SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
Gülce-OSMAN ÖCAL İLE RÖPORTAJ (1)
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
11/09/2011, 00:10
OSMAN ÖCAL İLE RÖPORTAJ
— Gülce Edebiyat Akımının amacını ve üstlendiği misyonu biraz açar mısınız?
Osman Öcal: Amacımız Türk Edebiyatında yeni şiir ve nesir türleri deneyerek, yeni nefes alanları yaratmaktır. Biz, Aruz, Hece ve Serbest’i bulunduğu noktadan alıp; bozmadan, inkâr etmeden, karşı çıkmadan daha ileri noktalara taşımayı amaçladık. Yıllardır boş vezin kavgaları yapmaktayız. Oysa Hece de Aruz da Serbest de bizim. Vezin, bir araçtır. Amaç, şiir ve şiirin yükselişidir. Her veznin kendine özgü yapısı vardır. Bizim olan değerleri; Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Orhan Veli Kanık vb. ustaların bıraktığı, açıkçası, bizlere şiiri emanet ettiği noktadan ele alıp daha ileri noktalara götürebilmeliydik. Maalesef bugün, ileri götürmek şöyle dursun, - internetin sağladığı imkânlar da kullanılarak- “sanat-şiir” katledilmektedir. Okumayan, araştırmayan, tefekkür etmeyen, düşlerini gerçekleştirmek heyecanıyla yüreği gümbürdemeyen bir “şair-şiir “ kara bulutunun içindeyiz. Edep ‘ten kaynaklanan Edebiyatımız, bir asırdır köklerinden koparılmadan yenilenmeyi, daha doğrusu yeni bir akımı beklemekteydi. Biz buna talip olduk ve geçmişi geleceğe aktarmayı, şaire nefes vermeyi hedefledik, vezinler arası barışı sağlamayı, özellikle internet ortamında bozulan şiirimizin gidişatını tamir etmeyi ve yükselişini hedefledik. Bunun yanında, hiçbir akımın yapmadığı değişik projeleri de gerçekleştirmek istedik. Türk destanlarını, Anadolu efsanelerini, Dede Korkut hikâyelerini, Peygamberlerin, kahraman kadınlarımızın, evliya kadınların hayatlarını, edebiyatımızda ilk’ leri, Nutuk’u ve daha nicelerini nazım olarak yazıp (Birçoğu tamamlandı.) gelecek kuşakların karşısına farklı bir güzellikte çıkmayı görev bildik kendimize. Ve görevimizi severek, zevk alarak yapmaya devam ediyoruz.
— Şu ana kadar yayınladığınız ortak veya kişisel eserleriniz nelerdir ve bu eserler hakkında okuyucunun görüşü nasıldır?
Osman Öcal: Sanıyorum, kişisel eser derken Gülce ile ilgili eseri soruyorsunuz! Henüz Kitap olarak bir eser vermeden önce Sayın Mustafa Ceylan yönetiminde GÜLCE dergileri yayınlandı. Ama kaç sayı yayınlandı, tam bilemiyorum. Maddi imkânsızlıktan dolayı yayınına ara verdi. Kitap olarak ise Sayın Mehmet Özdemir’ in “ Mihrican “ , Sayın Mustafa Ceylan’ın “ Bir yanardağ Fışkırması “ ve benim “ Tuğra “ isimli eserim GÜLCE ağırlıklı olarak çıktı. Yakında sadece Gülce şiirlerinden oluşacak bir antolojimiz çıkacak. Tabiî ki bir eserin beğenilip beğenilmemesi sadece içindeki şiirlerle ilgili değildir. Eserin kapak, dizgi, baskı, cilt gibi önemli unsurları da var. Ben şahsen eserlerin içeriklerinin beğenildiği kanaatindeyim. Eserleri okuyanların ancak üç beş tanesi görüş bildirir. Bize gelen görüşler gayet olumlu...
— Şairlerden beklediğiniz ilgiyi ve katılımı gördünüz mü?
Osman Öcal: Türk şiir tarihindeki akımlara bakarsak, gönül veren tanınmış şairlerin öyle bolca olduğunu göremiyoruz. GÜLCE’nin geçmişi çok yakın olmasına rağmen Gülce yazan çok sayıda şair arkadaşımız var. İçlerinde çok değerli usta şairlerimiz var. İnternet ortamındaki grubumuzda Gülce yazan yeterli üyenin olduğunu düşünüyorum. Hatta, Gülce mensubu olmadığı halde, Gülce yazan şairlere rastlamak olası. Ben şahsen internet ortamında iki arkadaşın Gülce şiirlerinin olduğunu gördüm ve aramıza davet ettim. Gülce yazmalarına rağmen henüz aramıza katılmadılar. Yani gizli gizli Gülce yazan şairler de var.
— Şair olarak bir akıma bağlı olmanın artılarını ve eksilerini anlatır mısınız?
(Özellikle Millî Edebiyat ve Millî Mücadele dönemlerinde bazı şairlerimiz; bağlılığı, bir zincirin bir halkası olmaktan ziyade daha ileriye gidemeyeceğini düşünmüş ve akımlara bağlı olmaya karşı gelmiştir. Örneğin, Yahya Kemal’i ve Mehmet Akif’i sayabiliriz. Yine de örnek verdiğimiz bu iki üstadın, yaşadıkları dönemlerdeki edebî akımlara önemli katkıları olmuştur. Akımlara tamamen karşı olmanın da doğru olmadığı, Cumhuriyetin öncesinde ve sonrasında Servet-i Fünun, Edebiyat-ı Cedide, Genç Kalemler, Beş Hececiler, Yedi Meşale, Yenilikçiler, Garip ve Nazım Hikmet çizgisinden anlaşılmıştır.) Osman Öcal: Bir akıma bağlı olmayı, sadece akımın ilke ve kuralları doğrultusunda şiir yazma olarak sormak istiyorsanız, Gülce yazan şairlerin hepsi de akımın dışında da şiirler yazıyorlar. Gülce yazmamız bizim değişik şiirler yazmamızı engellemiyor. Hatta daha güzele doğru yürümemizi teşvik ediyor. Bir akımın içinde bulunmak bir mensubiyeti beraberinde getiriyor ki, onur verici. Kendini yalnız hissetmiyorsun. Çevrende senin gibi düşünen dostların var. Tabii, eleştirildiği zaman da nasibini alır ki, bu da eksisi olur. Sadece Gülce yazmadığımız için, diğer şairlerden farklı bir gelecek kaygımız da yok ayrıca.
— Malzemesi duygu olan şiiri, serbest veya hece dile geldiği zaman, farklı usullerde yazmaya çalışmak şiiri aslından uzaklaştırmaz mı?
(Şiir yazma işi eğer bir öğrencinin ders konusu değilse, takdir edersiniz ki hiçbir “şâir” şiir yazmış olmak için kalemi eline almaz. İlham dediğimiz o yazma isteğini tetikleyen duygu, yaşadığımız hayatın anlık etkilerinden doğmaktadır. Hislerimizi söze veya kâğıda döktüğümüzde kimi zaman hece, kimi zaman serbest şekilleri kullanırız. Yani, o an içimizden geldiği gibidir. Etkisi de aynı derecede samimidir. Belli kurallar çerçevesinde duygularımızı mısralarla dokurken aslından uzaklaşmadan başka bir kalıba sokmak mümkün müdür?) Osman Öcal: Duygu olmadan şiir yazılmaz elbette. Siz diyebilir misiniz benim duygum hece vezninde geliyor, ya da serbest vezinde geliyor. Bu mümkün mü? İlham geldiği zaman şair veznini kendi bulur. Bir şair düşünün; bu gün ki ilhamım hece ölçüsünde gelsin ve hece şiiri yazayım veya serbest ölçüde gelsin serbest şiir yazayım, hatta aruz vezninde gelsin aruz şiiri yazayım diye düşünebilir mi? İlham geldiği zaman şair ilhamını kendi şekillendirir. Şairde yeterli bilgisi vezin bilgisi varsa istediği vezinle duygularını kâğıda döker. Şair sadece hece veznini biliyorsa sadece hece yazar. Benim yıllarca yazdığım gibi. Aruzu öğrendim aruzla da yazabiliyorum artık. Ama ilhamın geliş şekli yine aynı. GÜLCE her vezni kullanan bir akımdır ve şairleri de duygularını her üç vezin ve kalıpla yazabilmektedir. Hatta duyguların dökümü daha rahat olabilmektedir bazı Gülce nazım türlerinde. Sadece hece yazan veya aruz yazan şairde duygularını bir kalıba sokmuş olmuyor mu zaten.
— Akademik çevrelerden destek veya eleştiri alıyor musunuz?
Osman Öcal: ‘Her doğum sancılı olur.’ Elbette destek verenler de var eleştiri yapanlarda. Eleştiri almak dikkate alınmak demektir. Bu, GÜLCE için önemli bir gelişmedir. Gerek internet ortamında gerek yazılı basında Gülce ile ilgili olumlu yazılar yazan hocalarımız, yazarlarımız var. İlerde çıkaracağımız Gülce Antolojisi ile akademik çevrelere ulaşmamız daha rahat olacaktır. GÜLCE olarak bir üniversitemizin desteğiyle bir toplantımız olacak.( Büyük ihtimal Kasım 2010) Sanıyorum bu toplantıdan sonra Gülce daha ok gündeme gelecektir.
— Gülce Edebiyat Akımının gelecek kuşaklara nasıl bir mirası olacaktır?
Osman Öcal: Gülce Edebiyat Akımı yeninin yenisi olma yolunda ilerleyen bir atılım hareketi. En önemli özelliği ise şiirlerini aruz, hece ve serbest vezin ile yazması. Yani her üç vezni de benimseyip harmanlaması, sahiplenmesi ve şaire her üç vezni de benimsetip kullandırması. Olaya bu açıdan bakarsak, gelecek kuşaklara her üç veznin de bizim olduğunu sezdirip sevdirmek olacaktır. Aruz vezninin anlaşılmayan, bilinmeyen, kullanılmayan bir vezin olduğunu düşündüğümüzde, sanırım GÜLCE’nin önemi daha iyi anlaşılacaktır.
— Sayın Öcal; Akımın lokomotifi olan şairlerden birisiniz. Bu uğurda, alanında bir ilk olan şiir kitabı da çıkardınız. Aldığınız sonuçtan memnun musunuz?
Osman Öcal: Ben şiirlerimi yazarken herhangi bir maddi kazanç edinmek için yazmıyorum. Düşüncelerimi duygularımla yoğurarak şiir diliyle anlatmaya çalışıyorum. Uzun yıllardan beri yazmama rağmen kitap haline getirme şansım olmamıştı. Yazdıklarımı okuyucuyla paylaşmak amacıyla iki kitap çıkardım. İlk kitabım TUĞRA; Divan Edebiyatı, Halk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı, edebî söz sanatlarını şiirde kullanma ve GÜLCE nazım türlerine örneklerden oluşuyor. Kitabımı yurdun dört bir yanına ulaştırmaya çalıştım. Şair dostlara, Öğrencilerime, Üniversite öğrencilerine, Üniversite hocalarına ve diğer tanıdıklarıma göndererek okuyucuyla buluşturdum. Kitabımda sonradan fark edilen ufak hata ve eksikler olmasına rağmen genelde olumlu tepkiler aldım. Özellikle şair arkadaşların beğenisini topladı. Teşekkürler… Sağ olun, var olun…
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Dergilerde Gülce
osman7159
0
1,983
14/04/2014, 19:13
Son Mesaj
:
osman7159
GÜLCE VE BENZERLERİ
Site Yönetimi
1
2,074
16/10/2012, 14:17
Son Mesaj
:
osman7159
Gülce-Osman ÖCAL ile Röportaj(2)
Site Yönetimi
1
1,892
04/10/2011, 01:31
Son Mesaj
:
osman7159
Gülce-Refika DOĞAN ile Yapılan Röportaj
Site Yönetimi
0
1,785
11/09/2011, 00:12
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Gülce-MUSTAFA CEYLAN İLE YAPILAN RÖPORTAJ
Site Yönetimi
0
1,371
11/09/2011, 00:08
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2024
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder