SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
GÜLCE'DE 316.GÜN(26.07.2009)
Rahime Kaya
Yetkili Şair
Üyelik tarihi:
Jan 2011
Mesaj Sayısı:
421
Konu Sayısı:
398
#1
03/02/2011, 20:10
Gönderen: MustafaCeylan/GÜLCE-Yeni Edebi Akım
Alan: Grup: Gülce
Tarih: 26.07.2009 23:03:00
Konu: EİE-TİYATRO OYUNU YAZMA YARIŞMASI
----------------------------------------
ÇOCUK OYUNU DALINDA “ENERJİ VERİMLİLİĞİ” KONULU TİYATRO OYUNU YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
Madde 1. Yarışmaya Katılacak Kişilerde Aranacak Koşullar
a) Yarışmaya T.C. Vatandaşları katılabilir.
b) Oyun Değerlendirme Kurulu’nda görev alan üyeler ve bu kişilerin birinci dereceden akrabaları bu yarışmaya katılamazlar.
Madde 2. Yarışmaya Katılacak Olan Oyunların Nitelikleri
a) Yarışmanı konusu; “Enerji Verimliliği”, amacı; çocuklarda enerji verimliliği bilincinin artırılmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamaktır.
b) Yukarıda belirlenen konu başlığını işleyen öykü, roman ve şiirden uyarlama olan eserler, değerlendirme dışı bırakılır.
c) Bir kişi, birden çok eserle yarışmaya katılabilir. Birden çok kişinin ortaklaşa yazdığı eser ya da eserlerle katılması da kabul edilir.
d) Yarışmaya katılacak eserler, öz biçim ve üslup bakımından dramatik yazım tekniğinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde kaleme alınmış olmalıdır.
e) Basılmış, oynanmış ya da başka yarışmalarda derece almış oyunlar yarışmaya katılamaz. Oyun Değerlendirme Kurulu’nun yapacağı araştırma sonucu böyle bir durumun saptanması durumunda eser yarışma dışı bırakılır.
Madde 3. Yarışmaya Son Katılım Tarihi
Yarışmaya katılacak eserler 30/09/2009 tarihi mesai saati bitimine kadar teslim edilmiş olmalıdır.
Madde 4. Eserin Teslim Edileceği / Gönderileceği Adres
Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şefliği
Eskişehir Yolu 7.km No:166,
ANKARA,
Madde 5. Yarışmaya Katılacak Eserlerin Teslim Edilme Koşulları
a) Eserler bilgisayar ortamında 12 punto bir buçuk satır aralığıyla aralıkla, daktilo ile çift aralıkla yazılarak yedi (7) nüsha halinde gönderilmeli / teslim edilmelidir.
b) Her nüshanın ilk sayfasına eserin adı açık biçimde yazılmalıdır.
c) Her nüshanın birinci sayfasında oyunun türü ve kaç bölüm olduğu belirtilmelidir.
d) Her nüshanın birinci sayfasında, eser sahibinin RUMUZU yer almalıdır. Yazarın kimlik bilgileriyle ilgili herhangi bilgi kesinlikle olmamalıdır.
e) Yarışmaya katılanlar, eserleriyle birlikte üzerinde yarışmacının RUMUZU yazılı kapalı bir kimlik zarfı teslim etmelidir.
f) Kimlik zarfı içinde yarışmacının imzalı başvuru formu, özgeçmişi, kimlik bilgileri, açık adresi, telefon numarası ve iki adet vesikalık fotoğrafı bulunacaktır.
g) Kimlik zarfı teslim eden her yarışmacı, bu şartnameyi okumuş ve koşullarını kabul etmiş sayılır.
Madde 6. Yarışmaya Girecek Eserin Teslim Alma Koşulları
a) Yarışmaya giren eserler teslim alınırken üzerinde rumuz bulunan kapalı kimlik zarfı açılmayacak biçimde mühürlenerek teslim alınacaktır.
b) Dereceye giren eserler açıklanıncaya kadar kimlik zarfı saklanacaktır.
c) Hangi nedenle olursa olsun, yarışmaya son katılım tarih ve saatinden sonra ilgili adrese ulaştırılan veya teslim edilmek istenen eserler yarışma dışı bırakılır.
d) Postada meydana gelecek gecikme ve kayıplardan Genel Müdürlüğümüz sorumlu değildir.
Madde 7. Dereceye Girmeyen Eserlerin İade Edilmesi
a) Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü dereceye girmemiş eserleri iade etmekle yükümlü değildir.
b) Katılımcı yazarlara, talebi doğrultusunda açılmamış durumdaki kimlik zarfları iade edebilir.
Madde 8. Yarışmaya Giren Eserlerin Değerlendirilmesi
8.1. Eserlerin Değerlendirme Kıstasları
Yarışmaya katılan eserler Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğünce oluşturulan Oyun Değerlendirme Kurulu tarafından konu, dil, süre, dramatik oyun yazma tekniği ve amaca uygunluk açısından değerlendirilecektir.
8.2. Oyun Değerlendirme Kurulu
a) Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğünden bir temsilci
b) Devlet Tiyatroları G...
................
************
Gönderen: MustafaCeylan/GÜLCE-Yeni Edebi Akım
Alan: Grup: Gülce
Tarih: 26.07.2009 12:24:00
Konu: Yn: ZÜLFİKAR YAPAR KALELİ ŞİİRİNDE DOST ve DOSTLUK-1(düzeltilmiş metin)
ZÜLFİKAR YAPAR KALELİ ŞİİRİNDE DOST ve DOSTLUK
Mustafa CEYLAN
”.........Sevgili okuyucu;
...................Bu sayfalarda şiir adına Hakka ve hakikate yaraşır ne varsa; babamla annemin helal ekmeklerin ve helal emeklerinin mütevazı bir semeresidir.
Ne kadar hata ve yanlış varsa kabahatlisi benim.
................Büyük sevdalara adanmış şair yürekli insanların arasında şiir yazmak zor değil.
Zor değil, koskoca bir mazinin tül kanatlarında uyuyan, uyanınca geleceğin büyük Türkiye'sinin ufkunda tuğ olan ruhların ürperişlerini kağıda dökmek.
..............Bu şiirler 'çirkefin yorganına' sığmadıkları için,'küfrün urganına' çekilen, geleceğin hamisi gönül erlerinin hikayesidir.
..............Ben onların acısını ta iliklerimde hissettim.
..............Onların bitmez tükenmez Eyyûb-î sabrına şahit oldum.
Bu kadar ağır sorumluluğun, bu kadar ağır vebalin semeresi olan bu şiirlerden maddi bir çıkar beklemek, hem sevdiklerime ihanet, hem de inançlarımı inkâr olur.
Bu yüzden;
...............Bu şiirleri isteyen istediği yerde, istediği şartta, istediği ortamda yazabilir, okuyabilir, yayınlayabilir, besteleyebilir, türkü veya sarkı yapabilir, kasete okuyabilir, radyoda çalabilir.
Bunun için bizden ayrıca izin almaya gerek yoktur.
.......Ancak bir ricam var, lütfen şairinin adıyla olsun.
............Hakkımız helâl olsun.”
**
23.000 civarında nüfusu bulunan bir internet sitesinde şiirlerini yayınlayan üstad Zülfikar Yapar Kaleli’nin, şiirlerinin bulunduğu kısmın en baş sayfasına koyduğu taahhütname bu işte. Bir örneğine rastlanması mümkün değil. Hele hele “Bu şiirleri isteyen istediği yerde, istediği şartta, istediği ortamda yazabilir, okuyabilir, yayınlayabilir, besteleyebilir, türkü ve şarkı yapabilir, kasete okuyabilir, radyoda çalabilir. Bunun için bizden ayrıca izin almaya gerek yoktur. Ancak bir ricam var, lütfen şairinin adıyla olsun.” Diyebilen, bu devirde, bu dönemde zordur. İşte bu rşairin kendisine ve şiirine güvenini ortaya koymaya yetmektedir.
Nicelerini tanımışız, görmüşüzdür... Adamın üç günlük şiir tecrübesi ve internet ortamında bulunma, şiir yayınlama deneyimi var; nice yasaklar ve havai övünmelerle ortalarda döner durur. Arada bir mesaj kutuma gelir mesajları onların, bir paragraf sözden sonra, 'devamını sayfamda okumayı unutma' der ve ekler 'yok efendim zat-ı muhteremin eserleri noter tasdikliymiş de, telif hakları meselesi de varmış da'... Güler geçerim, bana bu şekilde yazanlara... Pek de ünlü ve burunları pek de havalardadır onların. Rumuz, mahlas kullanırlar. Derim onlara, at bu 'ecnebice rumuzu, yaz adını geleyim sayfana'... Ben bunu dedim ya, 'Delirir o ünlü (!) şair. Bir sürü öğütler verir bana ve bir daha da yazmaz... Bugüne kadar hep öylelerini gördük. Zülfikar Yapar Kaleli gibi birisi zor bulunur.
**
“Eyvah! Ruhumu kemirirler, beynimi yerler,
Bu ruhsuz, merhametsiz, bu kitapsız şiirler.”
**
KALELİ'NİN DOSTLUK ANLAYIŞI
Zülfikar Yapar Kaleli, günümüz Türk şiirinde özellikle hece dalında vermiş olduğu eserleri ile parlayan bir yıldızdır. Güzel dilimiz Türkçe’yi ses bayrağı yapıp mısralarından oluşturduğu kale burçlarında dalgalandıran şairin şiirlerinin belli başlı temel direklerinden birisi “dost ve dostluk” konusudur. Kaleli üstada göre dost ve dostluk önemlidir. Kaleme aldığı su misali akan o güzelim şiirleri için, bir şiirinde dostlarına bakın nasıl seslenmiş?
“Dostlar beni okumayın
Sayfalarda kalsın gülüm
Tezgahlar bez dokumayın
Orta yerde kalsın ölüm”
Demiştir. Dikkatinizi çekti mi bilmem, “Tezgahlar bez dokumayın / Orta yerde kalsın ölüm” derken, yaşamak-hayata bağlı kalmak ve ölüme karşı direnişi yansıttığını görmekteyiz. Kefen bezi bulunamamalı ve ölüsü bu sebeple orta yerde kalmalıdır. Bir gül hüviyetinde olan şiirleri de dostları tarafından okunmadığından sayfalarda kalmalıdır.
Aslında, şair burada, şiiri ve şairi yaşatan, geleceğe taşıyan gene dost ve dostluklardır demek istemektedir. Bir çeşit şair serzenişi var bu dörtlükte.
Aynı zamanda bir öğretmen-eğitmen olan Kaleli üstad, birinci derece yakınlarından başlayarak, halkayı her şiirinde biraz daha genişleterek; öğütçü-nasihatçiliğini, bir anlamda yol göstericiliğini sergilemektedir. Yakınlarına yol gösterirken, dost ve dostluk kavramının muhtevasına eğilmekte, 'çoğunlukla da kendisinden kaçan sahte dostları' işaret ederek, gerçek dostlukları anlatmaya çalışmaktadır. Kızı ile karşılıklı “deyiş”tiği bir şiirinde;
“Zülfikar Yapar Kaleli:
Kalmışım naçar kızım
Dost benden kaçar kızım
“Bir kapıyı kapayan
Gün gelir açar” kızım…
Sakine Aydın:
Viran olsa da obam
Boşa çıksa da çabam
Dost ararsan ben varım
Üzülme garip babam…”
Demektedir. Baba-evlâd arasında geçen bu yürek diyaloğu, Aanadolu insanının öz değerlerini yansıtmaktadır. Baba “dost benden kaçar” derken, kızı babasına “Dost ararsan ben varım, üzülme baba” demektedir. Üstad, dertlendiğinde, dertli yüreğini en çok kızları Ülkü ve Fatma’ ya açar. Kızları için söylediklerini bir baba ve bir öğretmen olarak bütünüyle memleket evlâtlarına söylediğinin farkındadır. Bir şiirinde;
“Biri gönül koysa kaşını çatma
Dost deyip herkesi müsavi tutma
Bir elim Ülkü Nur, bir elim Fatma
Bir elime kalem alsam kan akar.”
Diye seslenmiştir.
Dost ve dostluk, başta Yunus Emre olmak üzere Anadolu evliyâ-eren ve ozanlarının en baş temalarından birisidir.
Bundan seneler öncesinde “Dost Şiirleri Güldestesi” adı ille bir antoloji çalışması başlatmıştım. O çalışmada da gördüm ki, “dost ve dostluk” konusunda en fazla şiir yazmış şairimiz Yunus Emre’dir.
Bana göre, Yunus Emre’ den sonra Kaleli üstad dostluk konusu üzerinde en fazla duran şairlerimizdendir. Ancak, Yunus’un dost ve dostluk anlayışında yer yer tasavvufi neşe ve öz bulunmaktadır. Yüce Mevlâ’yı “dost görme” anlayışı da vardır. Kaleli’ de ise, tasavvufi aşk ve şevk yerine, insan ilişkilerinde, insanın insanla gün ve zaman aynasında buluşmasının yansımaları vardır.
Dolayısıyla, Kaleli’nin dost anlayışında idrak, şuur ve iç frenler öne çıkar.
Kızlarına öğütler veren şair, annesine ve annelere de şikâyetini dile getirir. Anne, sığınılacak limandır. Çaresizliğin çaresidir. Toplumsal yaraların yegâne melhemi annede, annenin o sarıp sarmalayan sözlerindedir.
“Meylimi vereli, dost bilip kire
Her gün hüzünlüyüm, ölüm bin kere
Gönlümü sererim post gibi yere
Yanlış anlaşılır sözlerim anne.”
Kanlar oluk oluk içine aksa
Vazgeçme dostundan düşmanın çoksa
Haksızlığa karşı lal olacaksa
Sözümüze kusur takın anneler”
------DEVAM EDECEK-------
*******************
Gönderen: MustafaCeylan/GÜLCE-Yeni Edebi Akım
Alan: Grup: Gülce
Tarih: 26.07.2009 12:10:00
Konu: ZÜLFİKAR YAPAR KALELİ ŞİİRİNDE DOST ve DOSTLUK-1
----------------------------------------
ZÜLFİKAR YAPAR KALELİ ŞİİRİNDE DOST ve DOSTLUK
Mustafa CEYLAN
”.........Sevgili okuyucu;
...................Bu sayfalarda şiir adına Hakka ve hakikate yaraşır ne varsa; babamla annemin helal ekmeklerin ve helal emeklerinin mütevazı bir semeresidir.
Ne kadar hata ve yanlış varsa kabahatlisi benim.
................Büyük sevdalara adanmış şair yürekli insanların arasında şiir yazmak zor değil.
Zor değil, koskoca bir mazinin tül kanatlarında uyuyan, uyanınca geleceğin büyük Türkiye'sinin ufkunda tuğ olan ruhların ürperişlerini kağıda dökmek.
..............Bu şiirler 'çirkefin yorganına' sığmadıkları için,'küfrün urganına' çekilen, geleceğin hamisi gönül erlerinin hikayesidir.
..............Ben onların acısını ta iliklerimde hissettim.
..............Onların bitmez tükenmez Eyyûb-î sabrına şahit oldum.
Bu kadar ağır sorumluluğun, bu kadar ağır vebalin semeresi olan bu şiirlerden maddi bir çıkar beklemek, hem sevdiklerime ihanet, hem de inançlarımı inkâr olur.
Bu yüzden;
...............Bu şiirleri isteyen istediği yerde, istediği şartta, istediği ortamda yazabilir, okuyabilir, yayınlayabilir, besteleyebilir, türkü veya sarkı yapabilir, kasete okuyabilir, radyoda çalabilir.
Bunun için bizden ayrıca izin almaya gerek yoktur.
.......Ancak bir ricam var, lütfen şairinin adıyla olsun.
............Hakkımız helâl olsun.”
**
23.000 civarında nüfusu bulunan bir internet sitesinde şiirlerini yayınlayan üstad Zülfikar Yapar Kaleli’nin, şiirlerinin bulunduğu kısmın en baş sayfasına koyduğu taahhütname bu işte. Bir örneğine rastlanması mümkün değil. Hele hele “Bu şiirleri isteyen istediği yerde, istediği şartta, istediği ortamda yazabilir, okuyabilir, yayınlayabilir, besteleyebilir, türkü ve şarkı yapabilir, kasete okuyabilir, radyoda çalabilir. Bunun için bizden ayrıca izin almaya gerek yoktur. Ancak bir ricam var, lütfen şairinin adıyla olsun.” Diyebilen, bu devirde, bu dönemde zordur. İşte bu, şairin kendisine ve şiirine güvenini ortaya koymaya yetmektedir.
Adamın üç günlük şiir tecrübesi ve internet ortamında bulunma, şiir yayınlama deneyimi var; nice yasaklar ve havai övünmelerle ortalarda döner. Bugüne kadar hep öylelerini gördük. Zülfikar Yapar Kaleli gibi birisi zor bulunur.
**
“Eyvah! Ruhumu kemirirler, beynimi yerler,
Bu ruhsuz, merhametsiz, bu kitapsız şiirler.”
**
DOSTLUK
Zülfikar Yapar Kaleli, günümüz Türk şiirinde özellikle hece dalında vermiş olduğu eserleri ile parlayan bir yıldızdır. Güzel dilimiz Türkçe’yi ses bayrağı yapıp mısralarından oluşturduğu kale burçlarında dalgalandıran şairin şiirlerinin belli başlı temel direklerinden birisi “dost ve dostluk” konusudur. Kaleli üstada göre dost ve dostluk önemlidir. Kaleme aldığı su misali akan o güzelim şiirleri için dostlarına bakın nasıl seslenmiş?
“Dostlar beni okumayın
Sayfalarda kalsın gülüm
Tezgahlar bez dokumayın
Orta yerde kalsın ölüm”
Demiştir. Dikkatinizi çekti mi bilmem, “Tezgahlar bez dokumayın / Orta yerde kalsın ölüm” derken, yaşamak-hayata bağlı kalmak ve ölüme karşı direnişi yansı sıttığını görmekteyiz. Kefen bezi bulunamamalı ve ölüsü bu sebeple orta yerde kalmalıdır. Bir gül hüviyetinde olan şiirleri de dostları tarafından okunmadığından sayfalarda kalmalıdır.
Aslında, şair burada, şiiri ve şairi yaşatan, geleceğe taşıyan gene dost ve dostluklardır demek istemektedir. Bir çeşit şair serzenişi var bu dörtlükte.
Aynı zamanda bir öğretmen-eğitmen olan Kaleli üstad, birinci derece yakınlarından başlayarak, halkayı her şiirinde biraz daha genişleterek; öğütçü-nasihatçiliğini, bir anlamda yol göstericiliğini ihmal etmektedir. Yakınlarına yol gösterirken, dost ve ...
................
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
GÜLCE'DE 551.GÜN(18.03.2010)-2
Site Yönetimi
0
1,780
29/11/2012, 23:45
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 551.GÜN(18.03.2010)-1
Site Yönetimi
0
1,667
29/11/2012, 23:30
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 550.GÜN(17.03.2010)
Site Yönetimi
0
1,674
29/11/2012, 22:49
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 549.GÜN(16.03.2010)
Site Yönetimi
0
1,447
15/10/2012, 16:33
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 548.GÜN(15.03.2010)
Site Yönetimi
0
1,625
15/10/2012, 11:37
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 547.GÜN(14.03.2010)
Site Yönetimi
0
1,547
15/10/2012, 11:26
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 546.GÜN(13.03.2010)
Site Yönetimi
0
1,710
15/10/2012, 10:54
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
GÜLCE'DE 545.GÜN(12.03.2010)
Rahime Kaya
0
2,452
17/03/2011, 02:05
Son Mesaj
:
Rahime Kaya
GÜLCE'DE 544.GÜN(11.03.2010)
Rahime Kaya
0
1,751
17/03/2011, 02:00
Son Mesaj
:
Rahime Kaya
GÜLCE'DE 543.GÜN(10.03.2010)
Rahime Kaya
0
5,615
17/03/2011, 01:53
Son Mesaj
:
Rahime Kaya
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2022
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder