SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
Dini Deyim Ve Sözcükler
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
01/03/2015, 10:48
Dini Deyim Ve Sözcükler
İslam kültüründe, özellikle de tasavvufta insanın iç dünyasını ifade eden beş kavram vardır:
1) Sadr (göğüs) :
sadra şifa vermez deyiminde olduğu gibi.
2) Fuad:
Gönül diye ifade edilen yer. Bu şiirde de ifade edilen gönle oldukça yakın
3) Kalp:
Bildiğimiz anlamıyla sol yanda bulunan ama acıyı ve mutluluğu duyan yer.'Yere göğe sığmam da sadık kulumun kalbi beni içine alır' kudsi hadisinde de ifade edilen manevi mekan.
4) Lübb: (osmanlıca sözcük)
Akılla duygunun birleştiği yer, İç. Öz. Her şeyin iyisi, hülâsası. * Akıl, içli şeyin içi
5) Sırr:
İşte kişinin en gizli yeri.
huda=
f. Rabb. Sâhib. Cenab-ı Hak. Hâlık
hüda =
Doğru yol göstermek. * Doğruluk. Hidâyet. * Kur'ân-ı Kerimin bir ismi
Hudâ =
Rab, Sahip, Allah.
Faş =
gizli olan, sır olan.
Faş Etmek :
gizli olanı açığa vurmak, duyurmak, ortaya dökmek,... demektir
Nadan = 1 .
bilgisiz, cahil
.2 .
mecaznobran, kaba, kötü
Gadan / Gadan Almak =
hlk. sevgisini belirtme kalıbı olarak kullanılır.
Kabil =
olabilir, olanaklı, mümkün. Türlü, gibi, benzer. Tür, cins.
Kabil = (arapça)
erkek ismi
1.
olabilir, mümkün
. 2.
cins, soy, sınıf, tür, çeşit
. -
hz. âdem'in büyük oğlu olup kardeşi habil'i öldürmüş ve yeryüzünde ilk kan döken insan olmuştur.
Kabil =
Afganistan'ın başkenti
Edebali =
osman gazi'nin kayınpederi ve hocası. osmanlı imparatorluğunun kuruluşunda önemli bir rolü oldu.
Mehil =
bir işin bitirilmesi için tanınan ek süre, önel.
atasözü, deyim ve birleşik fiiller;
mehil vermek
Mehir =
(farsça) kadın ismi - ay. Evlenme sırasında kadına bu isimle ödenen meblağ; evlilikte kadının nikâh akdi ile hak kazandığı mal veya meblağ anlamında bir fıkıh ...
Ebabil =
Dağ Kırlangıcı, kuş sürüsü, sürüler, bölükler, cennet kuşu, Keçisağan kuşu
Enel-Hak =
Ben gerçeğim, tanrı bende, kendini aşan tanrıyı kendinde gören, kendini tanrıda gören, onunla bütünleşen. Enel-hak sözünden dolayı Halacı Mansur (922) işkenceyle katledilmiştir. Alevi-Bektaşi cemlerinde onun adına Mansur Darına durulur. Dar-ı Mansur.
Vahdet-i Mevcut =
Varlığın birliği, Aleviliğin tanrı inancı, vardan var olma, var eden ve edilenin bir olduğu inancı ve felsefi düşüncsi.*
Makalat =
Hünkar Bektaş Veli’ye (1210-1271) ait olduğuna inanılan kitap. Alevi-Bektaşi inancının temel ilkeleri, etik kurallarını öğretilerini içeren yapıt..
Buyruk =
Yapılması, uyulması istenen sözler, kurallar. İmam Caferi Sadık’a ait (699-766) olduğu kabul edilen Alevi-Bektaşi inancı erkan namelerini bir bölümünü içeren yapıt. 16. yy. yazılmış Büyük Buyruk ve 17 yy. yazılmış küçük Buyruk diye, 2 Buyruk kitabı vardır. Aleviler bütün kutsal yapıtları olduğu gibi Buyruğu da batini bir şekilde yorumlarlar.
Zahiri =
yüzeysel şekilsel, dış, dışsal, görünen dünyaya ilişkin, yazıları yüzeysel yazdığı gibi yorumlamak. (Şeriat kuralları)
Batini =
içsel, öz, sır, gizemli, iç anlam ve yorum. Batınilik 9.yy İran’da Desyan tarafından başlatılan, Hasan Sabah, Bebek vs. devam eden kutsal kaynakları kitapları, İncil, Kuranı vs. içsel yorumlayan akım.
Hak-Muhammed-Ali =
Alevilikte (üçü bir söylenir) İnsan tanrıcılık, toplumsal diyalektiğin dışa vuruşunu anlatan üçleme. Üçü bir Ali, Tanrı-evren-insan birliği. Hak-Muhammed-Ali, Kamili insanlık yolu, Alevi-Bektaşi Yolu.
Devriye =
Alına geri dönmek, Alevi inancında tanrısal ruh/canın doğa süzgecinden geçerek, insanla olgunlaşıp ölümden, sonra yine yaratana, tanrıya geri dönmesini kapsayan inanç anlayışı..
Yol =
Aleviler inançlarına YOL, hak (tanrı) yolu, insanlık yolu derler. “Biz mezhep bilmeyiz YOLumuz vardır”
4 kapı =
Hünkar Bektaş Veli’nin kamili insan olma tanrıyla bütünleşme, insani kamil olma öğretisi. HBV insan yaşam ve düşüncelerini şeriat tarikat marifet hakikat olarak 4 aşamaya ayırır ve bunları, canlı varlıklara temel olan hava, ateş, su, ve toprak ile özleştirir, 4 kapıda can.
Edeb =
Alevilikte eline diline beline sahip olmak ilkesinin kısaltılmış hali. EDEB Aleviliğin temel etik/ahlak ilkesidir. Yola girecek olan kişi (talip) edebine sahip olacağına dahi cemde söz (ikrar) verir.
Hak Yolu =
Tanrı ile bütünleşme yolu, doğruluk, insanlık yolu, 4 kapı 40 makam. Alevi inancı.
Halacı Mansur =
922 yıllarında Enel-Hak (tanrı bende, ben tanrıyım) dediği için katledilen, Alevi cemlerinde darına durulan, Alevi ulusu.
Güruh =
Grup, topluluk, cemaat, Güruhu Naciye; inanç yolunda tanrı katına ermiş olan topluluk. Guru = öğretmen, öncü, üstat bilgin. Alevilikte Pir (dede/ana).
Divanelikte =
Bu dünyada veya deli gibi aşık olanlar dünyasında, deli-divane deli gibi aşık.
Gönül kabesi =
Alevi inancında insan tanrısal olarak görüldüğü için, sevgi, insan kalbi Kabe, tanırının evi olarak görülür. “Eğlenecek yer bulaman, gönlümdeki köşk olmazsa” Veysel. Alevilikte kıble ve kabe insandır.
Dar =
Dar-ağacı, acı, zor kötü gün görmek, Darı Mansur, cem meydanı, özünü dara çekmek, özeleştiri, mahkeme edilmek, yola bağlanmak, Alevilikte Mansur, Nesimi,, Fatma ana/ Hüseyin, Fazlı 4 çeşit dara durma/oturma şekli vardır. Bu dara duruş çeşitleri sembolik olarak O uluların eylem veya katlediliş şeklini vs. simgeler. Dar gören di-dar göre, kötülük gören, iyi gün göre..
Mürşid-t =
Kılavuz uyarıcı, Pirleri dede/anaları dervişleri yönlendiren onların bağlı olduğu üst düzeyde sözü yasa niteliğinde inanç önderi, lider, veya makam.
Rehber =
yol gösterici, kılavuz, öğretici eğitici (mürebbi), yardımcı, 12 hizmet de 2. derecede görevli, dede yardımcısı, talibi eğiten kişi.
Üçler =
Hak-Muhammed-Ali, Tanrı evren insan - madenler bitkiler hayvanlar alemi - can canan çocuk - el dil bel - bir çok inançta var olan kutsal 3’leme. Üçler beşler yediler kırklar, bu yolu onlar kurdular.
60 Beşler =
Hava ateş su toprak ve CAN canlılar, 5 taşlar (Bektaş), (baş, kollar, bacaklar insanı sembolize eden, zülfikar kılıç, insan, 5’gen yıldız. Muhammed Ali Fatma Hasan Hüseyin ehli-beyt.
40’lar =
Alevilikte, yarı yarıya kadın erkeğin katıldığı 40’lar cemi, ulular topluluğu. Hacıbektaş’ta bulunan 40 dallı şamdan mumluk, 40 makam, vs.
7 yediler =
7 kayıp ermiş erenler. 7 ulu Alevi ozanı = Nesimi, Fuzuli, Pir Sultan, Hatayi, Yemeni Varanı, Kul Hikmet. 7 Burç (kale)= Bilim, cömertlik, sabır, marifet, perhiz, korku, edep. 7 Renk Fatma Ana kuşağı= Siyah, beyaz, kırmızı, mavi, yeşil, sarı, mor. 7 gün, 7 iklim, vücutta 7 aura nokta vs. (3’ler, 5’ler, 7’ler, 40’lar bu yolu onlar kurdular)
Dem =
kamili bilgin olgun insan, mükemmel olma durumu, demini alma, an zaman, denge, hoş olma anı, içki, şarap, dolu, öz, olgun karışım sentez, olgunlaşmak. Dem almak, dem görmek, dem yürütmek, dem sunmak.
Can =
canlı yaşayan, ruh, Alevi cemlerinde ve genelde Aleviler birbirine Can /canlar diye hitap eder, cemde her can eştir. Ali can, Veli can. (Alevilikte her can tanrının bölünmez bir parçası sayılır) Can canan / bay bayan. Gelin canlar bir olalım...
72 - yetmiş iki millet =
Adem ve Havanın 72 çocuğu, tüm insanları milletleri aynı gözle ayırdım yapmadan eşit görmek . Türküm Kürdüm vs. demeden önce insanım diyebilmek. Yahudilikte tanrının 72 ismi, vs. Alevilikte Güruhu Naci/ye 73. millet anlayışı da vardır. 73 yetmiş üç milleti bir görmek insanları ayırmamak.
Serçeşme =
Suyun başı, Alevi-Bektaşi inancının yol-erkanının kurucusu Pir Hünkar Bektaş Veli için kullanılan bir deyim.
Ehli =
Belirli bir düşünce görüş inanca yatkın, ona uyan kişiler. Yol-Ehli yolda olan yolu bilen ilkelerine uyan kişi. Şeriat, Tarikat, Marifet, Hakikat ehli.
Ehli-beyt =
ev’den, haneden olanlar, Hz.. Muhammed’in ev halkı.
Tarikat =
yol, yola girmek, Alevi öğretisinde ateş (aleve) bağlanan 2. kapı, kişinin kendi özünden arzusu ile bir yola girmesi o dava için ‘od ateş olup yanması, pişmesi, yetişmezi, o yola gönüllü talip olup girip ikrar verip hizmet etmesi. Güzeli doruyu paylaşması öğrenci olması vs.
Marifet =
bilgi beceri, Alevi öğretisinde her boşluğu dolduran koniye de, dengede duran, derin bilgi, sırlara erişmiş, bilgin becerikli kişi, su ile özleştirilen, girdiği kabı dolduran, marifeti olan, verici eğitici, birçok derin anlamı olan Alevilikte 3. Marifet kapısı.
Hakikat =
Gerçek varlık, hakikat, hak hukuk eşitlik, Alevi öğretisinde toprakla özleştirilen Alevilikte 4. kapı. Toprak gibi yaratıcı (hoşgörülü) tanrısal kamili insan olma. Oku (Benim sadık yarim kara topraktır. Aşık Veysel.)
Turab =
Toprak, toprak olmak, oku ‘Benin sadık yarim kara topraktır’ Aşık Veysel. Hz. Ali’nin adlarından biri Turab’tır.
Dergah =
Kapı eşiği, Alevi Bektaşi inanç ve felsefesinin öğretildiği okul, merkez, HBV dergahı vs.
Zakir =
Anan, zikreden,dile getiren, bildiren uyaran. Alevi cemlerinde saz çalan ‘telli kuran’’ deyiş okuyan (hizmet veren) aşık, ozan, sanatçı, müzisyen. Zakirlik hizmeti Cemde 12 hizmetten biri.
Nefes =
soluk, söz, öğüt, akıl, yol gösterme, deyiş, cönk, manevi güç, Alevi Bektaşi inancını konu alan hak şiirleri deyişler. Bir nefesçik söyleyeyim dinlemezsen neyleyeyim. Nefes mi istersin, buğday mı? HBV
Biat =
Söz vermek, teslim olmak, boyun eğmek, kabullenmek, bir inanca girmek. Alevilikte ikrar vermek.
İbni Mülce =
22 Ocak 661 günü zehirli kılıçla Hz. Ali’yi evinden çıkarken yaralayıp 24 Ocak 661 günü Hakka yürümesine sebep olan kiralık katil.
Kudret =
Güç, kuvvet, erk iktidar, varlık, yaratıcı güç tanrı ışığı enerji.
Kandil =
Lamba ışık, uzayda yıldızlar, güneş, yaratıcı enerji, ana kaynak ateş alev.
Pünhan =
Patlayan parlayan Yanan alev yaratıcı ışık nur büyük patlama ‘big-bang’ .
Kün =
ol, olsun, oluşum, oluşturmak, yaratılış, yaratmak.
Bezm-i eletsen =
Meclis, ruhlar meclisi, bezm-i elesten evvel ruhlar (meclisi) oluşmadan (canlılar) yaratılmadan önce.
Hadümül-fukara =
Fakir fukaranın hademe hizmetçisi, hizmetçi, Hz. Muhammed’in kırklar cemine girebilmek için söyledi şifre söz. Halka hizmet hakka hizmet, cemde 12 hizmet.
Neşter =
Çok keskin bıçak, kılıç, ameliyat bıçağı, jilet.
Şaman =
toplumcu ve kadın erkek eşitliğine dayanan, müzik, danslı ibadet gelenekleri olan bir inançŞamanizm inancında olan, Şaman babası, dini lider. Kuzey ve orta Asya inancı (eski Türk inancı), her şeyin ruhu olduğu,
Ehl-i-Beyt =
Ev-halkı, anlamına gelen ‘Ehlibeyt’ kelimesi Kuranda da geçer: Sizden Ehlibeytime sevgiden başka bir şey istemiyorum’’ Alevi Bektaşiler de Ehlibeyt sadece, Hz. Muhammed Ali, Fatma, Hasan, Hüseyin (5’i için) kullanılan ortak isimdir, diğer ev halkını kapsamaz. Genelde buna 12 imamlar da dahil edilir.
Cemal =
yüz, güzellik, sevgi, barış, cömertlik.
Erkan =
Direk, inancın direği, yol-erkan, yolun kuraları öğretisi, yasa konumunda ki ilkeleri, ibadet ve gelenekleri.
Talip =
isteyen, öğrenci, Alevi inancına yoluna girmek isteyen kişi, ikrar vermek isteyen kişi. Talipler bir pire ikrar veren kişiler. Alevi Bektaşi yoluna girmiş olan.
huda;
tanrı. - hüda.
Lokma =
lokma, inançla ilgili dağıtılan, verilen her türlü yemek, yiyecek, kurban.
Peyik - peyk =
haber taşıyan haber getiren, haberci, davetçi, canları ceme çağıran cem olacağını duyuran, ve cemde haberci hizmetini yürüten 12 hizmet sahibi sorumlu kişi/ler.
Pervane =
Çark, dönmek devriye etmek, Semahcı semah dönen, sema gökyüzünde yıldızlar gibi dönen. Pervanelikte, tüm alemde, uzayda, yıldılar arasında.
Post =
Makam, oturulan yer, tüylü hayvan derisinden minder, inançta bir makamı aşamayı simgeleyen yer. Post dedesi = pir veya mürşid., Postnişin makamda oturan, Alevi inanç önderi.
Secde =
Alevilikte Niyaz selamlama, hakka boyun eğmek, yere kapanmak. Alevi inancında secde tanrının kendi ruhunu /nefsini verdiği ve meleklerin secde ettiği Adem / insanadır. Bu nedenle cemde canlar daire seklinde oturup, birbirine boyun eğerek, tüm cem evrenleri için vs. meydana niyaz ederler. Cemde sedir veya sandalyede oturuluyorsa, kollar dize konularak kişi kendi eline niyaz eder.
Zülfikar =
2 parça çatal. Hak ve adaleti güç ve terbiyeyi temsil eden Hz. Ali’nin çatal kılıcı. Batini olarak hak sözü küçük ve büyük dil. Başka birçok 2’lemli söylem sembolleri ve Dik duran zülfikar aynı zamanda (baş kollar bacaklar) insanı sembole eder. La Fetta illa Ali, La Seyfe illa Zulfikar. Ali’den üstün yiğit, Zülfikar’dan keskin kılıç yoktur.
Sayılar =
Alevilikte sayıların inançsal ve sembolik bir çok derin anlamları vardır, örnek: Birler varlığın tanrının birliğini, Üçler el dil bel, Hak-Muhammed-Ali, can canan çocuk Beşler 5 unsur, 5 taş, Ehlibeyt, el almak, el ele el hakka. Yediler 7 ulu ozan, 7 gün, vücutta 7 bölge, Oniki 12 İmamlar, 12 ay, 12 burç / yıldız Ondört Masum-ı Pak’lar, katledilen ehlibeyt 12 imam evlatları, Onyedi Kemerbestler, Hz Ali’nin kemer kuşattığı 17 şehit, 40 Kırklar ermişler topluluğu. Seksen bin Rum (Anadolu) Erenleri, Doksan bin Horasan Pirleri, yüzbin Gaip erenleri vs. Anadolu’nun aydınlanmasına katılan, bilinen bilinmeyen Alevi Bektaşi uluları.
40 budak =
Kırkları kırk makamı temsilen Hacıbektaş dergahında bulunan 40 mum, ışık, mumluk, şamdan.
zebil =
fışkı, gübre. * pislik.
sebil =
bol bol, gani gani, fazl... demektir
münkir =
İnkâr eden, kabul etmeyen. Tanrı'nın varlığına inanmayan.
münâfık =
İki yüzlü, araya nifak sokan. Fitnekâr. * Ahdini bozan, yalan söyleyen, hıyanet eden.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
ATATÜRK`ÜN DİNİ DÜŞÜNCE VE İNANÇLARI
Mustafa Ceylan
1
1,195
17/02/2013, 01:51
Son Mesaj
:
RefikaDogan
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2021
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder