SiteAna Sayfa
Güllük Dergisi
Şairlerimiz
Arama
Üyeler
Video
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırlat
Beni Hatırla
Your browser does not support the audio element.
Akdeniz Radyo istek
Tıklayın-Okuyun/Güllük Dergisi
Web'de Ara
Sitede Ara
0 Oy - 0 Yüzde
1
2
3
4
5
Konu Modu
Tahir Kutsi Makal' dan YUNUS EMRE'ye Dair
Site Yönetimi
Admin
Üyelik tarihi:
Jan 2008
Mesaj Sayısı:
12,518
Konu Sayısı:
11,588
#1
05/04/2009, 00:55
Tahir Kutsi Makal' dan YUNUS EMRE'ye Dair
BİZİM YUNUS
Tahir KUTSİ MAKAL
*************************
“Üstad Tahir Kutsi Makal bu bildirisini 8.5.1990 Tarihinde yapılan “1. Uluslar arası Yunus Emre Kongresi” nde sunmuştur.”
“Yunus Emre, Tapduk Emre’nin yetiştirmesidir. Kırk yıldan çok, Tapduk dergâhına hizmet etmiştir. Onun dergâhında okumuş, öğrenmiş ham iken pişmiştir. Tapduk’un sağlığında ve ölümünden sonra, ondan öğrendiklerini halka yaymıştır. “Halka Tapduk manisin, saçtık elhamdüllah! ” diyerek gönül rahatlığını vurgulamıştır.
Yunus Emre, tarikat şeceresini şöyle bildirir.
“Yunus’a Tapduk’dan oldu, hem Barak’dan Saltuk’a
Bu nasip çün, cüş kıldı, ben nice pinhan olam…”
Nasip coşturmuştur onu ve el içine çıkmıştır, gizli kalamamıştır. Çünkü mürşitleri, sevmek ve düşünmek, düşüncelerini yaymak gereğini duymuşlardır. Yunus da öyle yapmıştır. “Sevdiğimi söylemezsem sevmek derdi beni boğar” diyerek sevdiğini söylemiş, öğrendiğini öğretmiş, duygu ve düşüncelerini şiire dökerek halka heyecan aşılamış, düşünmelere çağırmıştır.
Menkıbelere göre; Yunus Emre, Tapduk Emre dergâhına kırk yıl odun taşımış. Bir kerece de eğri odun getirmemiş dergâha…
Tapduk Emre sormuş,
-“Bu nice haldir Yunus’um? ”
Yunus Emre cevap vermiş;
-“Şeyhimin dergâhına eğri ne girdi ki şimdiye kadar, odunun eğrisi girebilsin? Girebilemez! ”
Bu cevap ve daha nice güzel olaylar, konuşmalar ve düşünceler dolayısıyla Yunus, Tapduk’un en değer verdiği müridi, dervişi olmuş… Günlerden bir gün, bir atışma olmuş, Yunun Emre de dergahtan çekip çekilip gitmiş... Bir süre sonra, pişmanlık duymuş. Hocasını haklı yahut haksız, kızdırmış olduğuna üzülmüş. Dönmüş dergâha! Ama kabul göreceğinden emin değil. Tapduk’un hanımı Ana Hatun’a açmış konuyu. Tapduk Emre’nin gözü görmezlenmiş o sıra…
Ana Hatun demiş ki:
-“Kapı eşiğine, anakapının oraya yat. Bastonu değdiğinde sorar bana, hangi Yunus derse vay yandın! Topla heybeni yola düş….”
Yunus Emre anakapı eşiğine yatmış. Biraz sonra Tapduk Emre, eşinin yedeğinde girerken, bastonu Yunus’a değmiş.
Tapduk Emre sormuş:
-“Kimdir bu hatun? ”
-“Yunus, efendi hazretleri! ”
-“Bizim Yunus mu? ”
-“Evet…” demiş hatun. Yunus kalkmış, el öpmeye davranmış sarılıp hasret gidermişler...
-“Bizim Yunus…”
Evet bizim Yunus! Bence Tapduk Emre bu sözüyle Yunus Emre’nin tapusunu millete vermektedir… Yunus bizim Yunus’dur… Yüzde yüz bizden olan Yunus... Yüzde yüz Anadolu çocuğu olan, yüzde yüz Türk olan ve yüzde yüz Müslüman olan Yunus!
“Hümanisttir”, vesairedir denilerek,Yunus Emre paylaşılmaya çalışılmasın. Yunus bizimdir.Yüzde yüz millidir. Bu yüzdendir ki, milletlerarasıdır. Çünkü “ulusal” olmayan “evrensel” olamaz.
BİR ANADOLU ÇOCUĞU
Yunus Emre, Türk milletinin müşterek evlâdıdır. Onun kadar milletine malolmuş, sevgi ve saygı ile kendisine bağlanılmış bir başka ozan yoktur dünyada. 14 yerde “Yunus Emre”nin mezarı’nın bulunduğunun iddiası ve kabulü boşuna değildir. Kula’dan Erzurum’a kadar bütün vatan sathında Yunus’un makamı vardır. Aslında kaynaklar, onun Eskişehir’in Sarıköy’ünde (bugünkü Yunus Emre köyü) doğduğunu ve yine Sakarya ırmağı’nun kıyısında öldüğü konusunda birleşmektedir. Yunus’a ait olduğu söylenen, yüzyıllarca öyle bilinen mezardan kemikleri alınarak bugünkü türbesinde toprağa verilmiştir.
Halkın gözünde ve gönlünde, düşüncesinde Yunus Emre ölmemiştir. Yunus’da söyler ölümsüzlüğünü.
“-Yunusu öldü diye selâ verirler
Ölen hayvandurur âşıklar ölmez! ”
Anadolu’nun çeşitli yerlerinde makamı bulunan bir kişi olarak, şiirleri ezberlerde gezen bir ozan olarak ölümsüz düşünceleri savunan bir düşünür olarak Yunus yaşamaktadır… Aramızdadır… Halktan biridir o, bizden biridir. Halkın dili ile Hakk’ı söylemiş haklıyı savunmuştur…
Ve Yunus, özbe-öz Anadolu çocuğudur... Bakınız, çağdaşı çevreye, ondan önceki ve daha sonraki Anadolu erenlerine… Her biri dışardan Anadolu’ya gelmişlerdir. Kimi Horasan’dan, kimi Belh’den, kimi Hicaz ile Yemen’den... Yunus’un kökeni Türkiye’dir... Devrinde Arapça konuşmak, Farsça lügat parçalamak, şiir “inşâ” etmek, bir gösterişli moda idi… Bizim Yunus bunlara tevessül ve tenezzül etmemiştir... Alçak gönüllülükle, yüce gönüllülükle Türkçe söylemiş, daha çok Türk’ün milli şiir ölçüsü hece’yi kullanmıştır.
TÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK VE TÜRÇE SÖYLEMEK
Yunus Emre’yi bizim kılan, bizden kılan Müslüman - Türk gibi düşünmesi ve Türk olarak Türkçe söylemesidir… Dil, bir milletin ses bayrağıdır. Nice büyük sayılan şairler, Türkçe’yi Farsça’nın kefenine sarmaya çalışırken o, Türkçe’nin bayrağını heyecanla dalgalandırmıştır. Bunu yaparken Türk olduğunu, inanç dolu olduğunu unutmamıştır.
Bizim olanlara bizden bir gözle bakmıştır Yunus Emre… Türk halkı “Ev alma komşu al”der… Yunus’da dostluğa çok büyük önem verir. “Gel dosta gidelim gönül” der. İstediği, beklediği ve gittiği gönül dostudur, fikir dostudur… Çünkü iyi niyetli olmayan, fesatlık düşünen, karnında ve kafasında hilekârlık tilkileri dolaştıran; dost olamaz, iyi insan ve iyi komşu olamaz…
Anadolu insanı tevazu içindedir. Yere bakar... Toprağın bereketine inanır...”Rençberin karnını yarmışlar, kırk tane gelecek sene çıkmış” denilir... Yunus da sabırlıdır, çalışma ve sabır öğütler, toprağa bakım öğütler. Şöyle der.
“Ben ay’umu yerde gördüm
Ne isterem gökyüzünde
Benim yüzüm yerde gerek
Bana rahmet yerden yağar”
Yunus Emre, mistik düşüncelerini anlatırken de, hayatın gerçeklerinden, Türk’ün kendine özgü yaşayışından örneklerle pekiştirir... Örnek olarak; Yunus, dünyayı bir değirmene benzetir… Zamanı değirmen taşına ve halkı una... Dönme dolapla konuşur, kamburu çıkmış ağaçla, kırda açılan çiçekle, börtü, böcekle dertleşir konuşur. “Aşk ağlatır, dert söyletir” atasözü uyarınca ağlar ve söyler... Halkı söyler, halkça söyler, Hak’ça söyler... Anadolu insanının günümüzde de korkusunu yaşar; Gurbette garip ölme korkusunu yaşar…
“Bir garip ölmüş diyeler / Üç günden sonra duyalar / Soğuk su ile yuyalar / Şöyle garip bencileyin” diye, Türk insanı olarak, mütevekkil, hüzünlü seslenir...
Türk insanının ulusal sazı kopuzdur, bağlamadır… Kopuzla “boy boylanır soy soylanır.” Törende şölende, kavgada, dövüşte kopuz vardır. Türk’ün hayatında Kopuz olagelmiştir. Kopuz sonradan “çögür” adını almış, “saz” adını almış, “bağlama” olmuş, teli ve sesi zenginleşmiş, Türk’ün yaşantısında yeri eksilmemiştir. Yunus’un şirinde de kopuz vardır.
HALKIN ACISI, SEVİNCİ YUNUS’DA
Yunus Emre, kendini büsbütün dine vermiş “öbür-dünya” düşünen, miskin, çalışmayan, tembel, “dokunma günahtır” diye gerilikler düşünen yobaz biri değil, dinamik, çalışkan, çalışmayı öğütleyen, iki dünya için çalışılmasını, bir arada geçinilmesini isteyen barış ve sevgi adamıdır.
Yunus Emre’nin yaşadığı yıllarda Türkiye, büyük çalkantılı bir dönem yaşamıştır. Anadolu’da kurulan Selçuklu Türk Devleti, Anadolu’yu Türkleştirme, topraklara Türk mührü vurma çabasında iken Doğu’nun ve Batı’nın hücumları sonucu çok acılar, sancılar çekmiştir. Bir yandan Haçlı Seferleri bir yan dan Moğol istilâsı yaşanmıştır.
Özellikle Moğol istilâsı Anadolu Türk halkına derin acılar yaşatmıştır. Çünkü Moğol birlikleri arasında Türkçe bilen askerler olduğunu görüp anlayınca Anadolu Türk halkı hüzünlenmiş ve bu duruma çok kızmıştır. Halk, Moğol’u kasdederken “Tatar” demiştir. Haklın bu duygu ve düşünceleri, Yunus’un deyişlerine yansımıştır.
“Ol budakta biter iman
İman bitse gider güman
Dün-gün işim budur heman
Nefsime bir Tatar oldum”
Bir başka deyişle Yunus, Tatar’ı şöyle anar:
“Aşkın çeri saldı benim gönlüm evi iklimine
Canımı esir eyledim nider bana yağı Tatar…”
Başka bir deyişinde Tatar’ı halkın, hiçbir şeyden korkusu olmayan kişiler olduğu düşüncesinden hareket eder:
“Okursun tasnif kitap
Çekersin buınca azap
Havf u reca sende yok
Öyle ki bir Tatar’sın…”
Yunus, “Bizim Yunus”, bizim derdimizle dertlenmiş, acılarımızla yanmıştır.
Müslüman Türk’ün engin hoşgörüsünü, şiirlerine yansıtmıştır. “Yetmiş iki milleti” bir gözle görmüştür. “Yetmiş iki millet” motifi, Türk dilinde eskiden beri vardır. Çeşitli ırk ve kabileleri işaret eder. Çingeneler de “buçuk millet” olarak görülür… Türk milleti, Anadolu’ ya geldiğinde, mevcut Anadolu halkına düşman gözüyle bakmamış; birlikte hayatı paylaşabileceği, toprağı, iklimi paylaşabileceği insanlar gözüyle bakmıştır. “Yetmişiki millete bir göz ile bakmayan / Şairin evliyasıysa hakikatte âsidir” deyişi ondandır.
Evet, Yunus Emre, her şeyi ile, şiirinin, düşüncesinin bütünü ile bizdendir.
Selâm “Bizim Yunus”a! ...”
NOT. Eskişehir Valisi Bahaeddin Güney’ in girişimi ve Türk Kültür ve Dış İşleri Bakanlığı’ nın teklifiyle UNESCO, 1991’ i “Yunus Emre Sevgi Yılı” ilân etti. 1991’ de Yunus Emre, şiiriyle, düşüncesiyle derinliğine-genişliğine yaşanacaktır. Ayrıca 1. Uluslar arası Yunus Emre Kongresi’ nde, Yunus’ un, “Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz” dizelerinin, Birleşmiş Milletler kuruluşunun New York’ daki binasına yazılması önerisini oybirliği ile imzalamışlardır.
Dr. Mehmet Önder başkanlığındaki kongrede alınan bu karar metni ve imzalar Birleşmiş Milletler Kuruluşuna iletilmiştir.
KAYNAKLAR:
1-Yunus Emre Divanı – Prof. Faruk K. Timurtaş (Tercüman 1001 Temel Eser)
2-Yunus Emre ve Tasavvuf – Abdülbaki Gölpınarlı (Remzi Kitabevi)
3-Yunus Emre – Ahmet Kabaklı (Türk Edebiyatı Vakfi Yayını)
4-Tarla Dergisi – 90 /4- Nail Tan’ ın Makalesi.
Alıntı
Tweet
Benzeyen Konular
Konu:
Yazar
Cevaplar:
Gösterim:
Son Mesaj
Tahir Kutsi Makal'ın Hayatı
Site Yönetimi
0
2,029
05/04/2009, 01:33
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal'ın Felçi Yenişi
Site Yönetimi
0
1,467
05/04/2009, 01:30
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal'ın 'Benim Gizli Yazılarım' kitabı
Site Yönetimi
0
1,555
05/04/2009, 01:29
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal İle Röportaj-1
Site Yönetimi
0
1,477
05/04/2009, 01:28
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal İle Röportaj-2
Site Yönetimi
0
1,976
05/04/2009, 01:27
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal ile Röportaj-3(Son Bölüm)
Site Yönetimi
0
1,457
05/04/2009, 01:26
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Ders Kitaplarında Tahir Kutsi Makal
Site Yönetimi
0
1,418
05/04/2009, 01:24
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal ve 'TARLA Dergisi'
Site Yönetimi
0
1,785
05/04/2009, 01:23
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal (ANADOLU’DA AĞITÇI KADINLAR)
Site Yönetimi
0
2,888
05/04/2009, 01:22
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Tahir Kutsi Makal (HALK OZANLARININ ÇUKUROVA HARİTASI)
Site Yönetimi
0
1,973
05/04/2009, 01:17
Son Mesaj
:
Site Yönetimi
Lütfen seçim yapın:
--------------------
Özel Mesajlar
Kullanıcı paneli
Kimler Çevrim içi
Arama
Ana Sayfa
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
-- GÜLCE ŞİİR TÜRLERİNE GÖRE ŞİİRLER
---- BULUŞMA
---- ÇAPRAZLAMA
---- TRİYOLEMSİ
---- ÜÇGÜL
---- ÜÇGEN
---- DÖNENCE
---- TOKMAK
---- AKROSTİK
---- SONE'M
---- GÜLCE
---- TEKİL
---- YİĞİTCE
---- YUNUSCA
---- BAHÇE
---- SERBEST ZİNCİR
---- ÖZGE
---- GÜLİSTAN
---- YEDİVEREN
---- TUĞRA
-- GÜLCE YAZAN ŞAİRLERİMİZİN GÜLCE ve DİĞER ŞİİRLER
---- (H)
------ Harun YİĞİT
------ Harun YİĞİT
------ Hasan ULUSOY
------ Hasan ULUSOY
------ Hatice ALTAŞ(Asi Çiçek)
------ Hatice ALTAŞ
------ Hacer KOZAN
------ Hatice KATRAN
------ Hatice KATRAN
------ Hikmet ÇİFTÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
------ Hülya EKMEKÇİ
---- (I-İ)
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim COŞAR
------ İbrahim İMER
------ İbrahim İMER
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İbrahim ETEM EKİNCİ
------ İhsan ERTEM
------ İhsan ERTEM
------ İsmail KARA(Karozan)
------ İsmail KARA(Karozan)
---- (K)
------ Köksal KIRLIOĞLU
---- (M)
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mahir BAŞPINAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet NACAR
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ALUÇ
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Mehmet ÖZDEMİR
------ Meltem ARAS
------ Meral ADAK
------ Meral ADAK
------ Melahat TEMUR
------ Mevlüde DEMİR
------ Mevlüde DEMİR
------ Miktad BAL
------ Miktad BAL
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Mübeccel Zeynep ÜNALAN
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Muhammed İsa ÖZTÜRK
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mehmet Ziya DİNÇ
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ Mustafa CEYLAN
------ MUSTAFA CEYLAN(Editör)
-------- Mustafa CEYLAN
---------- Mustafa CEYLAN(On Punto Yazıları)(Makaleler)
---------- GÜNE BAKIŞ
---------- TAŞ YAĞMURU(Ceylan'ın kaleminden)
---------- Hakkında Yazılanlar
---------- DİĞER ŞİİRLERİ
---------- Hayatı
---------- Sanatı
---------- Hocaları
---------- Çocukluğu
---------- Gençliği
---------- Özlü Sözleri
---------- Önsöz Yazdığı Kitaplar
---------- Siyasete İlgisi
---------- Bestelenen Şiirleri
---------- Fotoğrafları
---------- Mühendisliği
---------- Düzenlediği Etkinlikler
---------- Konferansları
---------- Yer Aldığı Antolojiler
---------- Kitapları
---------- EZAN SUSMAZ Kitabı içindekiler
---------- "YANDI BU GÖNLÜM"-Hacı Bayram Veli Kitabı içindekiler
---------- TAHİR KUTSİ MAKAL Kitabı İçindekiler
---------- SEĞMEN RUHU Kitabı İçindekiler
---------- TOROSLARIN TÜRKÜSÜ Romanı
---------- Armağan-2(AHMET TUFAN ŞENTÜRK İÇİN NE DEDİLER?)Kitabı içindekiler
---------- Armağan-1(ANILAR KORİDORU İÇİNDE SARIVELİLER)Kitabı
---------- YARALI CEYLAN Şiir Kitabı İçindekiler
---------- PAŞA GÖNLÜM Şiir Kitabı İçindekiler
---------- Kırat Geliyor Kitabı İçindekiler
---------- Her Yönüyle YENİMAHALLE Kitabı
---------- Tarihi ve Folkloruyla Elmadağ Kitabı İçindekiler
---------- Köylerimiz Kitabı İçindekiler
---------- Köyümüz Yeşildere Kitabı İçindekiler
---------- Bayramlar Haftalar Günler Kitabı
---------- Ahmet Tufan Şentürk Kitabı
---------- Halil Soyuer Kitabı
---------- Detanlaşan Köylü İsa Kayacan Kitabı
---------- Abdullah Satoğlu Kitabı
---------- Güzide Taranoğlu Kitabı
---------- Gülendenin Beşiği Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ (2006)Kitabı
---------- GÜLLÜK ANTOLOJİ(2007)Kitabı
---------- CEYLAN-Tahliller-MAKALELER-Görüşler
---------- Güllük Dergileri
---------- Kapodokya Güneşleri Kitabı
---------- Bir Yanardağ Fışkırması Kitabı
---- (P-R)
------ Rahime KAYA
------ Rahime KAYA
------ Refika DOĞAN
------ Refika DOĞAN
------ Ramazan EFE
------ Ramazan EFE
------ Rengin ALACAATLI
---- (S-Ş)
------ Sabiha SERİN
------ Sabiha SERİN
------ Serap HOCA(Serap ÖZALTUN)
------ Serap HOCA(Serap DEMİRTÜRK)
------ Süleyman KARACABEY
------ Süleyman KARACABEY
------ Serdar AKKOÇ
------ Serdar AKKOÇ
------ Sevgili ÖZBEK
------ Sevgili ÖZBEK
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şemsettin DERVİŞOĞLU
------ Şükran GÜNAY
------ Şükran GÜNAY
---- (T-U-Ü-V)
------ Turan UFUKTAN
------ Ümran TOKMAK
------ Ümran TOKMAK
---- (Y-Z)
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf BOZAN
------ Yüksel ERENTÜRK
------ Yusuf Ziya KARAHASANOĞLU
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Zübeyde GÖKBULUT
------ Yıldız TOKSÖZ
------ Yıldız TOKSÖZ
GÜLCE'YE DAİR
-- GÖRÜŞLER
---- Gülce Nedir?
---- Gülce ve Ozanlık
---- Gülce Manifestosu
---- 5 Hececiler ve Gülce
---- Garip Akımı ve Gülce
---- Fecr-i Ati ve Gülce
---- Hisarcılar ve Gülce
---- Neyzen Tevfik, Aşk
---- Mazmunlar
---- Gülce Ne Değildir?
---- Hece Vezni ve Gülce
---- Serbest Şiir ve Gülce
---- Aruz Vezni ve Gülce
---- Gülce ve Zolal
---- Gülce Tarihinden
---- GÜLCE-(Atölye)-Video Dersler
------ Gülce Etkinlikleri
------ Kurucular Beyanı
------ Gülce 2009
------ Doğru Yaz/Konuş
------ Gülce-2010 Projeleri
------ Gülce-2011 Projeleri
------ Üstad Necip Fazıl'dan
------ Gülce-Aruza Dair
------ Öneriler-Çalışmalar
------ GÜLLÜK DERGİSİ
------ Gülce'ye Öneriler
------ Röportajlar
------ Negatif Bakışlara
------ Aleyhimizdekiler
------ M.E.B' na
---- Gülce'de Mesajlar-Projeler
------ Gülce-Güldeste(1)
------ Destanlarımız
------ Dede Korkut
------ Öncü Kadınlarımız
------ Peygamberlerimiz
------ Nutuk(Gülce)
------ Nutuk(Z.Korkmaz)
------ Kutlu Hanımlar
------ Ozanlarımız
------ NasrettinHoca
------ Yedi Askı
GÜLCE TÜRK ŞİİR AKADEMİSİ
-- Şiir Akademisi
---- Şiir Akademisi
------ HALK EDEBİYATI
-------- DİVAN EDEBİYATI
-------- BATI EDEBİYATI
-------- YENİ TÜRK EDEBİYATI
---- Hece Vezni' ne Dair
---- Şiir Tahlilleri
---- Aruz Vezni' ne Dair
---- Hiciv Tarihinden
---- Ustalardan Şiirler
---- Ustalardan Makale
---- Aramızdan Ayrılanlar
------ Ustalardan Şiirler
-------- A. Tufan ŞENTÜRK
-------- DİLAVER CEBECİ ANISINA
---- Şiir Üstüne (Serbest)
---- Atışma Sayfamız
---- Denemeler-Makaleler
---- Şiirde Dönüşüm
---- Şiir ve Anlatım
-- Türk Edebiyatı Şiir Türleri
---- Şiir Türleri
---- İslâmiyet Öncesi
---- Servet-i Fünun
---- Garip Şiirler
---- Akımlar
---- Edebî Sanatlar
---- Söz Sanatları
---- Şair Padişahlar
---- Şiir Tarihimizden
---- Yıllara Göre Edebiyat
---- Mehmet Nacar
DÜNYA EDEBİYATI
-- Dünyadan Şiir Türleri
---- Burns Stanza
---- Choka
---- Go Vat
---- Catena Rondo
---- Onegin Stanza
---- Canzonetta
---- Bauk Than
---- Rhupunt-Galce
---- Septilla
---- Viator
---- Luc Bat
---- Tritena
---- Pantoum
---- Shakespeare Sonnet
---- Diamonte
---- Villanelle
---- Hutain
---- Hex Sonnata
---- Hexaduad
---- Haynaku
---- Harrisham Rhyme
---- Guzzande
---- Gratitude
---- Glosa
---- Garland Cinquain
---- Fornlorn Suicide
---- DÜNYA EDEBİYATI
---- Dünyadan Destanlar
---- Dünyadan Şiirler
KAYNAKÇA
-- Konularına Göre Şiirleriniz
---- Aşk Şiirleriniz
---- Atatürk Şiirleriniz
------ 23 Nisan Şiirleri
------ Atatürk'e Dair
---- Kahramanlık Şiirleriniz
---- Doğa Şiirleriniz
------ 2009 Yılı Sayılarımıza
---- Taşlama Şiirleriniz
---- Gurbet Şiirleriniz
---- Tasavvuf Şiirleriniz
---- Barış Şiirleriniz
---- Şehir Şiirleriniz
---- Anne Şiirleriniz
------ Babanıza Şiirler
---- Doğum Günü Şiirleriniz
---- Deprem Konulu Şiirler
---- Diğer Şiirleriniz
---- Köşe Yazarlarımız/Makaleler
------ Mustafa CEYLAN
------ Refika DOĞAN
------ Osman ÖCAL
------ Ahmet ÖZDEMİR
------ A. S. ATASAYAR
------ Prof.Dr.İsa KAYACAN
-------- Prof. Dr. İSA KAYACAN
------ Rahime KAYA
------ Harun YİĞİT
------ İlqar MÜEZZİNZADE
------ Sündüz BİGA
------ Nazmi Öner(Şiirler)
------ Nazmi ÖNER(Nesirler)
------ Coşkun KARABULUT
------ Prof.Dr.İsmail YAKIT
------ Prof.Dr.Asım YAPICI
------ Sabit İNCE
------ Muhsin DURUCAN
------ Abdulkadir GÜLER
------ Ünal Şöhret DİRLİK
------ Metanet YAZICI
------ A.Aşkım KARAGÖZ
------ Gazanfer ERYÜKSEL
------ Mehmet GÖZÜKARA
------ Necdet BULUZ
------ Yusuf Özcan
------ Afife Demirtaş
---- Mustafa Ceylan
---- Bizden
-- Video Yağmuru
---- Ozanlar-Şairler
---- Bizden Videolar
---- Rasim Köroğlu
-- Genel
---- SERBEST KÜRSÜ
---- Duyurular
---- Röportajlar
---- Günün Şiiri
---- Günün Nesiri
Edebiyat Biz Platformumuzda
-- Gülce Tv
-- Türk Argo Sözlüğü
-- Edebî Konular Forumu
Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir
Mustafa Ceylan |
Dost Sitelerimiz:
Türkçe Çeviri:
MyBB
Türkiye
Üretici:
MyBB
, © 2002-2024
MyBB Group
-Theme © 2014 iAndrew
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları şair-yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.(Haberleşme : ceylanmustafa_07@hotmail.com)
Doğrusal Görünüm
Konu Görünümü
Yazdırılabilir Sürüm
Konuya Abone Ol
Konuya Anket ekle
Konuyu Arkadaşına Gönder