SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
MÜESSER YENİAY İLE SÖYLEŞİ
RefikaDogan
RefikaDoğan
Üyelik tarihi:
Feb 2008
Mesaj Sayısı:
2,701
Konu Sayısı:
1,516
#1
26/02/2014, 00:07
(Bu mesajı son düzenleyen: 26/02/2014, 00:21
RefikaDogan
.)
Şiir üzerine muhteşem bir söyleşi..
Muhakkak ki öğrenilecek çok şey var bu söyleşide. Özellikle de genç şairlerin önemle, dikkatle okuyup takip etmesi dileğim...
http://siirdali.blogspot.com.tr/2012/12/muesser-yeniay-ile-soylesi.html
kaynak:
http://siirdali.blogspot.com.tr
Her nefeste Gülce...
Alıntı
Mustafa Ceylan
Site Yönetimi
Üyelik tarihi:
Nov 2008
Mesaj Sayısı:
2,007
Konu Sayısı:
1,502
#2
26/02/2014, 00:44
MAKSUT KOTO:
"Şiir öyle ayrı bir dildir ki başka hiçbir dile çevrilemez; hatta yazılmış göründüğü dile bile." diyor Jean Cocteau. Şiir cevirisi yapan bir şair olarak bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
MÜESSER YENİAY:
Yapılan genellemelerin yalnızca gerçeğin bir yüzüne ışık tuttuğunu, kalanını ise karanlıkta bıraktığını düşünüyorum. Çünkü her okuma bir yeniden yaratma, diğer bir deyişle sözcüklerin başka sözcüklere dönüşmesi dolayısıyla bir çevirme pratiğidir. Şiirin ayrı bir dil olduğu doğru fakat bir dildir en nihayetinde ve her dil gibi araçlarla kurulur. Şiirin çevirilemez olduğunu söylemek şiire kutsiyet atfetmekle birlikte şiirin kültürel bir alışveriş dolayımında çoğalmasını yadsımayı da barındırır. Bence şiirin başka bir dile çevirilmesi yazılmış olduğu dile ikinci kez çevirilmesinden daha gerçekçi, kabul edilebilir ve kolaydır.
MAKSUT KOTO:
"Kimse bile bile kötü değildir, her kötülük bilgi sanılan bir bilgisizlikten gelir" diyor Sokrates. Günümüz şiirinde böyle bir kötülükten bahsedebilir miyiz?
MÜESSER YENİAY:
Dante de şöyle der: “Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşelidir” Şairlerin edindikleri, maruz kaldıkları kötülükler vardır bir de ürettikleri kötülükler. Edindikleri kötülükler, hassasiyetleri ile doğru orantılı olarak var olur. Kötülüklere maruz kalan kötü olmayı da eninde sonunda öğrenir. Kötülükler sürüsü şairi yağmalar ve talan eder. Bu saldırıya karşı koyma gücünü bulamayan şair, kelime olup çıkar. Saint John Perse de şöyle der: "Ve şair için vicdanı rahat olmamak yeterlidir" Vicdanı hep rahatsız olan şair, kelimelerle tamir olur. Günümüz şiirinden ziyade genel anlamıyla şair oluşun kötülükle oluşla karı-koca ilişkisi içinde olduğu söylenebilir.
MAKSUT KOTO:
“Ben imgelemimi yazmak için bir sanatçı kadar yeterliyim. İmgelem bilgiden daha önemlidir. Bilgi Sınırlıdır. İmgelem dünyayı kuşatır.” diyor Albert Einstein. Sizce şiirde imgelem bilgiden daha önemli midir?
MÜESSER YENİAY:
İmgelem yoksa şiir de ortada yoktur. Şiirsel sözü üreten bilgi değil imgedir; bilgi ise bilimsel söylemi üretir. Bilgi, şiir için ancak bir kaynak, bir mekân olabilir. Ben bunu Yeniden Çizdim Göğü adlı kitabımda yer alan “Orhun Günlüğü” adlı şiirimde denemiştim. O döneme ait belgesel, şarkı, video, kitap gibi kaynaklardan dönemi içselleştirerek imgelemimin yardımıyla bir şiir kurgulamaya gitmiştim. Şiirin kaynaklarının çok çeşitli olduğunu düşündüğümüzde, bilgi şiir için yalnızca bir zeyldir. Buna karşın, gerçeğin poetik yanını görmemize katkıda bulunduğu da yadsınamaz.
MAKSUT KOTO:
İmgelerinizin oluşum serüveninden bahsedersek; bu oluşuma en fazla etki eden şeyler (mekân, zaman, duygular, renkler, toplumsal olaylar vb…
nelerdir?
MÜESSER YENİAY:
İmgelemimi uyandıran daha çok duygu değişimlerimdir. Bazen aklımda bir kelime ile başlayan bir kuyu açılır ve ben o kuyudan yeni bir yeryüzüne çıkarım. Muhtemelen gerçeklerin fazla gerçek oluşu altında ezilmiş ve aklımı sürükleyerek kelimelere demir atmışımdır. Bu kuşkusuz fazla psişik ve nevrotik bir süreç. Yeryüzüne bağlı olan halatların kopması, diğer bir deyişle. Sanki gözlerimi kapattığımda bir evren var ve ben bu evreni yalnızca sözcüklerle kuşatabiliyorum, yalnız sözcükler yürüyebiliyor o alanda. Sözcükler kimsesiz, sahipsiz ve bilinmeyen gerçeklerin anneleridir.
MAKSUT KOTO:
Şiirden Dergisinin yayın kurulunda yer alan genç bir şair olarak (şiirinizin genç ve sağlam oluşundan bahsediyorum) dergilerin şiirde yeni imzalara olan tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce, yeni imzalarla dergiler arasında nasıl bir iletişim ya da iletişimsizlik vardır? Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
MÜESSER YENİAY:
Şiirden dergisinde bildiğiniz gibi Onur Akyıl’ın genç şairlerden gelen şiirleri değerlendirdiği bir “Genç Şiirden” köşemiz var. Buraya gelen şiirler onun tarafından değerlendirilmekle birlikte, genç şair cesaretlendirilmektedir. Bunun ötesinde Şiirden dergisi genç şairlerin ürünlerine öncelik vermektedir. Çünkü cevher ve kusursuz tiniyet genç ruhlar tarafından temsil olunur.
Genel anlamda bakılacak olursa dergilerin yaklaşımı tanışıklık, hemşehrilik, hısımlık üzerinden ilerlemektedir ne yazık ki. Ama Şiirden dergisi poetik söylem yeterliliğini hısımlıkla, kankalıkla ikame etmiştir. Bu bile başlı başına çoğu dergide görülmeyen bir tutumdur. Mühim olan iyi şiir madenine ulaşmaktır, şairi ise yalnızca o madenin sahibi olduğundan önemlidir.
MAKSUT KOTO:
Kitap çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
MÜESSER YENİAY:
Şu an büyüyüp serpilen bir üçüncü kitabım var, şiirler bu kez daha derin bir sahadan gerçekliğe yolculuk etmekteler. Henüz adı belli değil ama şiirler daha hacimli, daha bilişsel. Henüz gerçeği anlamakta ve anlamlandırmakta bana oldukça faydalı olmaktalar.
Ayrıca önemli bir Sırp şair olan Dragan Dragojlovic’in seçme şiirlerini çevirmek gibi başka bir projem daha var. Fakat hepsinden önce “Gerçeküstücülük ve İkinci Yeni” adlı kitaplaşacak tezim öncelikli.
MAKSUT KOTO:
Dergilerde çok fazla gözükmeyen şairlerden birisiniz. Acaba bunun nedenleri nelerdir?
MÜESSER YENİAY:
Bunun birçok nedeni var. Bunlardan biri bir dergide yer almanın o derginin bütün politikasını, söylemini benimsemek anlamına geldiğini düşünmemdir. İkincisi şiirimi az göstermeye çalışmam, dolayısıyla daha çok dikkatli olmayı istememdir. Üçüncüsü ise şiirlerimi ilk yazmaya başladığımda önde gelen kimi dergi editörlerince görmezden gelinmem, bir anlamda sessizlik suikastına uğrayıp küsmem olmuştur. Ama her zaman söylerim, bana şiiri öğrenmemde en çok yararı dokunanlar da onlar olmuştur. Şaire yapılan kötülük, iyiliktir aslında.
MAKSUT KOTO:
‘’Kalabalık bir yalnızım’’ diyor Charles Baudelaire. Acaba Müesser Yeniay, şiirinde nasıl bir yalnızlık içindedir veya şiiri nasıl bir yalnızlıktır?
MÜESSER YENİAY:
Şair için yalnız olmak imkânsızdır. Nesnelerin konuşmasını bir yana bırakın, imgelerin konuşmasını bir yana bırakın, iç ses susan bir konuk değildir. Dolayısıyla Baudelaire, bunu kalabalık oluşla ifade etmiştir. Aralardaki bir düşünceyi ifade etmek bazen zıtlıklarla mümkündür. Dolayısıyla şairler aynı zamanda tiyatroculardan daha has tiyatro kişisidirler, hem de tek bedende. Değişen duygu hâleri, değişen yüzler ve tavırlar, edinilmek istenen bilinç, vs.. ile kalabalık bir yalnızın sahnesi ancak şiirdir. Bu anlattıklarım benim şiirim ve yalnızlığım için de geçerlidir.
MAKSUT KOTO:
Şiir etkinlikleri, festivaller, imza günleri, atölyeler vb. şiirsel oluşumlar günümüz şiirine katkısı var mıdır sizce?
MÜESSER YENİAY:
Şiirin soluğunu duyduğumuz her pratiğin bence şiire katkısı vardır. Örneğin yurtdışında katıldığım festivallerde şiirini hiç tanıyamayacağım şairleri tanıma fırsatım ve çeviri çalışmalarıyla tanıtma fırsatım doğuyor. Ortak bir kültürel mirasın içinde bütün dünya şiirini bilmekten sorumlu olan şairler, ancak böyle etkinliklerle bunu gerçekleştirme şansını elde edebilirler.
Bunun dışında atölyeler ancak şiire başlama, şiirle tanışma aşamasında belki yardımcı olabilir. Ötesini beklemek fazla iyimserlik olur. Ben şiirin kişisel olarak araştırılan bir deneyim olduğunu düşündüğüm için, bana bu kadarının bile fazla göründüğünü söylemeden edemeyeceğim. Sanki bir seri üretim, tektipleşme, makinalaşma gibi geliyor bana bunlar.
MAKSUT KOTO:
Bir ressam olsaydınız eğer kim olmak isterdiniz? Ressam Müesser Yeniay ile Şair Müesser Yeniay arasındaki farklılıklar neler olurdu?
MÜESSER YENİAY:
Bir ressam olsaydım eğer, kadınsal ve gerçeküstücü bir üslubu benimsemiş bir ressam olmak isterdim. Kaldı ki şiirimde de benimsediğim dizge bu. Bilinen çizgilerle bilindik kompozisyonlarla bilinmeyene ulaşmaya çalışan bir keşiş. Sanırım Frida Kahlo çizgilerinin kadın oluşu, bilinçdışını vermesi ve acılarını evcilleştirmesi konusunda bu noktada bana yardımcı olabilir.
MAKSUT KOTO:
Dünyayı baştan yaratmış olsaydınız en sevdiğiniz renkleri nelere vermek isterdiniz? Mesela, yeşil gökyüzü, turuncu ağaçlar vb… Ve bu renklerin sizin için önemi nelerdir?
MÜESSER YENİAY:
Renkleri değiştirmek demek gözleri, görme algısını da değiştirmek demektir. Bu yüzden dünyayı baştan yaratma fikri bana biraz ürkütücü geldi. Ben şiirlerimde bunu çoğunlukla yaparım aslında, sanki kendilerini bana duyurmak isteyen renkli, değişik varlıklar varmış gibi. Ben onları dinlerim, sessizliğin ortasında kocaman bir çukur açılır.
Mavi rengin benim için anlamı “nefes” demektir. Şiirlerimde göğün çok geçmesi -Yeniden Çizdim Göğü gibi- sıkıntıların içinde nefessiz kalmamdandır. Göğün benim için diğer bir anlamı ise yeniden kurulmayı bekleyen kişisel bir özgürlük alanı olmasıdır.
Yeşil renk ise arkadaş demektir. Çünkü doğa, hayvanlarla olduğumdaki gibi kendimi birlikteyken mutlu hissettiğim ender kişilerdendir. Evet doğa, insana en yakın kişidir.
MAKSUT KOTO:
Söyleşiniz için teşekkür ederiz. En son olarak neler söylemek istersiniz?
MÜESSER YENİAY:
Bu samimi sorular için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
FERRUH TUNÇ İLE SÖYLEŞİ
Site Yönetimi
0
1,120
20/05/2015, 13:31
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Musa Eroglu ile Söylesi
Site Yönetimi
0
3,543
14/03/2013, 02:09
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Prof. Dr. Umay Günay'la Türk Dili hakkında söyleşi
Site Yönetimi
0
2,565
19/04/2009, 01:23
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ALİ RIZA ATASOY İLE EDEBİYAT VE ŞİİR ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ
Site Yönetimi
0
2,484
28/09/2008, 04:29
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Melih Cevdet Anday İle Söyleşi
Site Yönetimi
0
5,521
08/06/2008, 00:11
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2024
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder