SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
Gülce-Osman ÖCAL ile Röportaj(2)
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
11/09/2011, 00:11
Gülce’ de kaç çeşit nazım türü vardır? Kısaca bunları tanımlar mısınız?
Osman ÖCAL: Biraz uzun bir soru ama kurallarına girmeden kısaca tanımlamaya çalışayım. Gülce ’de, önü açık olmak üzere, on dokuz nazım türü var.
Akrostik: Akrostiş şiir tekniğinin biraz ileriye götürülmesi olarak tanımlayabiliriz. Verilen ipucu, kelime ya da kelimeler mısraların içinde gizlenir.
Bahçe: Gülce nazım türlerinin tamamını ya da birçoğunu içinde barındıran türdür.
Buluşma: Hece ile serbestin bir arada kullanılmasıdır.
Çaprazlama: Hece şiirinde kafiyelerin çaprazlama yerleştirilmesi esasına dayanan bir nazım türüdür.
Dönence: Cinaslı kafiyelerin çaprazlama ve dönerli olarak kullanılması esasına dayanan bir nazım türüdür.
Gülce: Akıma adını veren ve Japon edebiyatının “ Haiku “ adını verdiği nazım türünün bizim edebiyatımızda yeni bir ruhla ele alınan nazım türüdür.
Gülistan: Aruzla hecenin buluşmasıdır.
Özge: Divan edebiyatımız da az kullanılan Mütessa ve Muaşşer nazım türlerinin değişik bir sürümüdür. Aruzla yazılana “ Özgecan “ denir.
Serbest zincir: Hece şiirindeki mısra zincirinin serbest şiire uygulanışıdır.
Sone’m: Batı edebiyatındaki "Sone" nin değişik bir sürümü.
Tekil: Adından da anlaşılacağı gibi, tek sayılı hece kalıbından oluşan bir nazım türüdür.
Tokmak: Hece-ölçü ve kalıplarının büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru dizilmesiyle oluşan nazım türüdür.
Triyolemsi: Batı Edebiyatı nazım türlerinden olan "Triyole" nin değişik bir sürümüdür.
Tuğra: Aruz vezni veya Rübai’ ‘nin (ahreb-ahrem adı verilen) kalıplarından birisiyle yazılan, dörtlük veya beşlik tarzında olup ve mısraının hem ortasında hem sonunda kafiyeleri olan nazım türüdür.
Üçgen: Şekil itibariyle Üçgen’e benzediğinden bu ismi almıştır. Azdan çoğa, çoktan aza doğru hecelerden oluşan mısra yapısı vardır. Hece veznimizde yeni bir nazım çeşididir.
Üçgül: Adından da anlaşılacağı gibi bentleri üçer Mısra’dan meydana gelen bir nazım türüdür. Mısralar hem ortadan hem sondan kafiyelidir. Aruzla yazılana Üçtuğ denir.
Yediveren: Beyitlerle yazılan cinaslarla nakışlanan bir nazım türüdür.
Yiğitçe: Adından anlaşılacağı gibi yiğitlik-kahramanlık içeren konuları ele alan bir nazım türüdür. Halk şiirimizdeki “Varsağı “ nın yeni sürümüdür. En önemli özelliği Mısra başından kafiyeli olmasıdır.
Yunusça: 6+5, 6+5, 6+5, 4+4 veya benzer şematik yapısıyla millet, memleket, aşk ve tasavvufi konularda eserler verilmesini arzuladığımız bir nazım türüdür.
- İlk Gülce şiirinizi anımsıyor musunuz?
Osman ÖCAL: Evet, “ Hazan “ isminde bir dörtlükten oluşan Akrostik bir şiir idi.
(H) azan inmiş yüzüne, bak geldiğin şu (H) ale
(A) ğlasın (A) k saçların, ay düşmez bu (A) hvale
(Z) âlimsin ey (Z) ülalim, yüreğin dingin, (Z) iyan
(A) vunma çare olmaz, (A) rtık gözünden (A) kan
(N) asıl olacak dönmek mümkün mü ki (N) ihale
-Gülce’ ye tepkiler var mı? Varsa ne yönde? Sizin bu tepkiler karşısındaki tavrınız nedir?
Osman ÖCAL: Türk şiir tarihine baktığımızda, her yeniliğin veya her yeni akımın karşısında olanların varlığını görürüz. Her yeniliğe direnen tutucular çıkar mutlaka. Gülce ’ye karşı çıkanlar da olacak tabii ki. Bu gayet doğaldır. Ve bu tepkiler bizi memnun ediyor. Memnun ediyor, çünkü dikkate alındığımızın işaretidir bunlar. Geçmişte olduğu gibi yeniliği hazmedemeyenler, en iyisini biz biliriz diyenler, kafasını kumdan çıkarmak istemeyenler, bizim, Türk şiirini özellikle heceyi bertaraf ettiğimizi söylüyorlar ki, tamamen saçma bir düşüncedir. Çünkü biz on dokuz nazım türünün birkaç tanesi hariç, hepsinde hece veznini kullanıyoruz. Yapıcı olan tepki ve eleştiriye her zaman açığız. Bazen belli kişiler tarafından sert sataşmalar oluyor ama kaile almıyoruz. Belli başlı sataşma gerekçeleri yok. Belli ki Gülce’yi okumamışlar ve bilmiyorlar. Gülce nedir ne değildir, bunu bilmeyenleri muhatap almamak lazım.
- Bilindiği gibi, Hece ve serbest vezinle yazan şairler arasında zaman zaman keskin ayrışmalar olabiliyor. Gülce bu ayrışma ya da çatışmalardan etkilendi mi? Etkilendiyse, ne ölçüde?
Osman ÖCAL: Gülce, bir veznin taraftarı değil, aynı anda üçünün de taraftarıdır. Dolayısıyla bizim bir ayrışmamız olmuyor. Ayrışmalardan etkilenmiş midir, elbette. Gülce ’nin ortaya çıkış sebeplerinden birisi de bu ayrışmalardır. Hece, serbest arasındaki ayrışmayı, anlamsız kavgayı bitirmek amacımızdan birisidir. Bunun içindir ki, hece ve serbestin beraber kullanıldığı “ Buluşma “ nazım türünü ortaya koyduk. Zaman, Türk şiiri için kavga değil barış, ayrışma değil birlik zamanıdır. Biz de buna hizmet etmeye çalışıyoruz. Şiir türlerimizin her biri bir barış güvercini, her biri şairin önünü açan bir nazım türüdür.
- Gülce ile nereye varmak istiyorsunuz? Belirgin bir hedefiniz var mı?
Osman ÖCAL: Hedefsiz yol alınmaz, bilirsiniz. Bizim bir parolamız var: “ Yola devam...’” Yola devam dediğimize göre hedef de olmalı. En büyük hedefimiz geçmişi geleceğe aktarmak. Geçmişi sahiplenip sevdirmek… Sen-ben çatışmasına son vererek Türk şiirinde yeni nazım türleriyle şaire nefes alanları yaratmak ve okuyucuya değişik sürümlerle şiiri sevdirmek. Bu sürümleri kalıcı kılmak… Dünya edebiyatı nazım türleri ile Türk nazım türlerini özünü bozmadan kaynaştırmak ve Gülce şiirlerimizi özellikle İngilizceye çevirerek (Bazıları çevrildi.) dünyaya tanıtmak. Gülce nesirler üretmek ve yaygınlaştırmak hedeflerimiz arasında.
- Bugünkü nesile söylemek istediklerinizle, gelecek nesile bırakmak istedikleriniz nelerdir?
Osman ÖCAL: Barış barış diyoruz! Şiirde kullanılan her üç vezin de bizim! Öz veznimiz olan hecenin yanında aruz da serbest de Türk şiirine mal olmuştur. Birini birine üstün görmeden, iteleyip ötelemeden, kırıp dökmeden, barış içerisinde varlıklarını koruyup geliştirelim, diyoruz. Bunlar bizim zenginliğimizdir. Bunları bir arada yaşatabiliriz, diyoruz. Bunun için, “ üç vezni de bir şiirde kullanmak ya da iki vezni bir şiirde kullanmak olasıdır “ diyoruz. Söz sanatları, özellikle de cinas, şiirimizin altın takısı olsun, diyoruz. Gelecek nesile; şairleri kavga etmeyen, okuyan araştıran, güzelin güzelini yazan, geçmişinden ürkmeyen, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şair topluluğu bırakmak istiyoruz.
- Sizce, Gülce hedeflediği noktaya geldi mi? Ya da, gelebilme olasılığı var mı?
Osman ÖCAL: Akım diye ortaya çıkan bir grubun kısa süre içerisinde hedefe varması mümkün değildir. Gülce yoluna devam etmektedir. Amaçladığı ne ise bunu başarıncaya ve kalıcı kılıncaya kadar azimle çalışacaktır. Hiçbir hareket başarısız olmak, yarı yolda kalmak için yola çıkmaz. Henüz doğum sancılarını atlatabilmiş değiliz ve akım olarak yeniyiz. Edebiyat çevresinde, akademik çevrede kendimizi kanıtlama çabası içerisindeyiz ve henüz yolun başındayız. Projelerimizi tamamlamadan, Gülce’yi kalıcı kılmadan “ hedefimize ulaştık! “ demek olmaz. Gülce hedeflediği noktaya ulaşabilir mi? Bunu da zaman gösterecek, biz ümitliyiz...
- İnternet ortamında şiir ve Gülce çalışması ne kadar olanaklı?
Osman ÖCAL: İnternet bilgi, internet çabuk erişim, internet kolay haberleşme demektir. Şiir okumak, şiir yazmak isteyen herkes internet yoluyla istediği bilgilerin çoğuna erişme imkânı bulur. Bunun yanında, internet ortamında şiirin katledildiğini, şiir kopyacılığının arttığını görmek de mümkün. Okumadan, araştırmadan şair olmak isteyen bir sürü insanla karşılaşmak olası. İnternet bir şair patlamasına sebep olmuştur ki; bu Türk şiiri adına hem olumlu hem de olumsuz etkilere sahiptir. Gülce yazan şairler araştırmadan, okuyup incelemeden Gülce şiir yazamazlar. Gülce şiir ile ilgili bilgileri kendi sayfa ve sitelerimizde şairlerin okuyup incelemesine sunmuş bulunmaktayız ki; buradan okuyup, değerlendirip, fikir sahibi olarak kendi şiirlerini yazsınlar diye. Ayrıca şair yazılan şiirler ile ilgili eleştiri ve yorumlara anında erişme olanağı bulmaktadır. Bu da doğruya ve daha güzele gitmenin yolunu açmaktadır.
- İleriye dönük projeleriniz var mı? Varsa nelerdir?
Osman ÖCAL: Elbette, ileriye dönük projelerimiz var ve devam ediyor. Geçmişte hiçbir akımın veya grubun yapmadığı değişik projeleri de gerçekleştirmek istedik. Yeni çalışmalarla tarihi yeniden uyandırarak: Türk destanlarını, Anadolu efsanelerini, Dede Korkut hikâyelerini, Peygamberlerin, kahraman kadınlarımızın, evliya kadınların hayatlarını, edebiyatımızda ilk ‘ leri, Nutuk’u ve daha nicelerini nazım olarak yazıp (Birçoğu tamamlandı.) gelecek kuşakların karşısına farklı bir güzellikte çıkarmayı görev bildik kendimize. Ve görevimizi severek, zevk alarak yapmaya devam ediyoruz.
-Basılı yayınlarınız var mı? Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Osman ÖCAL: Henüz, Kitap olarak bir eser vermeden önce, Sayın Mustafa Ceylan yönetiminde GÜLCE dergileri yayınlandı. İkinci sayıdan sonra maddi imkânsızlık dolayısıyla yayına ara verdi. Kitap olarak Sayın Mehmet Özdemir ’ in “ Mihrican “ , Sayın Mustafa Ceylan’ın “ Bir Yanardağ Fışkırması “ ve benim “ Tuğra “ isimli eserim, GÜLCE ağırlıklı olarak çıktı. Yakında da -sadece Gülce şiirlerden oluşacak- bir antolojimiz çıkacak. Şu anda bunun hazırlıkları içindeyiz.
Alıntı
osman7159
Site Yönetimi
Üyelik tarihi:
Sep 2008
Mesaj Sayısı:
1,772
Konu Sayısı:
555
#2
04/10/2011, 01:31
(Bu mesajı son düzenleyen: 04/10/2011, 01:32
osman7159
.)
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/6dvg1d4w/Book_1.exe.html
http://vk.com/club35666845
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Dergilerde Gülce
osman7159
0
2,006
14/04/2014, 19:13
Son Mesaj
:
osman7159
GÜLCE VE BENZERLERİ
Site Yönetimi
1
2,107
16/10/2012, 14:17
Son Mesaj
:
osman7159
Gülce-Refika DOĞAN ile Yapılan Röportaj
Site Yönetimi
0
1,877
11/09/2011, 00:12
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Gülce-OSMAN ÖCAL İLE RÖPORTAJ (1)
Site Yönetimi
0
1,553
11/09/2011, 00:10
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Gülce-MUSTAFA CEYLAN İLE YAPILAN RÖPORTAJ
Site Yönetimi
0
1,389
11/09/2011, 00:08
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2025
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder