• SiteAna Sayfa
  • Güllük Dergisi
  • Şairlerimiz
  • Arama
  • Üyeler
  • Video
  • Yardım
  • bayrak

Giriş Yap   Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre: Şifremi Hatırlat
 
Gülce Edebiyat Akımı
gulce
Your browser does not support the audio element.

Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi

Google Web'de Ara Sitede Ara
Submit Face book
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Modu
PLATONYA / Ben de KİMİLERİnden Biriyim
Dışarıda Site Yönetimi
Admin
*******
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesaj Sayısı: 12,518
Konu Sayısı: 11,588
 
#1
16/11/2009, 00:58 (Bu mesajı son düzenleyen: 19/12/2011, 01:13 Yusuf Bozan.)
PLATONYA / Ben de KİMİLERİnden Biriyim

“ Bir merhabayla aydınlanır günümüz.” Diye başlar, bayramlarda ve özel günlerde atılan mesajların çoğu. Aynı mesajı birçok kişiye aynı anda gönderdiğimiz olmuştur muhakkak. Arkadaşlık, dostluk bir mesajla anlatılacak ve paylaşılacak bir şey değil oysa. Peki, sesimizi duyurmak " yok mu? ", en azından telefonun diğer ucundaki şahsa. Aslında atılan her mesaj sessizliğimizin ifadesi. Mecburiyetmiş gibi, çok da hevesli olmuyoruz çoğu zaman iletilerimizde. Sesimizi duyurup “Alo canım arkadaşım nasılsın? ” demek var bir de, şöyle içten yüreklice.

Oyun masasında kare eksik diye arandım çok zaman. Kare tamamlayandan çok, karenin ası olmak isterdim. El üstünde tuttuğum kadar arkadaşlarımı, elin üzerinde birazda ben olmak isterdim. Aman, kime anlatıyorum bunları. Neyse! Ne demek istediğimi anladınız zaten. En azından anlamış olmanız lazım. Evet… Bir merhabayla aydınlanır günümüz. GÜNAYDIN deriz sevdiklerimize. Güneş her ne kadar zirvede dursa da göğümüzde, gün hala aydın değildir KİMİ için. Bekleyişleri vardır KİMİnin hayatın çetrefilli bahçelerinde.

—Sana sesleniyorum gün. Aydınlığına inat sana nispet yapıyorum ve geceleri yaşıyorum gündüzü. Der KİMİLERİ.

En kalabalık mekânlarda, en çoğul yalnızlıkları yaşar KİMİLERİ ve her gün batımı; gün doğuşu olur, bu anlattığım KİMİLER için. Leylek hikâyesini bilirsiniz çoğunuz. Hani çocukken anneler-babalar anlatırdı ya bize;

—Oğlum-kızım seni leylekler getirdi. Derlerdi ya! Çocuk aklı işte :) . Aklım kemale erene kadar söylenirdim düşüncelerimde;

— Beni leylekler getirdiyse, o zaman asıl ailem kim? Diye.

Çoğu zaman bu KİMİLER, bıkar doğruya benzer yalanların çokluğundan ve yalana benzer doğrularla yetinirken seslenirler leyleklere.

—Dönün, alın, götürün n’olur beni bulduğunuz yere. Diye.

Lafonten masalı değil hayat işte. Her çaba sonunda gökten üç elma falan da düşmüyor yani. Yani KİMİLERİnin masalları hiçbir zaman mutlu sonla bitmiyor. Başkalarının mutluluğuyla yetinmek yetiyor KİMİLERİne.

İkinci paragraftaki ilk sözlerimde, ikinci paragrafın bitiminde daha doğrusu; daha doğrusu ikinci paragrafın son cümlesinde ve ilk üç kelimesinde, “ Bekleyişleri vardır KİMİnin ” demiştim. “ Bu paragraftaki kelime oyununu boş verin :) ”. Sevilmelerin sahteliğinde, sevmeyi beklemek; sevilmeye layık olanı beklemek belki de, bu bekleyişlerden biri. Hakiki değil hiç bir şey. Leyla’ lar Leyla’ msı, Mecnun’ lar Mecnun’ su, arkadaşlıklar arkadaşımsı bir şey olmuş artık. “ Yumuşamış mı? ” bir şeyler acaba. Ya da bana mı öyle geliyor. Siz ne dersiniz? Renkler bile sahte artık; şu zamanda, şu devirde. Siyahlar maviyi giyinmiş üzerine, maviyim diyorlar inatla. Görmüyorlar mı bu siyahlar sırıtan yanlarını mavi elbiselerinin içinde? Bütün maviliğine inat gökyüzünün, sırtını siyaha yaslıyor KİMİLERİ ve sabahın en yakın olduğu saatler bir işkence gibi geliyor KİMİLERİne. Güneş sadece geceleri doğar KİMİLERİnin göğüne. Hafif sönük, hafif ılık hallerini severler güneşin. Yani yaşamı tamamıyla Platonyadır KİMİLERİNİN. Tekil dünyalarında; çok sevinç, az hüzün şehridir Platonya KİMİLERİ için.

Bu yazımda ilk sözlerimi yazarken, son sözlerimi nasıl bağlayacağımı düşünüyordum. Hala da düşünüyorum. Siz beni boş verin en iyisi. Sahi, bu KİMİLERİ kim? Tanıyor musunuz? Şu an belki de “ bu ne tezat? ” diyorsunuz. Neyse! En azından şunu bilin. Ben de KİMİLERİnden biriyim.


'Kayda Değmeyen Bir Zaman'

091109Sınırkent
DuyguluDuygusuz/TekilDünyalı
Yusuf BOZAN
Alıntı  
Tweet      
     


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  PLATONYA... Sevilmek İstiyorum Yusuf Bozan 0 476 04/04/2018, 11:10
Son Mesaj: Yusuf Bozan
  PLATONYA / Kendimi Aradım Uzun Yolculuklarda Yusuf Bozan 0 837 05/11/2012, 03:39
Son Mesaj: Yusuf Bozan
  PLATONYA / Kitap Müzik Yalnızlık Yusuf Bozan 0 961 19/12/2011, 01:38
Son Mesaj: Yusuf Bozan
  PLATONYA/ Dökülür Canımın Yaprakları Yusuf Bozan 0 1,087 19/12/2011, 00:27
Son Mesaj: Yusuf Bozan
  PLATONYA / BEN KÖHNE LİMAN SEN YELKENLİ Yusuf Bozan 0 922 16/12/2011, 22:31
Son Mesaj: Yusuf Bozan
  PLATONYA / Al Beni Sana Site Yönetimi 0 995 16/11/2009, 00:57
Son Mesaj: Site Yönetimi
  PLATONYA / Güz Aşk Hüzün Site Yönetimi 0 894 16/11/2009, 00:54
Son Mesaj: Site Yönetimi
  PLATONYA / Düşler Adası Site Yönetimi 0 1,136 16/11/2009, 00:52
Son Mesaj: Site Yönetimi

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir

Mustafa Ceylan |
  •  
  • Yukarı dön  
  • Lite mode  
  •  Bize Ulaşın


Dost Sitelerimiz:

Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2023 MyBB Group-Theme © 2014 iAndrew

Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder