• SiteAna Sayfa
  • Güllük Dergisi
  • Şairlerimiz
  • Arama
  • Üyeler
  • Video
  • Yardım
  • bayrak

Giriş Yap   Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre: Şifremi Hatırlat
 
Gülce Edebiyat Akımı
gulce
Your browser does not support the audio element.

Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi

Google Web'de Ara Sitede Ara
Submit Face book
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Modu
KADININ BAŞINA İNEN BALYOZ
Dışarıda Rahime Kaya
Yetkili Şair
****
Üyelik tarihi: Jan 2011
Mesaj Sayısı: 421
Konu Sayısı: 398
 
#1
12/11/2011, 19:15
KADININ BAŞINA İNEN BALYOZ
26 Eylül 2011
Geçen haftanın yazısını, kadın cinayetlerinden yola çıkarak yazmıştım. Temel sorunun sevgisizlik, eğitimsizlik olduğunu belirtmiştim. Sevgisizlik elbette her kötülüğün ana nedenidir. Ya eğitimsizlik?
Bu ülkede hiç okul görmemiş, eline kalem almamış köy aydınları vardı, sözü dinlenen. Düşünce ve davranış olgunluğu ile insanlara yol gösteren ve eğitim almış kişilerin önünde eğilen. Eğitimli kişi doğru konuşmuş, yanlış konuşmuş; bilir ya da bilmezmiş düşüncelerinden uzaktılar.
Uzun yıllar önce bir büyüğüm demişti ki: “Akan suyun bulanık mı, duru mu olduğunu okuyan kişiler bilir. Cahil bunu ayrımı yapmadan suyunu içer.”. Bu sözü söylerken asla ve asla eğitimli kişilerden olumsuzluk beklemezlerdi.
Zamanın eğitimli kişilerini görseydi büyüğüm acaba ne söylerdi?
Artık olumsuzluğun geldiği adresler ne yazık ki eğitimliler/miydi?
Son haftalarda kadının başına balyoz indi. Balyozun adı: KADIN TECAVÜZCÜSÜ İLE EVLENDİRİLSİN.
Kadının başından çekiç hiç eksilmedi. Kadının çalışıyor olması, olmaması; eğitimli olması, olmaması fark etmeksizin vuruldu çekiç. Ama cumhuriyet döneminden sonra bu denli güçlü çekiçi görmemişti kadın.
HSYK, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere illerde hâkim ve savcıların katılımıyla bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda hâkim ve savcıların bazıları önerilerde bulundu. Bu öneriler:
- Kadına şiddete kamu davası açılmasın. Uzlaştırma komisyonu kurulsun.
- 15 yaş altındakilerle ilişki rızayla olursa ceza indirimi de yapılsın.
- Tecavüz mağdurundan ruh sağlığı raporu istenmesin. Ceza çok artıyor.
- Küçük yaşta yapılan evlilikler için kocalara ceza verilmesin.
- Kadın tecavüzcüsüyle evlendirilsin böylece dava sayısı azalır.
(Daha sonra HSYK, hâkim ve savcılar tarafından “tecavüzcüsüyle evlensin bizim de işimiz azalsın' gibi bir önerinin gelmediği, bu görüşün kurula ait olmadığını açıkladı).
Yukarıdaki görüşlerin hiç birisinin kabul edilirliği yoktur. Yoldan geçen, dünyadan habersiz yaşayan ruh sağlığı yerinde kimi çevirseniz ve sorsanız, bu görüşleri ret eder. Peki, kanun adamları, kadınların (insanların) yasal haklarını ellerinde tutan kişiler, kadını yok edecek, kadını diri diri gömecek görüşleri neden savunsunlar?
HSYK adı kullanılarak bu görüş insanların kafasına yerleştirilip, düşünmeye ya da alıştırılmaya mı çalışıyor? Görüş nereden ve ne şekilde ortaya çıkmışsa, hangi amaçla kamuoyuna duyurulmuşsa, ben de “kadın tecavüzcüsüyle evlendirilsin” görüşüne değineyim.
1-Bir genç kıza, genç erkek evlenme teklif etti. Kız kabul etmedi. Erkek vakit geçirmeden tecavüz etsin ve evlensinler.
2- Genç kızla evlenmek isteyen erkeği, kızın ailesi uygun görmedi. Erkek tecavüz etsin, evlensinler.
3- Sokakta çok çekici bir kadın yürüyor. O an bir erkek kadını arzu etti. Tecavüz etsin, evlensinler.
Çekici ikinci kadını arzu edip, tecavüz edince n’olacak?
4- Evli kadına, evli erkek tecavüz etti. N’olacak?
Eşler kocasından, karısından ayrılıp tecavüzcüsü ile mi evlenecek?
5- Erkekler tecavüze uğradığında nasıl bir muamele yapılacak?
Tecavüz, kişinin isteği olmadan zoraki cinsel birleşmede bulunmaktır. Yani cinsel saldırganlıktır ve tecavüz eden kişinin psikolojisi normal değildir.
Bu görüş ile yapılmaya çalışılan:
1-Tecavüzün yasal olarak devamını sağlamaktır.
2-Kadının, söz hakkı, gönül hakkı hiç yerine konularak her an tecavüz edilmesidir.
3-Kadının edilgenliğini üst seviyelere çıkarmaktır.
4-Kadını toplum içinde sindirmek, başını öne eğdirmektir. Ama kadının başı öne eğilir ise, erkeğin başı da eğilir.
5-Kadının ruhunu, yüreğini öldürmektir.
6-Kadının sevgi hakkını, eş seçmek hakkını elinden almaktır.
Hem de ruhu hasta erkekler için!
Görüşün ve karşı görüşün sınırı yoktur. Kendi içinde konuştuğu, kimseye zarar vermediği sürece, her kişi düşüncesinde özgürdür. Ancak bir başkasının yaşamını olumsuz yönde etkileyecek, görüş ağızdan çıkmadan bir değil bin defa tartılır. Kaldı ki burada söz konusu olan koskoca Türk toplumu. Bir ulusun geleceği.
Türkiye Cumhuriyeti kadına onuru ile başı dik yaşamak yakışır!

Rahime Kaya
Alıntı  
Dışarıda YAKAMOZ
Yetkili Şair
***
Üyelik tarihi: Nov 2011
Mesaj Sayısı: 92
Konu Sayısı: 30
 
#2
12/11/2011, 20:32
Rahime hanım güzel bir konuyu ele almışsınız.

Bu konuda herkes bir şeyler söylüyor ya da söyledi, bana göre en kötüsüde işte bu kararı alanların dedikleri.

Veeee bende bunların eğitimli olmalarından şüphelendim nedense! !
''Kapımıza değil; Kalbimize vuran buyursun! ''

【 Şems-i Tebrizi】
Alıntı  
Dışarıda Rahime Kaya
Yetkili Şair
****
Üyelik tarihi: Jan 2011
Mesaj Sayısı: 421
Konu Sayısı: 398
 
#3
16/11/2011, 20:37
(12/11/2011, 20:32)YAKAMOZ Yazdı: Rahime hanım güzel bir konuyu ele almışsınız.

Bu konuda herkes bir şeyler söylüyor ya da söyledi, bana göre en kötüsüde işte bu kararı alanların dedikleri.

Veeee bende bunların eğitimli olmalarından şüphelendim nedense! !

Merhaba yazın arkadaşım,
yazımı okuyup, yorumlayarak katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Var olunuz.

Alıntı  
Tweet      
     


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir

Mustafa Ceylan |
  •  
  • Yukarı dön  
  • Lite mode  
  •  Bize Ulaşın


Dost Sitelerimiz:

Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2021 MyBB Group-Theme © 2014 iAndrew

Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder