• SiteAna Sayfa
  • Güllük Dergisi
  • Şairlerimiz
  • Arama
  • Üyeler
  • Video
  • Yardım
  • bayrak

Giriş Yap   Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre: Şifremi Hatırlat
 
Gülce Edebiyat Akımı
gulce
Your browser does not support the audio element.

Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi

Google Web'de Ara Sitede Ara
Submit Face book
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Modu
KÖLN, HAMBURG, KOPENHAG VE MALMÖ GEZİSİ
Dışarıda Nazmi Öner
Yetkili Şair
***
Üyelik tarihi: Jan 2009
Mesaj Sayısı: 117
Konu Sayısı: 113
 
#1
27/06/2016, 12:39
               Almanya’ya geldiğim ilk ay, Köln-İsviçre gezisi dışında fazla uzağa açılamamış ve Köln civarındaki yakın şehirleri gezmiştim. Ağustos sonlarına doğru Köln, Berlin, Prag ve Nürnberg gezisini gerçekleştirdim. Batıda Lüksemburg, Hollanda ve Belçika’yı merak etmiyordum. Çünkü önceden oralarda çok gezmiştim. Bu yüzden hedefim Hamburg ve kuzey ülkeleriydi.
 
DSC00351 Hamburg
               Oturduk bilgisayarın başına… Köln-Hamburg otobüs bileti… Hamburg-Kopenhag otobüs bileti… Hamburg ve Kopenhag’da otellerin ayırtılması veya satın alınması, derken beş günlük bir gezi programı hazırladık. Ve 5 Eylül gecesi saat 23.00’te Köln’den çıktım yola… Sabah saat 05.30’da Hamburg’dayım. Hamburg’da üç saat kadar liman taraflarında dolaştıktan sonra 09.00’da Kopenhag yoluna çıkıyorum. Çünkü Hamburg’u Kopenhag dönüşünde gezeceğim.

DSC00202 Kuzey Almanya kırsalı
Şimdi tüm dikkatimi, Hamburg- Kopenhag arası Kuzey Avrupa’nın coğrafi yapısını anlamaya odaklamışım. Yeryüzü şekilleri açısından hemen hiçbir engebenin bulunmadığı düzlüklerde tarım alanlarıyla orman alanları yaklaşık birbirine denk bir dağılış gösterirken, sanki kuzeye doğru gidildikçe tarım alanları artmaya başladı. Tarım alanlarında pancar, patates ve en çok da mısır vardı.

2015-09-07 09.57.23 Lübek’te bir meydan
Bu arada otobüs Lübeck kentine girip yolcu indirip bindirdi. Lübek Almanya’nın Baltık denizi kıyısındaki en büyük limanı. Aynı zamanda kanal ile Elbe Nehrine de bağlandığı için, Baltık Denizi ile Kuzey Denizini de kestirmeden birbirine bağlamaktadır. Nüfusu 200.000’ni aşan şehir, Baltık ülke ve kentleriyle ticarette önemli bir üs durumundadır.
Lübek’ten sonra arazi yine büyük düzlükler halinde devam ederken, Danimarka içlerinde ekim dikim alanları daha da genişledi. Danimarka’da eylül başları, Türkiye’nin temmuz ortaları gibi; tahıl hasadı yeni bitmiş, çoğu tarlalar henüz sürülmemiş, sapsarı anızla kaplıydı. Pancar, patates ve mısır tarlası gibi yeşil alanlar daha azdı. Sanki kuzeye çıktıkça yağışta da biraz azalma olmuş gibi geldi bana.

09323 Danimarka kırsalı
Hamburg- Kopenhag arasındaki kırsal kesimlerde çektiğim fotoğrafları, Kopenhag dönüşünde de girip çıktığımız Lübek’ten yakaladığım görüntülerle birlikte paylaşıyorum.
( c) Bu şiirin (yazının) her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Alıntı  
Tweet      
     


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Berlin, Prag ve Nürnberg Gezisi Nazmi Öner 0 727 23/12/2015, 17:41
Son Mesaj: Nazmi Öner
  Almanya Gezisi Nazmi Öner 0 826 30/07/2015, 08:38
Son Mesaj: Nazmi Öner

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir

Mustafa Ceylan |
  •  
  • Yukarı dön  
  • Lite mode  
  •  Bize Ulaşın


Dost Sitelerimiz:

Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2023 MyBB Group-Theme © 2014 iAndrew

Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder