• SiteAna Sayfa
  • Güllük Dergisi
  • Şairlerimiz
  • Arama
  • Üyeler
  • Video
  • Yardım
  • bayrak

Giriş Yap   Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre: Şifremi Hatırlat
 
Gülce Edebiyat Akımı
gulce
Your browser does not support the audio element.

Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi

Google Web'de Ara Sitede Ara
Submit Face book
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Modu
"Gözlerimi istiyorum komutanım"
Dışarıda Site Yönetimi
Admin
*******
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesaj Sayısı: 12,518
Konu Sayısı: 11,588
 
#1
12/07/2008, 05:49
09 Temmuz 2008 Çarşamba

"Gözlerimi istiyorum komutanım"

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Bir temenni, bir istek, bir beklenti, ama nasıl, kim tarafından? Sıradan bir istek mi?. Beklenti mi?. Hayır.

20 Haziran 2008 tarihinde, merkezi Ankara’da bulunan Gazeteciler Cemiyetinde, bir kitap tanıtımı kokteyli vardı. Hüseyin Öztürk’ün bilgi yayınevi kitapları arasında günyüzü gören “Gözlerimi İstiyorum Komutanım” adlı kitabın tanıtımı sırasında, duygulu anlar yaşandı. Nazmi Bilgin, Emin Çölaşan ve Hüseyin Özlük birer konuşma yaptılar.
Hüseyin Özlük. 29 Temmuz 1993 tarihinde Güneydoğuda mayına basarak gözlerini kaybediyor. Gazilerimizden sadece biri. O, operasyonlara giderken, helalleşmeyi hep içinde hissetmiş. Operasyonlarda göz göze geldiği arkadaşlarının ne demek istediklerini çok yakından hissetmiş, anlamış, duygulanmış, ağlamış.
O, Hüseyin Özlük kendi kendine soruyor: Güneydoğuya gittiğime pişmanmıyım? Cevap veriyor: Bir insan olarak gözlerimi kaybettiğime çok üzüldüm. Fakat asker olduğum ve gözlerimi vatanıma feda ettiğim için asla pişman değilim...

Bu cümleler, bu görüşler Hüseyin Özlük’e ait. “Gözlerimi İstiyorum Komutanım” adlı 262 sayfalık, bilgi yayınları arasında günyüzü gören kitabın önsözünde yeralıyor bu görüşler.

HÜSEYİN ÖZLÜK

23 Nisan 1969 tarihinde Kırıkkale’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında iki yıllık müzik eğitiminden sonra askerlik mesleğini seçti. 1990 yılında Jandarma Genel Komutanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak dokuz ay eğitim alacağı Uzman Jandarma Çavuş Okulu’na başladı. 1991 yılında ilk tayin yeri olan Şırnak’a gitti. Burada iki yıl görev yaptı. 29 Temmuz 1993 tarihinde Şırnak Beytüşşebap kırsalında girdiği çatışmada mayın patlaması sonucu gözlerini kaybetti. Malulen emekli oldu.

GÖZLERİMİ İSTİYORUM KOMUTANIM

Kitabın başyazısı, “birkaç satır”la, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nazmi Bilgin’e ait. Kurtul Altuğ “Bir gazinin anıları” başlığıyla, kitabın sunuşunu yazmış. Bu iki isim ve imzanın görüşlerinden birkaç cümle, arkasından, kitap içinden bazı alıntılar yapalım. Buyrun:

-“Gözlerimi istiyorum komutanım!”, halâ gerçekleri görmeyenlere bir aydınlık olur umarım. Çünkü o, hepimizden daha iyi görüyor (Nazmi Bilgin),

-O kadar öldük, o kadar öldük ki... Gazi Hüseyin onlara sesleniyor işte.. “Yeter artık! Bu kanı durdurun. Bana gözlerimi geri veremezseniz.. Bari Başkalarına bu acıları yaşatmayın” (Kurtul Altuğ).

-Dünya ya bir kez daha gelsem, yine asker olur ve aynı şekilde gözlerimi bu uğurda feda ederim. Gözlerim bu vatana feda olsun (Hüseyin Özlük).

Hüseyin Özlük, profesyonel bir yazar değil elbette. Ama, yazdıkları, anlatmak istedikleri, daha doğrusu sayfalarda anlattıkları, gerçeklerin ta kendisi. Gazilerimizin tümü ferdi olarak veya mümkün olduğunca biraraya gelerek, ortaklaşa anılarını yazmalı, yarınlara aktarmalıdırlar.
İçindekiler sayfalarına bakıyorum. Bazı başlıklar: Beni vur ne olursun, Yanlış telefon numarası, Bacaklarını şişirip derisini yüzecekler, Parmakların kanayana kadar, MİT’çi Gazi, kara lekeler, gözlerimi istiyorum komutanım vd.

Sayfa 262’deki “Gözlerimi istiyorum komutanım” dan: Geriye dönüp baktığımda hafızama 29 Temmuz 1993 günü gelip takılıyor. O gün, iki kavramla tanıştım: Ölüm ve diriliş.. Kana, taşa ve toprağa saplanan bedenimi kaldırmaya çalıştım. Yarım kalan ellerimi toprağa batırıp, başımı kaldırdım ve yeniden hayata baktım. Yeni bir diriliş, yeni bir yaşam ve yeni bir Hüseyin Özlük doğdu.


GÜNÜN HABERLERİ:
1. Ankara’da Bahri Küpeli’nin sahipliğinde 8 sayfayla yayınlanan “Yeni Mahalle” gazetesi 11.ci yıl içerisindeki yayınını sürdürüyor.
2. Ankara‘da Zülfikâr Sezen’in sahipliğinde 8 sayfayla yayınlanan “Metropol” gazetesi 63.cü sayısına ulaştı.
3. Adana Merkez’de Halise Tekbaş’ın sahipliğinde 8 sayfayla yayınlanan “Gazete Evrim” de sanat ve edebiyata ağırlık veriliyor.
4. Adana Merkez’de Veysel Arslan’ın sahipliğinde günlük 16 sayfayla yayınlanan “İlkhaber” gazetesi bölge gazetesi özelliğiyle dikkat çekiyor.


GÜNÜN YORUMLARI:
1. İsa Kayacan, bir şair, bir yazım ustası. Gecesini gündüzünü araştırmaya-yazmaya vermiş bir Anadolu çocuğudur. (A. Rıdvan Bülbül, Yeni Meram Gazetesi, Konya, 20.02.2002)
2. “İşte Hayatım” gibi geniş kapsamlı ve değerli eserlerin yazımı, yayınlanması ancak ve ancak Dr. İsa Kayacan’ın harcıdır. (Güzide Gülpınar Taranoğlu, Ankara, 09.12.2004)
3. İsa Kayacan, yerel basın aracılığıyla akciğerlerimize oksijen gönderiyor. (Fuat Gürsoy, Aydın, 19.12.2004)
4. Mütevazılığın sözlük anlamı: İsa Kayacan olmalı. (Mansur Ekmekçi, Gazete Evrim, Adana, 01.03.2008)
Alıntı  
Tweet      
     


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir

Mustafa Ceylan |
  •  
  • Yukarı dön  
  • Lite mode  
  •  Bize Ulaşın


Dost Sitelerimiz:

Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2021 MyBB Group-Theme © 2014 iAndrew

Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder