SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
Bulgaristan Edebiyatı
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
25/04/2009, 00:06
Bulgaristan Edebiyatı
Bulgar lisanı İslav dilinin bir koludur. Diğer islav dillerinden farkı, deklinasyonda ismin sonuna bir Artikel — harfitarif gelmesidir.
Asırlarca idaremiz altında yaşamış olan bu azınlık, edebiyat bakımından pek fakirdir. Bu edebiyat da başlıca iki kısma ayrılır.
a) Eski edebiyat :
Bu çağ Bulgarların hıristiyanlığı kabul ettiği zamandan itibaren tarih alır ve (Pavsiya Helnedaski) ye kadar devam eder. (864 -1762) Kral Simon zamanında Bulgar yazını çiçeklenmiş, Bizans eserleri ve bilhassa dinî eserler Bulgarcaya çevrilmiştir. Bu çağın en çok tanınmış şairleri Zırmorizas- Hrab, Kostantin Yeftimiye ve Grigriye Zamblokt'tur. 17-18 inci yüzyıllarda katolikliğe dair edebiyat görülür ki bunun başlıca yazarları Filip Stanislavof ve Pareçvikçu'dur.
b) Yeni edebiyat:
XVIII. ve XIX. yüzyıllarda Osmanlı İmparatorluğunun zaafa düşmesi zerine Rus çarlığının bulgarları korur görünerek aleyhimize tahrik etmesi ve bulgar çocuklarının Rusyaya tahsile gönderilerek bunlara koyu bir millliyet ruhu aşılanması sonucunda, Balkanlarda meydana gelen karışıklıkların tesiriyle bulgar komitacılarının halkı ayaklandırmak için yazdıkları intikam şarkıları bu edebiyatın kökünü teşkil eder. Bu komitacılardan Hiristo Botefin Türkler aleyhine yazdığı şiir incelenmeğe değer. Bütün bulgar çocuklarına yıllarca ayni ruh aşılanmış ve bu yüzden Balkalarda huzur ve sükûn selbedilerek kan gövdeyi götürmüştü. Bugün de bu şiirleri bilmiyen tek bir Bulgar çocuğu tasavvur edilemez.
Bu edebiyat da Paysiye Hilenderes ile 1762 yılında milliyet cereyanı ile başlar ve kilise bir okul haline getirerek gençliği yetiştirmek için çalışır. bu edebiyatın çiçeklenmesinde bilhassa İstanbul Fener Bulgar kilisesinin de büyük bir payı vardır. Bu devrin temsilcileri Sofroniye Varçanski, Neofit Rilski'dir.
1830 dan sonra halkta bir öğrenme arzusu uyanır ve din devlet işlerinden ayrılmağa başlar. Yunanlılar kilise tarafdarı olduğu için bu hareket onların aleyhine bir netice verdi. Bu çağın ilk şiir yazan şairleri Rekasovski, Çintulov Gerov'tur.
Dram:
1878 de Bulgarların Rus yardımiyle bağımsızlığa kavuşması üzerine bu edebiyat (1900) yılına kadar Rus tesiri altında gelişmiştir. Bu tesir altında en çok kalan şairler: i. Vazovim, A. Kostantinovin ve K. Velikovim'dir.
Bundan sonra Bulgar edebiyatı Fransız ve Alman edebiyatı tesiri altına girer. Bunun mümessilleri de Slaveykof, Yavorof, K. Hrıstof, P. Todorof, ve K. Kristof'tur.
Sonraları mizah edebiyatı göze çarpar. Bunu temsilcileri de Trayanovim, Kunevom'dur. Bu edebiyat en çok 1918 den sonra yayılmağa başlamıştır. Bu zamanın yazarları Liliyef, Debelanof ve Stoyanof tur.
Lirik şekildeki şarkıların temsilcileri: D. Gabe, E. Begriyana, Y. Stubel, G. Milev, N. Furnaciyef, A. Rastzventnikont ve Panteliyef'tir.
Hikâye yazanlar: Y. Yavkof, G. Rayçef, N. Raynef, D. Polanef ve A. Staraşimirof dur.
Dramatik mümessilleri:
Kostof, R. Stoyonof, S. Komburof ve K. Nutafof'tur.
Tenkid yapanlar:
Radaslovof, Balabanof, Nikolof ve Zanef'tir.
Bulgar edebiyatının seçkin simaları:
Petko Slaveyof: Bulgar şairlerinin en seçkinidir. 1827 de Tırnava (Trevna) şehrinde doğmuştur. Uzun zaman öğretmenlik etmiştir. 1862-65 senelerinde İstanbul Fener Bulgar mektebinde muallimlik yapmıştır. Birçok şarkılar yazmış ve milli darbımeselleri toplamıştır. Gazetecilik de yaptığı gibi en iyi öğretici yazılar yazmıştır.
Lüben Karavelof: Bulgar edipleri içinde en iyi ve güzel söz söyleyenlerindendir. Bulgar hükümetinin teşekkülü için çok çalışmış ve uzun seneler komiteci olarak faaliyette bulunmuştur. 1837 de Koprifçitsa şehrinde doğmuştur. Plovdif = Filibe ve Rusyada okumuştur. Yazılarında eski Bulgarları anlatmaktadır. "Eski zaman Bulgarları,, adında bir eser yazmıştır. Birçok Bulgar şarkılarını kaleme almış ve 1879 da ölmüştür.
Vasil Drumef: İlk Bulgar edibidir. 1841 senesinde Sumen = Şumnuda doğmuştur. Rusyada lise ve papaz mektebini bitirmiştir. Eserlerinden "Zavallı aile ve bir tarihi dram "Asenin katili Ivan,, çok meşhurdur. Anlatış şekli güzel ve okuyucu üzerinde fevkalâde tesir yapar. Bulgar kitapçılık cemiyetini kurmuştur. Hayatının sonunda Kliment adı altında Piskopos olmuş ve 1901 de ölmüştür.
Ivan Vazof: Bulgarların en meşhur yazarı ve şairlerindendir. 1850 de Sopot şehrinde doğmuştur. Kalofer ve Filibe şehirlerinde okumuştur. O tam milî bir şairdir. Yazılarında halkın idealleri ve hislerini anlatmaktadır. Şiirleri "Bulgaristan ın ızdırapları,, altında bir kitap halinde toplanmıştır. Çekici bir üslûbu vardır. Hikâyelerinden en güzeli "Geliyor mu? dur. Bir çok romanlar, tasvirler, ve dramlar yazmıştır. Bunlardan önemlileri "Borislaf,, ve "Uçuruma doğru, dur. 1922 de ölmüştür.
Konstantin Veliçkof: Meşhur bir muharrir ve sosyete adamıdır. 1835 te Pazarcıkta doğmuştur. Tahsilini kendi memleketinde yapmış ve Istanbulda Galatasaray Sultanisinde okumuştur. Şiirleri bir kitap halinde toplanmıştır. "İstanbul Sonetleri,,, "Çocuk ve Kemene,, Dantenin "Cennet eserini tercüme etmiştir. 1907 de ölmüştür.
Stoyan Mihaylovski : Bulgar Satirik - şairlerinin önemlilerindendi 1856 da Elena şehrinde doğmuştur. Tirnova da, İstanbul da ve Fransa da okumuştur. Öğretmenlik, savcılık yapmış, profesör olmuş ve çok ya yazmıştır. Bunlardan "Bulgar halkı için bir kitap, "Fenalığın,, eserle önemlilerindendir. insan hareketlerinin zayıf tarafını anlatmaktadır. 1927 de ölmüştür.
Aleko Konstantinof : En iyi Bulgar mizahçısıdır. 1863 de Zişto şehrinde doğmuştur. Rusya ve Fransada okumuştur. En güzel yazıları "Feyletonlar,, dır. Bütün Avrupa dillerine tercüme edilmiş olan "Ba Ganyo,, nun yazarıdır. 1897 de ölmüştür.
Todor Vlaykof : Tanınmış hikayecilerdendir. Yazılarında, Bulgar ailesini ve hayatını anlatır. En iyi yazıları: "Zlatko,,, "Sediyanka,, "Ded Slaveykovata vnuka dır.
Penço Slaveykof : En büyük Bulgar şairidir. Tırnavada 1866 doğmuştur. Petko Slaveykof un oğludur. Bulgaristanda, Almanyada ve Italyada okumuştur. Şiirleri toplanmış ve yayınlanmıştır: "Kniga na pes nite, "Şarkıların kitabı,,—-"Sin zaştastiye,,— "Saadet rüyası,, — "Kir vava pesen,—"Knalı şarkı, 1921 de ölmüştür.
Anton Stasimirof : Meşhur bir yazardır. Varnada 1872 de doğmuş tur. Bulgaristanda ve İsviçrede okumuştur. Birçok hikâye, roman, dram ve komedi yazmıştır.
Hikâyeleri : "Smeh i siîzi - Gülme ve gözyaşı, ismi altında bir kitap ta toplanmıştır.
Dramlarından : "Vampir,,
Komedilerinden : "Svekirva - Kaynana,,.
Tasvirlerinden : "Pod yujnoto nebe - Cenup güneşi altında,, en meşhurlarındandır.
Peyu Yavorof : Tanınmış Bulgar şairlerindendir. 1877 de Çirpanda doğmuştur. En güzel şiirleri toplanıp birkaç kitap halinde bastırılmıştır Bunlarda: "Graduçka - Dolu,,, "Armentsi - Ermeniler, dir. Dramlardan bazıları "Kogato grımudari - Yıldırım vurunca, "Vpolite na vitoşa-Vito şa eteklerinde,, dir. 1914 de ölmüştür.
Petko Podorof : En iyi hikayeci ve dramaturglardandır. 1379 de Elena şehrinde doğmuştur. Dramlarından en meşhurları: "Zidari - Dülgerler», "Samodiva - Peri, "Pirvite - Birinciler, dir. Köylü hayatını "Idiliite,, yazısında çok iyi tasvir etmektedir. 1921 de ölmüştür.
Elin Pelin : İyi bir muharrir ve hikayecidir. 1878 de Sofyanın yanında Baylova köyünde doğmuştur. Liseyi Sofyada bitirmiştir. En iyi hikâyeleri : "Pojetva - Harman zamanları,,, "Gost - Misafir,,, "Stariyat vol -İhtiyar öküz,,. En büyük tasviri "Zemya - Toprak,, tır. O Bulgar köyünün şarkıcısı ve çocuk edebiyatı yazarlarındandır:
Yordan Yofkof : Yeni zamanın seçkin yazarı, romancısı ve dramcısıdır. 1884 te Jereva köyünde doğmuştur. Eserlerinden : "Razkazi - Küçük hikâyeler,,, "Posledna radost - Son sevinç,,, "Staroplaninski leğen - Balkan gelenekleri, "Veçeri na Antîmoviya han-Antimona hanı geceleri, "Jens ka sirdtse - Kadın kalbi , "Zemiyalsi - Havariler,,.
Romanlarından : "Çiflikit kray granitsala - Hudut yanındaki çiftlik, en seçkinidir.
Dramları: "Albena,,, "Borynna, "Gbiknoven çovek - Alelade adam,,.
Komedileri : "Milioneril - Milyoner,, dir. 1937 de ölmüştür.
------------------------
kaynak:http://www.edebiyatsanat.com
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Yunan Edebiyatı-Atina Dönemi
Mustafa Ceylan
0
2,777
11/03/2013, 04:34
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
Fransız Edebiyatı
Site Yönetimi
37
18,464
23/01/2013, 10:08
Son Mesaj
:
SERAP HOCA
İLYADA VE ODİSSEA -YUNAN EDEBİYATI-DESTAN DÖNEMİ
Site Yönetimi
0
6,886
24/07/2012, 16:31
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Hint Edebiyatı
Site Yönetimi
2
6,341
07/01/2012, 18:19
Son Mesaj
:
RefikaDogan
İngiliz Edebiyatı
Site Yönetimi
35
63,079
13/10/2011, 01:47
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Azerbaycan Türk Edebiyatı(Genel bir bakış…)(Bölüm - 2)
Site Yönetimi
0
4,975
26/04/2009, 18:12
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Azerbaycan Türk Edebiyatı(Genel bir bakış…)(Bölüm - 1)
Site Yönetimi
0
3,136
26/04/2009, 18:11
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Yugoslav Edebiyatı
Site Yönetimi
0
4,230
25/04/2009, 00:21
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Romanya Edebiyatı
Site Yönetimi
0
5,567
25/04/2009, 00:20
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Portekiz Edebiyatı
Site Yönetimi
0
3,774
25/04/2009, 00:19
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2025
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder