabı ile sanatının zirvesini yakalayan ozanımız, 1993 yılında Kültür Bakanlığı’ na yayınlanması için verdiği “YENİ DÜNYA YARATALIM BİRLİKTE” isimli eserini de bir türlü bulamamıştır.
Başlayıp da yarım bıraktığı kendi yaşam öyküsünü anlattığı “HAYATIN DİKENLİ YOLLARI” isimli “roman ” çalışması ile Aşık Ali İzzet’le birlikte gittiği 4 aylık Almanya seyahatini anlatan “anıları” da kitap hacminde olup, henüz yayınlanmamıştır. Kültür Bakanlığı’ nin katkılarıyla Halk Ozanları Vakfı tarafından “HAYKIRAN YÜREK” isimli bir kaseli de müzik ve edebiyat dünyasında geniş yankılar uyandırmıştır. Ozanımızın bir eseri de Belçika’ da Sivaslı sanatçı Lütfü Gültekın tarafından kasete okunmuştur.
Ozan Naçari’ nin Anadolu Kültürü Halk Ozanları (1995) eserinde, Üç Alevi Ozanı konu alan Halise Tabanlıoğlu’ nun kitabında (1999), Mamak Belediyesi’ nın( 1997) ve Halk Ozanları Vakfı’ mn yayınladığı antolojilerle Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Hacı Belctaş Veli Araştırma Merkezi’ nin Dergilerinde ( 2003), Dr. Haşan Basri Kılıç’ m Arguvanlı Ozanlar Antolojisinde (2003), Prof Dr. Çetin Yetkin’ in yayınladığı Müdafaa-i Hukuk Dergisinde ve Cem Vakfı Yayınlarından Aylıan Aydın tarafından kaleme alınmış “Günümüz Alevi Ozanları” kitabında (2004) ve bir çok dergi, gazete ve antolojilerde, hakkında geniş açıklamalar ve eserlerinden örnekler yayınlanmış, bazılarında da kendisi ile yapılan röportajlara yer verilmiştir.
Bugün 4 torun dedesi olan ozanımız Yazıcıoğlu, halâ Adana’ ya pamuk işçiliğine giderken tren penceresinden görerek âşık olduğu Fatma’sıyla aynı aşk ve sevda ile yaşamını Antalya ve Ankara arasında sürdürmektedir.
Anadolu’ ya ve insana sevdalı bu haykıran yürekle benim tanışmam da Antalya’ da kısa adı “Anasam” olan kuruluşun sanat etkinlikleri sırasında olmuştur.
Ak saçlı, bilge, aydın ve çağdaş bir ozan’m şiirsel dünyasında yolculuk yaptıkça onu daha iyi tamına fırsatını bulmuş oldum.
Annesinin ismini verdiği “Gülende’nin Beşiği” şiiri ve öteki bazı şiirlerinde kendi yaşam örgüsünü işlemişti. O beşik, mert, duyarlı ve ulus, bayrak, insan sevdalısı nice yiğidi bağnnda büyütmüştü. Anadolu’ nun öz kültürü sayesinde, o beşiğin daha çok uzun yıllar sağlam ve diri kalacağına inanıyorum. Katıksız bir Atatürkçü olan ozan Muharrem Yazıcıoğlu’ nun parmak uçlarıyla, sazmın tellerine dokunmaya başladığında, içimin aynasında hep Gülende’ nin beşiğini görür ve seyrederim.
Gülende’ nin Beşiğinde, öz dilimizi nakış nakış işleyen, ozanlık geleneğine bağlı, kendim aşmış ve yenilemiş, tüm yaşamım memleketine ve halkına armağan etmiş, şiirsel çizgisinde ve söylemlerinde kimilerine göre perdeyi delmiş bir ozanın yaşam öyküsünden unutulmaz kesitleri ve o kesitlerdeki pırıltılı ışıktan süzülmüş yorumlarımızı bulacaksınız.
Gülende’ nin Beşiği, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Pir Sultan ve Aşık Veysel’ in ana halkalarını oluşturduğu altın zincirin ikibinli yıllarda önemli halkalarından birisi olan Alevi-Bektaşi geleneğine bağlı ozanlarımızdan Muharrem Yazıcıoğlu’ nun şiirlerinin özünden süzülmüş tad ve dokuyu ele almaktadır.
Bu yorum çalışmamızda başvurduğumuz kaynaklarla, ozanın söylemim ve yaşadığı dönemin olaylarını bir gönül potasında renk renk, desen desen çizmeye çalıştık. Yazıcıoğlu, asla hayalci olmamış, gerçeğin katılığından duygulu yürek gümbürtülerine ve gönül sancılarına uzanmıştır. Kısa yaşam öyküsünü ele alarak, ozanımız hakkında daha geniş biyografik çalışmalar içeren yeni eserler yazılacağını iyi biliyorum.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
BÖLÜM 5-TOPLUMCU DÜŞÜNCE
Mustafa Ceylan
0
1,041
06/07/2014, 20:12
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
BÖLÜM 4- AŞK
Mustafa Ceylan
0
1,015
06/07/2014, 19:50
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
BÖLÜM 3-NE ARARSAN ALEMDE HEPSİ VARDIR ADEMDE
Mustafa Ceylan
0
2,817
06/07/2014, 19:27
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
BÖLÜM.2-Gülende'nin Beşiği-ÖNSÖZ
Mustafa Ceylan
0
947
06/07/2014, 19:01
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
Gülendenin Beşiği kitabı ön ve arka kapağı
Site Yönetimi
0
1,122
20/05/2009, 16:20
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2024
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder