SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
İRAN’I NASIL BİLİRSİNİZ?
Nazmi Öner
Yetkili Şair
Üyelik tarihi:
Jan 2009
Mesaj Sayısı:
117
Konu Sayısı:
113
#1
12/06/2016, 11:03
2011 Yılının yaz başlarında, ön yargılarla geldiğim İran’da bir aydan fazla bir süre içinde Tebriz, Urmiye, Kirmanşah, Hemedan, İsfahan, Yezd, Şiraz, Kum, Tahran ve Kazvin kentlerini gezdim.
2012 Yılının Mayıs ayı içinde, yine bir aya yakın bir sürede, Zencan, Erdebil, Astara, Reşt, Bender Enzeli, Ramsar, Sari, Gorgan, Meşhet ve Nişabur kentlerini gezdim.
Türkiye’ye dönüşümde hayranlıkla izlediğim bu yerleri, karşılaştığım durumları, İran insanını, İran’ın tarihi, coğrafyası ve kültür uygarlığını, yıkılan ön yargılarımı kenhaber.com’daki köşemde yazdım. Okuyucularım da benim gibi çok şaşırdı. Çünkü kafalarımızda bambaşka bir İran olduğundan, kimse böyle bir İran beklemiyordu.
Yani İran karşıtları, dünyada öylesine kötü bir İran imajı yaratmışlardı ki, idam, recm ve kadınların başını örtme zorunluluğu, bazı uç olaylarla öylesine abartılı biçimde aktarılmıştı ki dünyaya, sanki İran’da her gün pek çok insan idam ediliyordu. Sanki her gün pek çok kadın recm ediliyor ve sanki insanlar vahşi bir rejimin pençesinde inim inim inliyor, kadınlar kapıdan dışarı çıkamıyordu.
4871 İran’da sokakların hakimi kadınlar
8
Hal böyle olunca da İran’a gideceğimi söylediğim hiçbir arkadaşım ve hiç bir yakınım bu düşüncemi onaylamadı; “Soyarlar, rejimle başın belaya girer, geri dönemezsin. Dünyada gezecek başka ülke mi yok? Başka yere git” dediler.
Aslında bu kadarına inanmasam da doğrusu, ben de korku ve kaygılar içindeydim. Sokakta kadın göreceğimi düşünmüyordum. Mezar suskunluğunda, korku içinde mutsuz insanlarla karşılaşmayı bekliyordum. Buna rağmen hem mutlaka gitmeliyim, diyor; hem de korkuyordum. Fakat içimdeki gezme tutkusunu da yenemiyordum.
Zapt olmaz, uçarı/ Yaramaz mı yaramaz
Minicik bir ümit kuşu/ Çırpınıp durur beynimde biteviye
Gözetler durur yolu…/ Adı, gezme tutkusu.
Gizli, gizemli ve çocuksu/ Bir sevinçtir içimde
Besler durur ruhumu… / Domurmuş bir badem dalıdır
Filizlenir, yeşerir, çiçeklenir/ Mevsim bahara durdu mu?
Sarar, sarmalar içimi/ Belirsiz, tanımsız
Yabansı bir duygu!/ Bilinmez sevinç mi
Coşku mu, korku mu?/ Belki de:/ Bilinmeyenin belirsizliğidir
Beni şehirden şehre/ Sürükleyen bu duygu…
Bu yüzden ilk şaşkınlığımı, Azerbaycan’dan girişte yaşadım. Asıl rejim baskısı altında suskun insanlar, büyük bir yoksulluk içinde Azerbaycan tarafındaydı. Azerbaycan’da sokaklar hemen hemen boş ve sokaklarda kadın hiç yok gibiydi. İran tarafında ise bolluk ve her yer kadınlı erkekli cıvıl cıvıl insan doluydu.
Ön yargılarla öylesine şartlanmışım ki, karşılaştığım manzara karşısında, yanlış bir yere mi geldim acaba, diye düşünmekten kendimi alamadım. Fakat her şey gözlerimin önündeydi, doğru ve gerçekti. Ama yine de önyargılarım yüzünden, uzunca bir süre sokaklarda bir kadına bir adres sormaktan bile, ne olur, ne olmaz, başıma bir iş gelir diye korktum, çekindim.
9
Oysa İran kadını komplekssiz, kendine güveni tam ve olumlu düşünen saygın bir insandı. Başını kapatmıştı ama beyni açıktı. Vehabi şeriatındaki gibi eve kapatılmamıştı. Erkekle beraber hayatın her alanında vardı; çalışma hayatının içindeydi. Sokağa yalnız çıkabiliyor, araba kullanıyor, ülke içinde kendi başına yolculuklar yapabiliyor, her iş kolunda çalışabiliyordu.
8609 Yetiştirdiği ürünleri sokağında satan bir kadın
İran’da dolaştıkça bu ve buna benzer pek çok konuda, çok büyük şaşkınlıklar yaşadım. Türkiye’de insanlar sinir stres küpü, patlamaya hazır bir bomba gibiyken, İran insanı işinde gücünde, Türkiye’deki insanlardan çok daha sakin, mutlu, gelecekten umutlu ve yaşama sevinciyle doluydu.
Yönetimden şikâyetleri yok muydu; elbette vardı. Ama bu bizim zannettiğimiz ve dünyaya lanse edildiği gibi, Şah dönemine bir özlem veya aşırı bir rejim karşıtlığı şeklinde değil, genelde dünyanın her yerinde olduğu gibi hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ve işsizlik gibi konuları kapsıyordu.
Ama doğaldır ki, doğrudan doğruya rejim karşıtı veya mevcut rejimden hoşlanmayanlar da olacaktır ve ben bunlarla da karşılaştım. Fakat rejim karşıtları bile Şah dönemini savunmuyor ve mevcut rejime alternatif olarak kabul etmiyordu. Alternatifleri daha ileri ve çağdaş bir demokrasiydi.
10
Burada elbette insanların bir rejim baskısı ve korkusuyla konuşamadığı da akla gelebilir. Azerbaycan’da bu korkuyu en korkunç biçimiyle gördüm. Korku Azerbaycan’da insanların genlerine işlemiş. Buraya gelmeden Azerbaycan böyleyse İran daha kötüdür, diye düşünmüştüm.
Fakat İran’da insanların düşüncelerini hiç çekinmeden açıkladıklarını gördüm. Arabistan’daki gibi namaz zorunluluğu ve bu yönde dini baskılar olabileceğini düşünüyordum. Fakat aksine normalde namazını kılanlar bile, Cuma namazlarına devlet propagandası var diye gitmiyor, bir nevi protesto ediyordu.
Bunları yazmakla İran rejiminin çok iyi olduğunu anlatmak veya onu aklamak gibi bir niyetim yok elbette. Hatta bana göre de bu rejimde gördüğüm bir hayli eksiklikler var. Örneğin kılık kıyafet özgürlüğünün kısıtlanması, kadınların örtünmek zorunda olması, bana göre devletlerin insan haysiyetine saygısızlığı, insanı aşağılamadır. Sen vatandaş olarak nasıl ve ne giyeceğini bilemezsin bunları sana ben dayatırım demek gibi bir şeydir.
Fakat dünyadaki devletlerin büyük çoğunluğunda vatandaşın giyim kuşamı, kılık kıyafet yönetmelikleriyle belirlenirken, sanki bu durum sadece İran’a özgü insanlık dışı bir dayatmaymış gibi gösterilmesi bilmem ne kadar doğrudur. En basit örneğini Türkiye’den vermek gerekirse, başın açık veya kapalı olacağı alanlar, baş örtme biçimleri, etek boyları, takım elbise ve kravat zorunluluğu, kot pantolonla girilmesi yasak yerler yıllar yılı devletle vatandaşın tartışma alanları değil mi?
İran’daki yanlışlıkların, başka ülkelerde de var olması, elbette ki İran’daki yanlışı doğru kılmaz. Fakat insan hak ve özgürlükleri açısından yanlış olarak algılanan çeşitli davranışlar, hemen her ülkede değişik boyutlarda yaşanırken, bunların hepsi olağanmış gibi görmezlikten, bilmezlikten geliniyor. Sonra da tüm bu olumsuz rejim özelliklerinin İran’da en vahşi biçimde yaşandığı propagandasıyla İran dünyadan soyutlanmaya çalışılıyor.
İşte bu yanlış anlam ve yorumlamalar, Amerikan film ve romanlarıyla duygusal boyutlara da taşınınca, dünyaya ters, anlaşmaz, uzlaşmaz çağ dışı bir yönetimle halkına işkence eden bir devlet görüntüsü ortaya çıkmaktadır. Bu asılsız ve haksız görüntünün yıkılmasında İran’ın kendisini savunması, doğruyu ispatlamaya kalkışması da fazla inandırıcı olmamaktadır.
Bu konuda tarafsız gözlemcilerin gözlemleri, gezginlerin tespitleri, fotoğraflanmış belgeleri, makale ve kitaplaştırılmış eserleri halkların aydınlanmasına çok önemli katkılarda bulunacaktır diye düşünüyorum. Bu yüzden ben de İran gezi notlarımı “İran’da Gezmek Önyargılarımızla Yüzleşmek” adıyla kitaplaştırma kararı aldım.
11
0326 Nişabur’da Ömer Hayyam’ın anıtmezarı
Böylece hem emeklerim değerlenmiş olacak, hem de iki komşu ve kardeş ülkenin insanları arasında dostluk ve barışın tesisine yardımcı olmanın onuru ile yaptığım işin huzur ve mutluluğunu duyacağım. Hatta kitabım Batı dillerine çevrilebilirse, oradaki insanların da aydınlanmasına katkıda bulunarak, Batılı insanın devletini sorgulaması yoluyla, dünyadaki bu insanlık dışı vahşi yöntemlere son verilebileceğini, doğanın ve insanlığın bir bütün olarak ele alınabileceğini hayal etmediğimi söyleyemem.
Yani Türkiye ve dünyadaki İran imajının düzelmesine ve iyisiyle kötüsüyle gerçek İran profilinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olacağımı ve bunun Türkiye ve dünyadaki Emperyalizme endeksli tek taraflı politikaların değişmesinde katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.
Özellikle ülkemizde, doğuya öylesine kapatmışız ki kendimizi, bugün edebiyat tarihimizde tüm batılı edebiyatçıları, sanat tarihimizde tüm batılı sanatçıları okurken, Batılıların dünyanın en büyük şairlerinden birisi olarak kabul ettiği Nizami, üstelik Türk olmasına rağmen edebiyat tarihimizde yok. Doğuda olup bitenlerden bihaberiz. Elbette ki çağdaş uygarlık ve Batı hedefimizdir. Bundan vazgeçemeyiz. Fakat dünya ve insan Batı’dan ibaret de değildir; Doğuya da kapanmamak gerekir, diye düşünüyorum.
( c) Bu şiirin (yazının) her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
İRAN YAYLASININ YAŞLI ÇINARI HEMEDAN
Nazmi Öner
0
794
13/06/2016, 17:48
Son Mesaj
:
Nazmi Öner
İran'a Korkusuzca Gidebilirsiniz
Nazmi Öner
1
1,643
13/02/2015, 04:34
Son Mesaj
:
Mustafa Ceylan
İran'da Gezmek Hangi Akıla Hizmet
Nazmi Öner
0
1,736
08/02/2015, 23:44
Son Mesaj
:
Nazmi Öner
İran'da Gezmek
Nazmi Öner
0
1,310
29/01/2014, 14:12
Son Mesaj
:
Nazmi Öner
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2024
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder