SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
ŞİİRİMİZ VE İNTERNET DÜNYASI -Ali Ziya ÇAMUR
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
28/04/2009, 05:09
1.ANTALYA ŞAİRLER BULUŞMASI
*************************
Komisyon 1:Şiirimiz ve İnternet Dünyası
Rapor
ŞİİRİMİZ VE İNTERNET DÜNYASI
Ali Ziya ÇAMUR
İnternetin yayılımı ile birlikte başlayan evrensel bilgi akışımı, kısa süre içinde edebiyata ve sanata da yansımaya başladı. Birçok sanat, edebiyat, şiir siteleri kurulmaya başladı. Kendi duygu dünyasında şiir kurgulayan her birey, yazdıklarını vitrine çıkarma olanağını yakaladı İnternetle birlikte.
Belli çevrelerin ve çerçevelerin sesi olan edebiyat dergilerinde şiirlerini gün yüzüne çıkarma olanağı bulamayanlar; tekelleşen yayınevleri piyasasında kitap çıkarma olanağından yoksun olanlar; yedisinden yetmişine yüreğinden şiir damıtma heves ve arzusundaki her birey şiirlerini okurlarla kavuşturma olanağı kazandı. Ne diyordu Mehmet KAPLAN, “Biz velisi de delisi de, alimi de cahili de, padişahı da eşkıyası da şair bir toplumuz.” İşte toplumumuzun dili şiir akıtan, şiir yazan; bilgisayar kullanabilen her bireyi kendi duygu kozasında anı ya da şiir defterlerine şiirlerini örerken; ancak birkaç dostuna, arkadaşına, sevdiğine okutabilirken, birdenbire şiirlerini tüm dünyaya okutabilme şansı kazandı.
Bu bağlamda özenci (amatör) şairlere açık sitelere şiirler yağmaya başladı. Gençlik çağındakiler, sevgililerine seslenişlerini, aşk acılarını, heyecanlarını dile getirdi. Orta yaş grubunda olanlar ve daha üst yaştakiler, yaşantılarından ve deneyimlerinden süzdüklerini şiire dökerek Internet sayfalarında yayınlayabildiler. Daha çok ikinci kümeye giren doktorlar, mühendisler, öğretmenler, ekonomistler, memurlar… yüreklerindeki gizli şiir akıntılarını Internet sayfalarında oluşmaya başlayan şiir nehirlerine boşalttılar.Gerçek şiirin sarp yollarını adımlayanlar, şiire emek verenler, şiirlerini estetiğin ve poetikanın atkıları ve çözgüleri arasında dokumaya çalışanlar; dergi kurullarında çöpe atılan, yayınevlerinin kapılarından dönen şiirlerini Internet üzerinden okurlarıyla buluşturabildiler. Bu oluşum içinde web sitelerine şiirin estetik ve poetik isterlerine uyan ya da uymayan binlerce şiir yağmaya başladı.
İnternet üzerinden yayınlanan şiirlerin kitaplarda ve dergilerde yayınlanan şiirlere göre bir ayrıcalığı ve olanağı da var. Dergilerde ya da kitaplarda yayınlanan şiirlerin, bir eleştirmenin dikkatini çekerek değerlendirilme şansı çok düşüktür. Ancak belli çevrelerin güdümüne girenlerin şiirleri değerlendirme şansını yakalayabilir. Bu nedenledir ki bu şairler, hep kendi eksenleri çerçevesinde dönüp dururlar. Şiirlerini ve şiir dünyalarını geliştiremeyenler yoz döngü içinde kendileri tükenirken şiiri de tüketip dururlar. Halbuki internetteki şiir sayfalarının çoğunluğu interaktif iletişime açık olduğundan okuyucu, şiiri okumakla kalmıyor; şiirin altına kendi duygu ve düşüncelerini, değerlendirmelerini de belirtiyor. Özellikle antoloji.com ve izedebiyat gibi sitelerin ayrıcalığı burada ortaya çıkmakta. Pek çok şiir sitesinde görülmeyen şiir altı forumlarında okuyucu, şiirle ilgili duygulanımlarını özgürce yazarken şair de şiirinin farklı çevrelerden gelen ve farklı birikimlerdeki insanlar üzerindeki etki ve yankılarını görebilme şansını yakalamakta.
Ama bu açıdan Internet şairlerini bekleyen tehlikeler de var. Toplumsal yaşamımızın pek çok alanında olduğu gibi kimi zaman bu değerlendirme yazıları sulandırılmakta. “Keller, yağırlar birbirini ağırlar.” örneği sitelerde kümeleşen bazı şiir heveslileri birbirlerine “Yaşa! Varol! Bravo! ” gibi kuru, içi boş övgüler yağdırmakta. Birbirlerini şişirerek gerçek şiire giden yolda emekleyenleri olumsuz etkilemekte.gerçekten öz ve nitelik yönünden umut vereb şiirler yazan kimi şairler, bu kuru şişirmelerden etkilenmekte; her yazdığı alkışlanan şiir özencisi, bu kez üstüne ve durmadan, yazdıklarını denetleme gereği duymadan şiir adına bazen bir iki dizelik bazen uzunca abuklukları, sayıklamaları, hıçkırmaları şiir diye yayınlama cesareti bulmakta. Birdenbire popüler olan ve kendilerini zirvede gören bu arkadaşlar giderek gerçek ve öz şiirden uzaklaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. Kendi şiirlerine olumsuz değerlendirmede bulunanlara burun kıvırırlar. Öyle ya, tıklanma istatistikleriyle, özel antolojilere ve kütüphanelere alınan şiir sayısıyla epeyi bir okuyucu ve hayran kitlesi vardır. İşte Internet şairlerini bekleyen en önemli tehlike buradadır.
Kuşkusuz, okudukları şiirleri sahip oldukları birikimlere göre öz, biçim ve nitelik yönünden değerlendiren, görüş ve öneri ortaya koyan değini ve eleştiriler de yok değildir. Gerçek şiir yolunda ilerlemek isteyenler, bu eleştirilere gereken dikkati vermektedirler. Hatta, siteye yeni şiirlerini koyanlar, eleştiri ve değerlendirmelerine önem verdikleri kişilere mesajlar yazarak görüş ve eleştiri istemektedirler. İşte bu bakış ve düşünüşün yaygınlaşması, internetteki şirin gelişimi ve edebiyatımıza doğrudan yansımasını da sağlayacaktır. Şiir altlarına yapıcı ve yönlendirici şiir değerlendirmeleri yazanlardan biri olarak, değinilerimi okuyan pek çok genç ozandan aldığım kendi şiirlerinin de bu bakış açısıyla değerlendirilmesini isteyen mesajlar, bu yönde umutlarımı güçlendirmektedir.
Biraz da şiir yayınlayan sitelerin nitelik ve içeriğine bakalım. Şiir temelinde yayın yapan pek çok site var. Şiir sitelerini dört küme içinde toplamak mümkün. Birinci tür siteler daha çok, edebiyatımızda adı öne çıkan ödüllü ve kitaplı ozanlara yer vermekte. Kuşkusuz bu sitelerin de önemli bir işlevi var. Herhangi bir şairimizin şiirlerine en kısa yoldan ulaşabilmek, kaynak olarak el altında hazır bulmak çok güzel. Benim gibi, geçmişte köylerde yoksunluk içinde çalışırken, kitaba, dergiye ve gazeteye ulaşmakta zorluk çeken okuma tutkunu birisi için çok etkileyici.
İkinci tür siteler hem usta şairlere hem de özenci şairlere yer vermekte. Özenci şiirlerin kendisini yeni ve farklı şiir duyarlıklarıyla geliştirmesine olanak sağlamakta.
Üçüncü tür siteler çoğunlukla özenci şairlere hitap etmekte. Bu sitelerden bazısı, şiiri okurla interaktif bir iletişime açmakta. Bence en önemlisi de bu. Daha öncede vurguladığım gibi bu siteler arasında antoloji.com’un ayrıcalıklı bir yeri var. Şiir ve şair katılımı açısından da gördüğüm kadarıyla en yüklü site. Eksikliği ise şiir yolunda ilerleyenlere yeterince rehberlik yapamaması. Şiirlere ilgili kaynaklara, önemli yazılara sayfalarında yer verebilmesi durumunda antoloji.com’un şiir siteleri içinde öncülüğü daha da pekişecektir. Antoloji.com’un bir başka üstünlüğü de şairlere, şiirlerinin okunuşu ya da tıklanışıyla ilgili istatistikler, ayrıntılı bilgi dökümleri verebilmesidir. Ayrıca özel ve genel mesajlarla şairlerin birbirlerini tanımalarına, dostluk kurmalarına da olanak sunmaktadır. Gereksiz gördüğüm tek yan, şiirlere puanlama linki koyulması. Belki niyet yönüyle doğru görünse de kümeleşmelerin egemenlik kurduğu ortamlarda yanıltıcı sonuçlar da verebilmekte. Antoloji.com’da öne çıkan diğer bir nokta da sitenin ana sayfasında yeni şiirlerini yükleyen şairlerin adlarına bir köşede hemen yeni şiirlere ulaşılacak link vermesi. Böylece şiirlerinden tat aldığımız şairlerin sayfalarına yükledikleri yeni şiirlerinden de haberdar olmaktayız. Bir diğer önemli yön de şair sayfalarındaki şiirlerin dökümünü “siteye koyma tarihi”, “popülerlik”, “abece sırası” açısından verebilmesidir.
Dördüncü tür siteler, daha çok profesyonel ekiplerce, çeşitli dergi çevrelerince hazırlanan sitelerdir. Bu sitelerde şiirler sayfaya indirilmeden önce bir kurul tarafından değerlendirilmekte. İmge.net gibi kimi siteler, şairlere şiirlerinin yayınlanacağı ya da neden yayınlanmayacağı gibi bilgiler, şiir değerlendirme notları verse de pek çoğunda dergilerdeki hastalıklar görülmekte.
SONUÇ
İnternetteki şiir sitelerinin, gelecekte edebiyatımız için önemli bir pınar oluşturacağına inanıyorum. Öz ve nitelik yönünden “has şiir”e ulaşma yolunda çaba gösteren, okuyan, öğrenen, araştıran özenci şairlerin yapıtları, gelecekte dergi çevrelerinin fildişi kulelerini aşarak edebiyat tarihi içindeki yerini alacak; Giderek tekelleşme sürecine giren dergilerin ve yayınevlerinin şiirimizi sokmaya çalıştıkları bireyci ve postmodern çıkmazları yaracak; belki de ilerde Internet şairleri şiirimize yeni mecralar açabilecektir.bugünkü edebiyat ortamında göz ardı edilen Internet şairleri, kuşkusuz içlerinden kendi estet ve eleştirmenlerini de çıkararak edebiyatımıza damgasını vuran bir kuşak ya da akım oluşturabilecektir. Medyatikleşmeye, magazinleşmeye, mistikleşmeye, metalaşmaya, markalaşmaya baş kaldıran Internet şairleri fildişi kule şairlerinin de tahtlarını sallayacaktır. Çıkar, küme ve para kaygısı taşımadan yürek ırmaklarını Internet sayfalarına akıtan şairler, bugün düz ovalarda menderesler çizerek bataklığa dönüşen şiir anlayışlarının nehirlerini önlerine katarak sanatsızlığın, hiçliğin, boşluğun, yokluğun ve zamanın derinliklerine göndereceklerdir.
Melih Cevdet ANDAY, “Sanatın büyük bir güç olması, ancak özgür bir kafadan doğması ile gerçekleşir.” Diyor. Kendilerini yayınevlerine, dergilere beğendirme, şiirden rant kazanma kaygısı olmayan Internet şairleri bu bağlamda daha özgür ve daha şanslıdır. Çünkü onlar için amaç yaratmak, üretmek ve sunmaktır. İnternet sitelerinde şiirler tüketim metaı değildir. Beğenen açar, okur; beğenmeyen tıklar, geçer. İnternet sayfalarından fışkıran şiirler, çağına ve yaşamın seyrine karşı takındığı tutumla ve kazanacağı şiirsel birikimle sarsacaktır edebiyat ortamını. Yaşamla buluşmalarını sürdürdükleri, verili yaşam kalıplarıyla yaşamın ruhunu ayırt ettikleri, güne zamanın penceresinden baktıkları oranda önem kazanacaklardır.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Yusuf BOZAN-DÜŞ DÜNYASI
Site Yönetimi
0
1,514
28/04/2009, 06:04
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Ali Ziya ÇAMUR-Erozyandaki şiir
Site Yönetimi
0
1,131
28/04/2009, 05:24
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Komisyon 1- Şiirimiz ve Net dünyası-Ümüt Güngör
Site Yönetimi
0
1,194
28/04/2009, 05:24
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
ŞİİRİMİZ,YAZILI- GÖRSEL MEDYA - Ali GÜNDÜZ'ün görüşleri:
Site Yönetimi
0
1,066
28/04/2009, 05:23
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Şiirimiz ve Yazılı-Görsel Medya Ve Toplum -Metin ESER
Site Yönetimi
0
1,291
28/04/2009, 05:21
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Komisyon 2: Şiirimiz ve Anadilimiz Rapor-Ali DEMİREL
Site Yönetimi
0
1,086
28/04/2009, 05:16
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Komisyon 1: Şiirimiz ve İnternet Dünyası-Hüseyin Doğan BEYPAZARLI
Site Yönetimi
0
1,002
28/04/2009, 05:07
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Komisyon:2-Şiirimiz ve Ana Dilimiz-Dr. Sabiha Nevin İSLAM
Site Yönetimi
0
1,453
28/04/2009, 05:05
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2025
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder